Vaak is het lastig om er van te voren achter te komen hoeveel een behandeling in het ziekenhuis je gaat kosten. Verzekeraars maken namelijk afspraken met ziekenhuizen. Per verzekeraar zijn de prijzen dus verschillend. Toch is het wel heel handig om te weten wat het je ongeveer gaat kosten, omdat bijna alle ziekenhuisbehandelingen onder het (vrijwillig) eigen risico vallen. Dit is het deel dat je eerst zelf moet betalen, voordat je basisverzekering de kosten gaat vergoeden. Om een indicatie te geven van de kosten, hebben wij de prijzen van veel voorkomende aandoeningen in het ziekenhuis voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de gemiddelde gedeclareerde kosten.
Normaal begeleidt een verloskundige de zwangerschap. Als er tijdens de zwangerschap problemen ontstaan moet je naar een gynaecoloog in het ziekenhuis. We hebben de gemiddelde kosten van begeleiding van een zwangerschap in het ziekenhuis voor je verzameld.
Bij een cyclusstoornis is je menstruatie onregelmatig of treedt helemaal niet op. Dit kan je laten onderzoeken in het ziekenhuis. We hebben de gemiddelde kosten van een cyclusstoornisbehandeling in het ziekenhuis voor je op een rijtje gezet.
Een hartritmestoornis is een verstoring van het hartritme dat telkens weer terug komt. In het ziekenhuis kunnen er verschillende onderzoeken gedaan worden. We hebben de gemiddelde kosten van hartritmestoornisbehandelingen voor je verzameld.
Heupartrose wordt ook wel heupslijtage genoemd. Als niks helpt moet in het uiterste geval een nieuwe heup geplaatst worden. We hebben de gemiddelde kosten van heupartrosebehandelingen in het ziekenhuis voor je in kaart gebracht.
Naast huidtumoren zijn er nog veel meer huidaandoeningen. Bijvoorbeeld eczeem, melanomen of voetschimmel. We hebben de gemiddelde kosten van behandelingen van huidaandoeningen in het ziekenhuis voor je verzameld.
Huidtumoren kunnen goedaardig en kwaadaardig zijn. Als het kwaadaardig is, wordt het huidkanker genoemd. We hebben de gemiddelde kosten van huidtumorbehandelingen in het ziekenhuis voor je in kaart gebracht.
Bij incontinentie lukt het niet om urine of ontlasting zelf op te houden. Veel mensen krijgen hier op latere leeftijd last van, maar het kan ook komen na bijvoorbeeld een zwangerschap. We hebben de gemiddelde kosten van incontinentiebehandelingen voor je verzameld.
Als je letsel en/of verwoningen hebt, kan je op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis terecht komen. We hebben de gemiddelde kosten van behandelingen van letsel en/of verwondingen in het ziekenhuis voor je op een rijtje gezet.
Een huisarts kan je doorverwijzen naar het ziekenhuis voor onderzoek bij (verdenking op) borstkanker. We hebben de gemiddelde kosten van onderzoek bij (verdenking op) borstkanker in het ziekenhuis voor je in kaart gebracht.
Naast staar zijn er nog veel meer soorten oogaandoeningen. Bijvoorbeeld glaucoom of scheelzien bij kinderen. We hebben de gemiddelde kosten van behandelingen van oogaandoeningen in het ziekenhuis voor je op een rijtje gezet.
Een oorontsteking en/of amandelontsteking komt vaak voor bij kinderen. Maar ook volwassen kan dit overkomen. We hebben de gemiddelde kosten van behandelingen van oorontsteking en/of amandelontsteking in het ziekenhuis voor je op een rijtje gezet.
Spataderen zijn kronkelende bloedvaten die blauwpaars door de huid te zien zijn. Spataderen zijn vaak goed te zien en/of je kunt er last van hebben. We hebben de gemiddelde kosten van spataderbehandelingen in het ziekenhuis voor je in kaart gebracht.
Staar is het troebel worden van je ooglens waardoor je minder goed kunt zien. Het wordt ook wel cataract genoemd. We hebben de gemiddelde kosten van staarbehandelingen in het ziekenhuis voor je op een rijtje gezet.
Een diagnose behandeling combinatie-zorgproduct (DBC-zorgproduct) is het totale traject van de diagnose die een zorgverlener stelt tot en met de laatste controle. Met deze DBC-zorgproducten declareren alle ziekenhuizen in Nederland de zorgkosten.
De gemiddelde prijzen komen van DBC-Onderhoud. DBC-Onderhoud verzameld de landelijke, gemiddelde prijzen van behandelingen die worden gedeclareerd bij verzekeraars.
Ben je op zoek naar een ziekenhuis of kliniek? Ga dan naar onze ziekenhuisvergelijking: