Disclaimer Woekerpolischeck

Deze rekenhulp (woekerpolischeck) is ontwikkeld door Independer om consumenten te informeren over de mogelijkheid een lopende beleggingsverzekering aan te passen of over te sluiten. Independer probeert een goede inschatting van mogelijk extra kapitaal op de einddatum te geven maar heeft geen informatie over de exacte kostenstructuur en risicopremie die verzekeraars in individuele gevallen hebben toegepast. Independer stelt verder geen vragen over de medische en fiscale omstandigheden van de klant en vraagt ook niet naar de precieze productvoorwaarden van de huidige beleggingsverzekering. Daarom kan Independer geen verantwoordelijkheid nemen voor de correctheid van de berekeningen en kan geen antwoord geven op de vraag of het in een individueel geval verstandig is om over te stappen. Wij roepen klanten daarom op om persoonlijk advies te vragen bij een adviseur. Independer aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van eventuele besluiten die op grond van de uitkomsten van deze rekenhulp zijn genomen.

Independer geeft geen individueel advies over beleggingsverzekeringen en bemiddelt niet bij het overstappen.

De rekenhulp is gebaseerd op de opbrengsten van een (fictief) alternatief beleggingsproduct met lage kosten en, indien van toepassing, op de premie voor één of meer overlijdensrisicoverzekeringen. Independer gaat hierbij uit van de scherpst geprijsde producten die in Nederland verkrijgbaar zijn.

Independer heeft geen vergelijking voor dit type beleggingsproducten en deze kunnen ook niet via Independer worden afgesloten. Independer verdient niets aan het doorverwijzen naar aanbieders van alternatieve beleggingsproducten.

Independer vergelijkt wel overlijdensrisicoverzekeringen en vraagt een vergoeding van de klant als een dergelijke verzekering via Independer wordt afgenomen. De consument is geheel vrij om een eventuele overlijdensrisicoverzekering, al dan niet via Independer, bij iedere verzekeraar af  te sluiten. Independer heeft hierover met geen van de betrokken organisaties commerciële afspraken gemaakt.