Wat is een inbraakverzekering?

Vroeger was er een aparte verzekering voor inbraakschade. Tegenwoordig wordt deze schade vergoed onder de woonverzekering en hoef je er niet meer apart een verzekering voor af te sluiten. Onder inbraak vallen alle schades die zijn ontstaan door inbraak in je woning. Hier vallen dus niet alleen gestolen spullen onder maar ook een gebroken raam of geforceerd slot.

Woonverzekering en inbraak

Een woonverzekering bestaat uit een opstalverzekering en/of een inboedelverzekering. Als er wordt ingebroken, kan er ook schade ontstaan aan je huis, zoals een kapotte deur. Alles wat vastzit aan je huis en wat je dus niet kunt meenemen hoort bij het woonhuis en valt onder de opstalverzekering. Spullen die los in het huis staan en die je kunt meenemen, zoals een tv, laptop of het bestek vallen onder de inboedelverzekering. Alles wat onder de inboedelverzekering valt, kun je vinden in ons overzicht.

Twee dekkingen bij inbraak

Je kunt kiezen uit twee dekkingen: Basisdekking en All Risk. Met een Basisdekking ben je goed verzekerd als er schade ontstaat door storm, brand, diefstal of vandalisme. Met een All Risk verzekering ben je ook verzekerd voor de meeste schade die je zelf maakt. Als schade ontstaat door opzet, of door natuurgeweld zoals overstromingen of aardbevingen, is het niet verzekerd met een woonverzekering. Ook glas is niet altijd standaard meeverzekerd. Hiervoor kun je een aparte glasverzekering afsluiten of dit apart meeverzekeren bij een inboedel- of opstalverzekering.