1. Begin met je energiecontract

De meeste Nederlanders blijven vaak jarenlang bij dezelfde energieleverancier. Wat ze vaak niet weten is dat de energietarieven flink verschillen per leverancier. Maak een energievergelijking om te zien of je met een overstap geld bespaart. Wij helpen je met het inschatten van je gas- en stroomverbruik en bij het bepalen van de meest geschikte overstapdatum.

2. Zit ik goed met mijn autoverzekering?

Wist je dat bijna 63% van alle autobezitters tussen de 18 en 44 jaar nooit naar hun autoverzekering omkijkt? Zonde, want een autoverzekering die vier jaar terug nog de beste keuze voor je was, komt vandaag misschien als duurste uit de bus. Dat heeft een paar oorzaken:

  • ​Als je auto wat ouder wordt, kun je beter niet voor een dure Allrisk dekking kiezen. Je hebt dan genoeg aan de goedkopere Beperkt Casco verzekering. Daarmee bespaar je fors op de premie.   
  • De premie verandert ook als je er meer schadevrije jaren bij krijgt (of juist verliest). Vergelijk daarom regelmatig, waarschijnlijk kan je inmiddels beter!
  • Als je verhuisd bent, heb je een nieuwe postcode en die is bepalend voor de berekening van je premie. Elke verzekeraar berekent de premie anders, dus wie weet is er een verzekeraar die nu beter bij je past.
  • De meeste verzekeraars verhogen elk jaar hun premies. De onderlinge verschillen zijn behoorlijk. Ook dit is een goede reden om elk jaar opnieuw te checken of je nog goed zit.

Vooral als je een nieuwe auto hebt, moet je er voor zorgen dat je goed verzekerd bent. Hoe beter je dekking, hoe duurder de verzekering. Er zijn een aantal manieren om de premie van je autoverzekering zo laag mogelijk te houden. Wij hebben alle bespaartips voor je uitgezocht.

3. Zorg voor een reisverzekering die bij je vakantieplannen past

Een korte tip. Kijk eens welke reisverzekering je hebt. Eentje met Werelddekking? Als je niet van plan bent om binnenkort verre reizen te maken, heb je voorlopig genoeg aan Europadekking. Ook hebben we alle tips om te besparen op je reisverzekering voor jou op een rij gezet.

4. Besparen op je duurste verzekering

De zorgverzekering is waarschijnlijk de duurste verzekering die je hebt. En meteen ook een van de belangrijkste. De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Veel mensen kiezen daarnaast voor een aanvullend pakket. En daarbij geldt: hoe meer extra’s je kiest, hoe hoger je premie wordt. 

Het is dus erg belangrijk om zorgvuldig te kijken welke zorg je echt nodig denkt te hebben. Zodat je niet onnodig veel premie betaalt. Bij Independer helpen we je bij het maken van de juiste keuze, die aansluit bij jouw persoonlijke zorgwensen. Stap voor stap en in begrijpelijke taal. Daarom hebben we voor je uitgezocht hoe je kunt besparen op je zorgverzekering

Overstappen naar een andere zorgverzekering kan alleen in november en december. Wil je een seintje ontvangen als het zover is? Meld je dan nu alvast aan voor de gratis Zorgpremie Alert.

5. Een goed moment om je hypotheek onder de loep te nemen

Voor veel mensen is een hypotheek de grootste en langste financiële verplichting in hun leven. Daarom is het slim af en toe eens te kijken of je goedkoper kan. Zeker over een langere periode levert je dat een grote besparing op. Elke maand opnieuw. Waar kun je op zoal op letten?

  • ​​Kijk of de risico-opslag omlaag kan. Je gaat dan minder rente betalen. Dat zit zo. Hoe hoger het risico voor de hypotheekverstrekker is, hoe hoger de risico-opslag en hoe meer rente je betaalt. Maar is je huis ondertussen in waarde gestegen of heb je een deel van je hypotheek afgelost? Dan loopt de bank minder risico. In ruil daarvoor kan je risico-opslag vaak omlaag. Dit doen de meeste hypotheekverstrekkers niet uit zichzelf. Dus neem contact met ze op en check waar je recht op hebt. Of check het hier.
  • De huizenprijzen stijgen nog altijd. Maar ook de hypotheekrente gaat weer langzaam omhoog. Dit is dus het ideale moment om te kijken of je van de lage rentestand kan profiteren. Je hypotheek oversluiten kan bijvoorbeeld een goede optie zijn. Zelfs als je dan meteen wat meer wilt lenen voor een verbouwing.

6. Verrassend voordelige woonverzekeringen

De meeste mensen hebben een inboedelverzekering. Hierop zijn je spullen in huis verzekerd tegen bijvoorbeeld brand en diefstal. Woon je in een koophuis? Dan heb je ook een opstalverzekering. Die is er voor schade aan de woning zelf. Ook bij deze woonverzekeringen geldt: lopen ze al een paar jaar, dan is opnieuw vergelijken slim. 

Niet alleen omdat je daarmee geld bespaart. Maar ook om zeker te weten dat je nog altijd goed bent verzekerd. Ben je bijvoorbeeld meer gaan verdienen? Dan heb je misschien ook wat duurdere spullen in huis staan. Of heb je laatst je huis verbouwd, waardoor je huis in waarde is gestegen? Ook dat moet je verzekeren. Check dus regelmatig of je niet bent over- of onderverzekerd.

Er zijn een paar zaken waar je op kunt letten om de premie zo laag mogelijk te houden. Lees alle tips om te besparen op je opstalverzekering. En alle tips om te besparen op je inboedelverzekering

7. Besparen op je overlijdensrisicoverzekering

Er zijn grote verschillen in de premies van overlijdensrisicoverzekeringen. Dit ligt aan de verzekeraar maar ook aan de doelgroep waar je in valt: rook je misschien of heb je diabetes? Los van deze factoren zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten om je overlijdensrisicoverzekering zo goedkoop mogelijk te houden. Wij hebben alle bespaartips voor je op een rij gezet.

8. Tot slot: denk aan je aansprakelijkheidsverzekering

Maak je per ongeluk iets stuk van een ander? Dan valt dit onder je aansprakelijkheidsverzekering. Hiermee ben je voor een paar euro al verzekerd voor ongeveer 1.250.000 euro. Ondanks dat deze verzekering maar een paar euro per maand kost, kun je toch besparen. Wij hebben voor je op een rijtje gezet hoe je kunt besparen op je aansprakelijkheidsverzekering.