indexatie

Indexatie bij uitvaartverzekeringen

De kosten voor een uitvaart worden jaarlijks een beetje hoger, net als van andere producten. Op het moment dat de uitvaart betaald moet worden, kunnen de kosten daarvan een stuk hoger zijn dan het bedrag wat je bij het afsluiten van de uitvaartverzekering gekozen hebt. Dat bedrag is meestal gebaseerd op de kosten van nu. De uitkering van de uitvaartverzekering kan dan te weinig zijn om de uitvaart volgens je oorspronkelijke wensen uit te voeren. Om er voor te zorgen dat het bedrag steeds wat wordt verhoogd, kun je kiezen voor een uitvaartverzekering met indexatie.

Hoe werkt indexatie?

Als je kiest voor een indexatie bij jouw uitvaartverzekering, wordt je premiebedrag ieder jaar verhoogd met een bepaald percentage. De uitvaartverzekeraars bepalen dat percentage op basis van de werkelijke kostenstijging van uitvaartverzorging. Het verzekerde bedrag, waarvan de uitvaart betaald kan worden, wordt zo jaarlijks verhoogd. Zo weet je zeker dat er bij overlijden een reëel bedrag wordt uitgekeerd. Niet alle verzekeraars hebben deze mogelijkheid tot indexatie. In onze vergelijking voor uitvaartverzekeringen kun je precies zien welke uitvaartverzekeringen geïndexeerd kunnen worden.

Independer vergelijkt geen uitvaartverzekeringen meer

Door wijzigingen in regelgeving kun je sinds juli 2015 bij Independer helaas geen uitvaartverzekeringen meer vergelijken. Lees meer over de achtergrond van dit besluit.