soorten

Uitvaartverzekeringen: welke verschillende soorten zijn er?

Als je een uitvaartverzekering gaat afsluiten kun je kiezen uit verschillende soorten verzekeringen. Deze verschillende soorten kun je in twee hoofdgroepen indelen: de natura uitvaartverzekering en de kapitaal uitvaartverzekering. Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen en welke soort verzekering is voor jou geschikt?

Natura uitvaartverzekering

Bij een natura uitvaartverzekering verzeker je een aantal diensten. Je kunt dan denken aan het werk van de uitvaartverzorger, de kist, het rouwdrukwerk en de auto's. Het verzorgen van de uitvaart wordt uit handen van de nabestaande(n) genomen. Wil je meer weten over deze uitvaartverzekering, bekijk dan onze pagina natura uitvaartverzekering.

Kapitaal uitvaartverzekering

De kapitaal uitvaartverzekering keert bij het overlijden van de verzekerde een vast bedrag uit. Met dit bedrag kan (een deel van) de kosten van de uitvaart worden betaald. De nabestaanden moeten de uitvaart verder zelf verzorgen. Meer over deze uitvaartverzekering lees je op onze pagina kapitaal uitvaartverzekering.

Natura sommenverzekering

Bij de natura sommenverzekering verzeker je een bedrag dat is bedoeld voor de uitvaart. Vervolgens kun je de kosten declareren bij de uitvaartverzekeraar, waardoor je volledige vrijheid hebt over de invulling van de uitvaart. Lees meer over een natura sommenverzekering.

Combinatie uitvaartverzekering

Bij een combinatie uitvaartverzekering verzeker je een deel in natura en een deel in geld. Dan kun je net wat meer dan de standaard mogelijkheden. Lees meer over een combinatie uitvaartverzekering.

Independer vergelijkt geen uitvaartverzekeringen meer

Door wijzigingen in regelgeving kun je sinds juli 2015 bij Independer helaas geen uitvaartverzekeringen meer vergelijken. Lees meer over de achtergrond van dit besluit.