Woekerpolischeck: alle informatie

Na alle ophef over woekerpolissen zijn er met de verzekeraars afspraken gemaakt over terugbetaling van teveel betaalde kosten aan gedupeerde klanten: compensatieregelingen. Maar deze compensatieregelingen staan al weer ter discussie. Door de introductie van nieuwe beleggingsproducten met veel lagere kosten, en de sterk gedaalde premies van overlijdensrisicoverzekeringen, zijn er nu alternatieven op de markt die mogelijk meer opbrengen.

Woekerpolis check: is er een alternatief voor mijn woekerpolis?

Wil je ook weten of er een alternatief is voor je woekerpolis? De woekerpolischeck geeft je snel een ruwe indicatie van de mogelijke extra waarde bij overstappen.

Alles over de Woekerpolis check

Waarom heeft Independer de woekerpolis check ontwikkeld en welke berekening zit erachter de rekentool? Hieronder vind je alle informatie op een rijtje.

 • Berekeningsmethodiek Woekerpolischeck

  Waarom kan overstappen voordelig zijn, en wat is het idee achter de berekening van de woekerpolischeck? Hoe werkt de woekerpolischeck precies en voor welke productvarianten kun je de woekerpolischeck gebruiken? Deze informatie vind je op onze pagina Uitleg berekeningsmethodiek woekerpolis check.

 • Voorbeeldbrieven woekerpolis

  Wil je meer inzicht krijgen in je persoonlijke situatie? Dan is het slim om contact te leggen met degene die jou destijds de verzekering heeft geadviseerd (je verzekeringstussenpersoon of verzekeraar). Op deze pagina vind je alvast wat voorbeeldbrieven die je kunt gebruiken om schriftelijk een verzoek voor informatie of advies te doen.

 • Overstappen slim?

  Geeft de woekerpolischeck aan dat je extra kapitaal kunt krijgen als je overstapt? Dan ligt het voor de hand om over te stappen. Maar er zijn redenen om daar nog even goed over na te denken. Op deze pagina lees je waarom.

 • Discussiepagina verzekeraars

  Hier geven we verzekeraars de ruimte op hun producten in te gaan. Wat is de kostenstructuur van de fondsen en wat is de functionaliteit van het product? Daarnaast kan iedereen reageren op de beschrijving van de andere aanbieders.

 • Samenwerking met financiele aanbieders
  Independer heeft actief met aanbieders van beleggingsverzekeringen overlegd bij de totstandkoming van de woekerpolischeck. Ook zetten we aanbieders van alternatieve producten op een rij. Je kunt hier lezen hoe dit in zijn werk is gegaan.

Heb je een vraag of ervaringen op het gebied van je woekerpolis? Bezoek dan ons Woekerpolis forum.

Woekerpolischeck starten

Lees ook onze disclaimer