Woekert jouw polis?

Doe de woekerspolischeck!

Heb je een lopende beleggingsverzekering, bijvoorbeeld als aanvulling van je pensioen of afbetaling van je hypotheek? Dan kan het zijn dat je een woekerpolis hebt. Verborgen kosten zorgen voor een lagere opbrengst. En door tegenvallende rendementen valt de eindwaarde nog veel lager uit dan je werd voorgerekend.

Nieuwe producten

Er zijn met name in de jaren 80 en 90 circa zeven miljoen woekerpolissen verkocht. Meer dan drie miljoen polissen daarvan lopen nog steeds door. Er zijn inmiddels alternatieven met veel lagere kosten en ook zijn de premies van overlijdensrisicoverzekeringen sterk gedaald. Daarom is het raadzaam te kijken of je niet beter kunt overstappen op een ander product. Doe daarom hier de Woekerpolischeck.

Overstappen?

Deze Woekerpolischeck geeft je snel een ruwe indicatie of overstappen naar een ander product de moeite waard is. Wil je zekerheid over de opbrengst? Vraag dan advies aan een adviseur. Overstappen kan administratief en belastingtechnisch ingewikkeld zijn en is niet altijd verstandig. Independer kan je niet persoonlijk adviseren, maar helpt je met deze check graag op weg.

Let op!

Deze Woekerpolischeck geeft slechts een indicatie. Independer heeft deze check ontwikkeld om consumenten op weg te helpen. Wij verdienen er niets aan. Independer kan je niet helpen bij het invullen van de check. Ook aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid (zie onze woekerpolisdisclaimer). Gebruik voor een zinvolle indicatie de juiste en meest recente waardes van jouw polis. Wacht zonodig met actie ondernemen tot je het waardeoverzicht over het afgelopen jaar van je verzekeraar hebt ontvangen.

Via de site van het Nibud kun je ook je beleggingsverzekering onder de loep nemen.

Wat heb je nodig?

Op initiatief van:

Bezoek ons Woekerpolisforum

Heb je een vraag of ervaringen op het gebied van je woekerpolis? Bezoek ons Woekerpolisforum.

Alles over de woekerpolischeck

Waarom heeft Independer de woekerpolischeck ontwikkeld en hoe werkt de berekening? Hier vind je alle informatie over de woekerpolischeck op een rijtje.