Voorbeeldbrieven Woekerpolis

Om meer inzicht in de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie te krijgen kun je beginnen met contact te leggen met degene die jou deze verzekering indertijd heeft geadviseerd. Dit is je verzekeringstussenpersoon of verzekeraar.

Om het makkelijker voor je te maken, hebben wij een paar voorbeeldbrieven gemaakt. Je kunt deze als basis gebruiken om een schriftelijk verzoek voor informatie of advies te doen.

De adviseur van de woekerpolis

De adviseur (of soms je verzekeraar rechtstreeks) bij wie je ooit de woekerpolis hebt afgesloten is wettelijk verplicht om jou tijdens de looptijd van de verzekering goed te blijven adviseren. Dat is zeker het geval bij gewijzigde omstandigheden of bij nieuwe inzichten of mogelijkheden. Als je niet meer weet wie je adviseur is geweest, dan kun je deze soms onderaan het jaarlijkse waardeoverzicht van de verzekering vinden.

Schrijf je adviseur

De verzekeraar

Is je adviseur niet meer actief of heb je de verzekering rechtstreeks bij een verzekeraar afgesloten? Of wil je liever geen contact met je adviseur opnemen? Neem dan direct contact op met de verzekeraar bij wie je woekerpolis loopt.

Schrijf je verzekeraar(alleen als je geen contact met de adviseur van je woekerpolis opneemt)

De hypotheekadviseur

Is je woekerpolis gekoppeld of verpand aan een hypotheeklening? Dan is het ook zinvol om je hypotheekadviseur te benaderen en vragen te stellen over de eisen die de hypotheekverstrekker stelt aan eventueel overstappen.

Schrijf je hypotheekadviseur(alleen als je woekerpolis aan een hypotheek is gekoppeld)