Waterschade: inboedel of opstal?

Wat valt er nu precies onder je inboedelverzekering en wat valt er onder je opstalverzekering? In onderstaande tabel zie je per schade waar deze onder valt. 

Schade Inboedelverzekering Opstalverzekering
Kromgetrokken laminaatvloer
Beschadigde vaste vloer (bijvoorbeeld een gietvloer)
Schimmel en vochtplekken op de muur
Schade aan je meubels
Kapotte leidingen
Huishoudelijke apparaten

Wat te doen bij waterschade?

Waterschade? Volg de volgende 5 stappen:

Stap 1: Pak de oorzaak van de waterschade zo snel mogelijk aan.

Stap 2: Laat de beschadigde spullen drogen. Belangrijk is dat je de schade niet herstelt. De inspecteur moet namelijk kunnen zien hoe de schade ontstaan is.

Stap 3: Meld de waterschade bij je verzekeraar.

Stap 4: Een inspecteur komt langs om de schade te inspecteren. De inspecteur checkt de oorzaak van de schade. En stelt vast of je wel of niet een vergoeding krijgt.

Stap 5: De verzekeraar keert het schadebedrag uit.

Ben je klant bij Independer? Neem dan contact op met één van onze experts. Ze sturen je direct een schadeformulier toe waarop je de schade kan melden. Vervolgens zorgen ze dat de verzekeraar de schade zo snel mogelijk in behandeling neemt. 

Nog ergens hulp bij nodig?

Je vindt je antwoord op de klantenservice pagina. We staan voor je klaar.

Klantenservice

Uitbetaling verzekering na waterschade

Heb je waterschade gemeld bij je verzekeraar? Dan kan je verzekeraar een schade-expert bij je langs sturen om de schade te beoordelen. Hierna is het aan de verzekeraar om te beoordelen of je recht hebt om een schadevergoeding, en zo ja, hoe hoog deze is. Wordt er een schade-expert ingeschakeld? Wacht dan met het herstellen van de schade tot de expert is langs geweest. Vaak duurt het vervolgens nog enkele weken voordat het geld daadwerkelijk op je rekening staat. 

Woonverzekeringen vergelijken

Op zoek naar een goede woonverzekering voor waterschade? Maak een vergelijking op onze website. Waterschade valt gelukkig onder de standaarddekking van de verzekering. Je kunt dit ook terugvinden in onze vergelijking. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Rijksoverheid 
  • Verbond van Verzekeraars 

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van woonverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld op de radio bij BNR, RTV NH en Radio 1.

Awards Independer

De woonverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en Shopping Award in 2021.