Independer Verhuisservice

Als je gaat verhuizen heb je veel aan je hoofd. Wij begrijpen dat je financiële producten dan niet op de eerste plek staan. Met onze gratis verhuisservice houden wij voor je in de gaten wat je moet regelen en krijg je van ons een seintje als het zo ver is.

Verhuizen van een huurwoning naar een koopwoning

Voor de meeste mensen komt er een punt in hun leven waarop ze verhuizen van een huurwoning naar een koopwoning. Meestal is dit dan ook direct de eerste keer dat ze een huis kopen.

Hier komt een hoop bij kijken. Ook als je al vaker verhuisd bent is het toch anders op het moment dat je naar een koopwoning vertrekt. Maar waar moet je dan aan denken? We leggen het je uit.


Verhuizen van een koopwoning naar een koopwoning

Heb je op dit moment al een koopwoning, en heb je een ander huis gekocht? Over het algemeen hoef je dan niet veel extra dingen te regelen. Toch is het belangrijk dat je even goed kijkt naar je verzekeringen, belastingen en andere instanties waar je adres bekend is. Soms betekent een nieuw adres namelijk wel dat je actie moet ondernemen. Bijvoorbeeld omdat de premie van je verzekering veel hoger wordt, en het daardoor goedkoper is om een nieuwe verzekering af te sluiten. Dit en meer leggen we je graag uit.

Gas, water en elektra

Een van de belangrijkste dingen in huis is je gas, water en elektra. Dit is tegelijkertijd ook het minst leuk om te regelen. Toch wil je verzekerd zijn van water uit de kraan, een werkende verwarming en licht in huis. Regel daarom op tijd deze zaken voor je nieuwe huis. Zo voorkom je dat je straks in het donker zit.

Op zoek naar een overzicht met handige links rondom verhuizen? We hebben het allemaal voor je uitgezocht.

- Suzan, expert woonverzekeringen

Doorgeven aan de gemeente

Als je gaat verhuizen, moet je dit altijd doorgeven aan je gemeente. Als je naar een andere gemeente verhuist, maar ook als je binnen dezelfde gemeente blijft. De gemeente geeft dit op haar beurt weer door aan verschillende instanties.

Verhuizen als student

Ga je voor het eerst op kamers wonen? Ga je verhuizen naar een andere kamer of huurwoning? Of heb je misschien een huis gekocht? In elke situatie moet je weer rekening houden met andere eisen en acties die je moet ondernemen.

Kijk dus altijd goed naar je verzekeringen en bedenk vast aan wie je je nieuwe adres door moet geven. Ook als je op kamers woont.

Denk om je toeslagen

Als je nu een toeslag ontvangt, wil je die natuurlijk ook nog krijgen als je verhuisd bent. Daarom is het belangrijk dat je op tijd je adreswijziging doorgeeft aan de gemeente. De gemeente geeft het dan weer door aan de Belastingdienst. Denk er wel om dat de hoogte van je toeslag kan veranderen als je levenssituatie verandert. Zo krijg je geen huurtoeslag meer als je verhuist naar een koopwoning.

Nog ergens hulp bij nodig?

Je vindt je antwoord op de klantenservice pagina. We staan voor je klaar.

Klantenservice

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Verbond van Verzekeraars 
  • VvE

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van woonverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld op de radio bij BNR, RTV NH en Radio 1.

Awards Independer

De woonverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en Shopping Award in 2021.