Dekking woonverzekering

Inbraakverzekering

Een inbraakverzekering is een onderdeel van je woonverzekering. Het vergoed schades die zijn ontstaan door inbraak.

Brandverzekering

Een brandverzekering is onderdeel van je woonverzekering. Deze dekking vergoed schades aan je huis die ontstaan zijn door brand. In de meeste gevallen is gevolgschade ook vergoed.

Allrisk verzekeren

Als je een woonverzekering afsluit kun je kiezen voor een allrisk verzekering. Hiermee ben je onder andere verzekerd voor schade aan je woning die door eigen schuld is ontstaan.

Woonpakket

Een woonpakket is een combinatie van een inboedel- en opstalverzekering. Je kunt er ook voor kiezen om hierbij nog een aanvullende verzekering af te sluiten.

Allrisk of extra uitgebreid?

Naast een allrisk verzekering kun je ook kiezen voor een extra uitgebreid verzekering. Benieuwd naar het verschil? We leggen het je graag uit.

- Suzan, expert woonverzekeringen

Aanvullende verzekeringen

Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je je voor schade die je veroorzaakt bij derden. De verzekering is niet verplicht, maar het is wel verstandig er één af te sluiten.


Glasverzekering

Glas is niet standaard meeverzekering op je woonverzekering. Hier kun je gelukkig wel een aanvullende verzekering voor afsluiten. Dit heet een glasverzekering.


Buitenhuisdekking

Je inboedelverzekering geldt voor alle spullen in je woning. Maar stel dat je spullen mee naar buiten neemt, dan zijn ze helaas niet automatisch verzekerd. Hiervoor heb je een buitenhuisdekking nodig,

Je kunt ook andere extra dekkingen meeverzekeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schroeischade of de kosten voor hak- en breekwerk bij het opsporen van een lekkende leiding. Er zijn zelfs verzekeringen die dekking hebben voor alle gevaren van buitenaf. Check daarom altijd goed de voorwaarden van je verzekering.