uitvaartverzekering geschikt

Is een uitvaartverzekering geschikt voor mij?

Met een uitvaartverzekering verzeker je je tegen de kosten van je uitvaart. De kosten van een gemiddelde uitvaart liggen rond de € 8400,-. Niet iedereen heeft zoveel geld op zijn of haar spaarrekening staan. Het kan dan ook slim zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten om te voorkomen dat je nabestaande met de financiële last blijven zitten.

Wanneer is een uitvaartverzekering afsluiten verstandig?

Een gemiddelde uitvaart kost rond de € 8400,-. Dit is ook erg afhankelijk van je wensen. Wanneer je wilt weten of het verstandig is om een uitvaartverzekering af te sluiten, is het slim om eerst na te gaan hoeveel jouw uitvaart ongeveer gaat kosten. Meer informatie over de verschillende kosten vind je hier. Nadat je het benodigde bedrag hebt berekent kun je gemakkelijk beslissen wat te doen. Naast het afsluiten van een uitvaartverzekering zijn er nog een aantal andere manieren waarop je je uitvaart kunt financieren:

  • Spaargeld;
  • Uitkering overlijdensrisicoverzekering; 
  • Overwaarde hypotheek

 

Zijn deze manieren op jou niet van toepassing? Dan is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Voordelen uitvaartverzekering

Een voordeel van een uitvaartverzekering is ook dat je nabestaanden de uitvaart niet volledig zelf hoeven te regelen. In geval van een natura uitvaartverzekering neemt de verzekeraar ook veel uit handen/begeleidt je nabestaanden hierin. Uiteraard bepaal je zelf of je het nodig acht om een uitvaartverzekering te sluiten. Independer vergelijkt alle vormen uitvaartverzekeringen.

Independer vergelijkt geen uitvaartverzekeringen meer

Door wijzigingen in regelgeving kun je sinds juli 2015 bij Independer helaas geen uitvaartverzekeringen meer vergelijken. Lees meer over de achtergrond van dit besluit.