Energie regelen bij verhuizen

Geef altijd zelf je verhuizing door aan je energiemaatschappij. Doe dit op tijd want de maatschappijen hebben hier vaak de tijd voor nodig. Een verhuizing is ook een goed moment om te kijken of je bij je huidige energiemaatschappij nog goed zit. In sommige gevallen is het voordeliger voor jou om over te stappen. Is dat voor jou het geval? Dan kun je een nieuw contract afsluiten bij een nieuwe aanbieder vanaf de datum dat je de sleutel ontvangt. Vergeet niet om zelf het contract bij je oude aanbieder te beëindigen. 

Op de dag van de sleuteloverdracht is het belangrijk dat je de meterstanden noteert en deze laat checken en bevestigen door de vorige bewoner of makelaar. Geef daarna pas de standen door aan de energiemaatschappij. Op deze manier weet je dat je met de juiste standen bent begonnen.

Independer Verhuisservice

Als je gaat verhuizen heb je veel aan je hoofd. Wij begrijpen dat je financiële producten dan niet op de eerste plek staan. Met onze gratis verhuisservice houden wij voor je in de gaten wat je moet regelen en krijg je van ons een seintje als het zo ver is. 

Ga je verhuizen en ben je benieuwd of je energiemaatschappij voor jou nog de beste keuze is? Maak een vergelijking op onze website.

Verhuizen en je waterleverancier

Iedere regio in Nederland heeft een vaste leverancier voor water. Als je gaat verhuizen moet je je bij de leverancier in jouw regio af- of aanmelden. Denk er hierbij om dat je naast je adres altijd de begin- en eindstand van de meter doorgeeft. Alleen zo kan de watermaatschappij de juist start- en eindstand bepalen.

In onderstaand overzicht zie je de waterleveranciers per regio.

Op de website van Vewin kun je zien welke waterleverancier er per postcode geldt.
Provincie Waterleverancier
Groningen Waterbedrijf Groningen
Friesland Vitens
Drenthe Waterleidingsmaatschappij Drenthe
Overijssel Vitens
Gelderland Vitens
Flevoland Vitens
Utrecht Vitens
Noord-Holland PWN Waterleidingsbedrijf Noord-Holland
Amsterdam Waternet
Zuid-Holland -
Zuid-Holland West Dunea
Zuid-Holland Zuid Evides
Zuid-Holland Overig Oasen
Zeeland Evides
Noord-Brabant Brabant Water
Limburg WML

Leverancier kan per gemeente verschillen

De waterleverancier kan per gemeente anders zijn. Bovenstaand overzicht is dus niet voor iedereen van toepassing. Je kunt op de websites van de aanbieders heel makkelijk controleren of je nieuwe adres binnen het werkgebied van de waterleverancier valt.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Rijksoverheid 
  • Verbond van Verzekeraars 
  • Milieucentraal

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van woonverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld op de radio bij BNR, RTV NH en Radio 1.

Awards Independer

De woonverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en Shopping Award in 2021.

   

Nog ergens hulp bij nodig?

Je vindt je antwoord op de klantenservice pagina. We staan voor je klaar.

Klantenservice