plichten patient

Plichten patiënten

Als patiënt heb je je ook aan een aantal plichten te houden. Deze zijn ingesteld om ervoor te zorgen dat de zorgverlener zo goed mogelijk zijn taken kan uitvoeren. Deze plichten zijn vastgelegd in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).  

Informatie geven aan arts

Je bent verplicht je arts zo goed mogelijk te infomeren over je situatie. Hierdoor kan je zorgverlener een zo goed mogelijke diagnose stellen en een deskundige behandeling geven. Vertel het ook als er veranderingen in je ziekte of symptomen optreden.

Meewerken aan behandeling

Als je instemt met een behandeling of onderzoek werk je daar ook zo goed mogelijk aan mee. Je volgt de adviezen van de arts op, bijvoorbeeld het juist innemen van bepaalde medicijnen. Vertel het je arts ook als je last krijgt van bijwerkingen.

Betalen voor zorg

Je bent verplicht te betalen voor de geleverde zorg. Als het gaat om ziekenhuiszorg wordt dit bijna altijd gedaan uit je zorgverzekering. Gaat de factuur niet automatisch door naar de zorgverzekeraar, dan ben je er zelf verantwoordelijk voor dat je die op tijd doorstuurt naar de verzekeraar en eventueel voorschiet als de verzekeraar niet op tijd uitbetaalt.  

Op zoek naar een ziekenhuis of kliniek

Ben je op zoek naar een ziekenhuis of kliniek? Ga dan naar onze ziekenhuisvergelijking:Zoek ziekenhuis

Mediquest

MediQuest levert alle gegevens van de zorginstellingen. Zo maken zij de kwaliteit van ziekenhuizen en klinieken inzichtelijk.

Zij gingen je voor

Zoveel bezoekers hebben al een review geplaatst!

Geef ook je mening!

 

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.