Meld waterschade zo snel mogelijk

Heb je waterschade? Dan zijn er een aantal dingen heel belangrijk.

  1. Beperk de schade zoveel mogelijk. Op die manier kan alles snel drogen en zie je wat er echt beschadigd is. Soms blijkt na het drogen dat iets wat eerst beschadigd leek, toch nog werkt.
  2. Is er toch blijvende schade? Neem dan contact op met Independer. Wij sturen een schadeformulier waarmee je alle schade kunt melden. We zorgen er voor dat de claim zo snel mogelijk in behandeling wordt genomen door de verzekeraar.
  3. In sommige gevallen wil de verzekeraar een inspecteur sturen om de schade op te nemen. Denk er daarom goed om dat je de beschadigde inboedel niet direct weggegooit.

Nog ergens hulp bij nodig?

035 626 55 44

vandaag vanaf 09:30 uur

Woonverzekeringen vergelijken

Op zoek naar een goede woonverzekering voor waterschade? Maak een vergelijking op onze website. Waterschade valt gelukkig onder de standaarddekking van de verzekering. Je kunt dit ook terugvinden in onze vergelijking. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Rijksoverheid 
  • Verbond van Verzekeraars 

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van woonverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld op de radio bij BNR, RTV NH en Radio 1.

Awards Independer

De woonverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en Shopping Award in 2021.