overlijdensrisicoverzekering

Verschil overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering

Er bestaan veel misverstanden over het verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering. Deze twee verzekeringen hebben weliswaar beiden te maken met de risico's die je loopt bij overlijden, maar zijn toch heel verschillend. We leggen het verschil aan je uit.

Uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering verzeker je de kosten voor je begrafenis of crematie. Een uitvaartverzekering heeft een levenslange looptijd en je weet zeker dat de verzekeraar altijd uitkeert. Bij een uitvaartverzekering betaal je niet altijd de hele looptijd premie. Soms betaal je bijvoorbeeld 30 jaar premie. Na deze termijn loopt je uitvaartverzekering gewoon door, je hoeft alleen geen premie meer te betalen.

 

Overlijdensrisicoverzekering

Met een overlijdensrisicoverzekering dek je bepaalde financiële risico’s af voor een bepaalde periode. Als je overlijdt tijdens de looptijd van de verzekering, wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd. Met dit bedrag kunnen je nabestaanden bijvoorbeeld de hypotheek (gedeeltelijk) aflossen of de huur blijven betalen. Je verzekert een bepaald bedrag naar keuze en betaalt gedurende een vastgesteld aantal jaren premie. Ben je nog in leven als de verzekering afloopt? Dan keert de verzekering niet uit.

Independer vergelijkt geen uitvaartverzekeringen meer

Door wijzigingen in regelgeving kun je sinds juli 2015 bij Independer helaas geen uitvaartverzekeringen meer vergelijken. Lees meer over de achtergrond van dit besluit.