trekken van tand of kies

Tandartsbehandeling: trekken van een tand of kies

Soms is het nodig om een tand of kies te trekken. Bijvoorbeeld als een tand of kies niet meer te redden is of andere tanden in de weg zit. Meestal doet de tandarts deze behandeling zelf. In sommige gevallen zal hij je doorverwijzen naar de kaakchirurg.

Hoe wordt een tand of kies getrokken?

Eerst krijg je een verdoving. Zodra deze is ingewerkt, maakt de tandarts de tand of kies los door een draaiende of wrikkende beweging te maken. Meestal wordt ie er in zijn geheel uitgetrokken. Als de tand of kies erg vast zit, wordt hij er in delen uitgehaald.

Doet het trekken pijn?

Het trekken van een tand of kies kan behoorlijk pijnlijk zijn. Gelukkig gebeurt het vrijwel altijd onder plaatselijke verdoving waardoor je er niets van voelt. De eerste paar dagen na de behandeling kan het wel wat pijnlijk zijn en opgezwollen. Hiervoor kan je pijnstillers nemen. Probeer niet teveel aan de wond te zitten. Daar zit een bloedprop op die de wond beschermt. Pas ook op met poetsen.

Op zoek naar een tandarts

Ben je op zoek naar een tandarts? Ga dan naar onze tandartsvergelijking:Zoek tandarts

Mediquest

MediQuest verzamelt en analyseert alle gegevens en reviews van de praktijken. Zo maken zij de kwaliteit van mondzorg inzichtelijk.

Zij gingen je voor

Zoveel bezoekers hebben al een review geplaatst!

Geef ook je mening!

 

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.