implantoloog

Implantoloog

Als je een of meerdere tanden of kiezen mist of verwijderd moeten worden, kan je deze laten vervangen door een implantaat. Dit doet de implantoloog. Een implantoloog is een tandarts die zich verder gespecialiseerd heeft in implantologie.   

Implantologie

Een implantaat is een schroef (vaak van titanium) die vastgezet wordt in de kaak. Op deze implantaat wordt de kroon, brug, of een overkappingsprothese geplaatst.  Een implantaat is een mooie en duurzame, maar ook kostbare oplossing voor ontbrekende tanden en kiezen. Laat je altijd goed informeren en vraag eventueel meerdere offertes op. Ook als je eigen tandarts geen implantologie doet en je doorverwijst naar een implantoloog.

Vergoeding implantologie

De kosten voor een behandeling bij de implantoloog vallen onder de aanvullende tandartsverzekering. Vaak is er wel een totaalbedrag voor alle mondzorg wat je jaarlijks vergoed krijgt. Daar worden implantologiekosten dan ook in meegenomen. Let op: een implantaat laten plaatsen is een zeer kostbare behandeling. De kosten kunnen oplopen tot wel 2500,- voor één implantaat. Dit zijn bedragen waarvoor je je niet kunt verzekeren. Daarnaast hebben de aanvullende tandartsverzekeringen met een hoge dekking (1000,- tot 1200,-) vaak een medische selectie. Dat betekent dat de zorgverzekeraar eerst een verklaring wil over je mondgezondheid. Als er hoge kosten worden verwacht (bijvoorbeeld door een implantaat), dan wordt je aanvraag voor de hoge dekking vaak afgewezen.  

Op zoek naar een implantoloog

Ben je op zoek naar een tandarts die ook gespecialiseerd is in implantologie? Ga dan naar onze tandartsvergelijking:Zoek tandarts

Mediquest

MediQuest verzamelt en analyseert alle gegevens en reviews van de praktijken. Zo maken zij de kwaliteit van mondzorg inzichtelijk.

Zij gingen je voor

Zoveel bezoekers hebben al een review geplaatst!

Geef ook je mening!

 

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.