Verloren sleutels niet standaard vergoed

De meeste woonverzekeringen vergoeden de kosten voor het vervangen van sleutels en sloten. Het is alleen niet vanzelfsprekend dat je alle kosten helemaal vergoed krijgt. Sommige woonverzekeringen vergoeden de kosten namelijk maar tot een bepaald bedrag. Andere verzekeringen vergoeden alleen bij diefstal van de sleutel(s). En ook in dat geval wordt vaak niet het volledige bedrag vergoed.

Inboedelverzekering of opstalverzekering?

Heb je nieuwe sloten en sleutels nodig? Dan vallen de kosten vaak onder je inboedelverzekering. Er geldt een maximale vergoeding, maar is dat bedrag ruim genoeg om alle kosten te dekken. Let wel op: de dekking en voorwaarden verschillen per verzekeraar. Of je een vergoeding krijgt, kan afhangen van: 

  • ​Of je de sleutels en sloten binnen 24 uur vervangen hebt. 
  • Of je de aankoopbon van je nieuwe sleutels en sloten nog hebt.  
  • Of je aangifte hebt gedaan bij de politie. 

Sleutel gestolen? Doe eerst aangifte

Ben je je sleutels kwijtgeraakt of zijn ze gestolen? Doe dan altijd aangifte bij de politie. Deze aangifte heb je nodig om de schade te kunnen claimen bij je inboedelverzekering. Controleer daarna voor de zekerheid de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering. Daar vind je of je verzekerd bent en tot welk bedrag je sleutels vergoed worden.