Verzekeringen

Niemand vindt verzekeringen leuk. Het is dan ook zeker niet het eerste waar je aan denkt als je gaat verhuizen. Maar het is wel één van de belangrijkste onderdelen. Je wilt natuurlijk wel een vergoeding van de verzekeraar krijgen als je schade aan je nieuwe dure nieuwe bank hebt.

Maar de verzekering voor de spullen in je huis is niet de enige die belangrijk is om aan te passen. Ook voor andere verzekeringen en je energiecontract is het doorgeven van je verhuizing verstandig.

Belasting

Als volwassene kom je best vaak in aanraking met de belastingdienst. Toch blijft belasting een moeilijk onderwerp. Er zijn zoveel verschillende soorten. Welke belasting is voor jou nou belangrijk?

Als je naar een nieuwe koopwoning verhuist, moet je je ook weer even bezighouden met belastingen. Denk bijvoorbeeld aan de hypotheekrenteaftrek en overdrachtsbelasting. Maar ook aan de lokale belastingen zoals rioolbelasting en afvalstoffenheffing.

Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we alle belangrijke informatie voor je verzameld. 

Checklist

Denk je wel eens: 'ik zou willen dat er een soort checklist is voor alles waar je aan moet denken bij verhuizen?' Goed nieuws! Wij hebben zo'n lijst voor je samengesteld. 

Nog ergens hulp bij nodig?

Je vindt je antwoord op de klantenservice pagina. We staan voor je klaar.

Klantenservice

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Rijksoverheid 
  • Verbond van Verzekeraars 

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Suzan Samson. Zij is specialist op het gebied van woonverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld op de radio bij BNR, RTV NH en Radio 1.

Awards Independer

De woonverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en Shopping Award in 2021.