Veelgestelde vragen Zorgverzekeringen

Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg)

Mensen met een chronische ziekte en/of handicap kregen altijd een bijdrage van de overheid. Dit bedrag was een bijdrage in je zorgkosten. Je ontving de bijdrage altijd een jaar later en de hoogte van het bedrag was afhankelijk van je leeftijd. De Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) maakte dit mogelijk. Om het geld te krijgen, moest je aan bepaalde criteria voldoen: je moest bijvoorbeeld speciale medicijnen gebruiken of thuiszorg krijgen.

Eind 2015 betaalt het CAK de Wtcg over 2014 uit. Dit is de laatste uitbetaling van de Wtcg. In plaats van de Wtcg gaat de gemeente ondersteuning op maat bieden. De gemeente kan u ondersteunen via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de bijzondere bijstand.

Krijg jij straks geld?

Op de website http://www.testwtcg.nl/ kun je een test doen. Dit kan alleen nog voor 2013 en 2014. Eind 2015 kun je de test doen voor 2014. Meer weten? Kijk op de site van de Rijksoverheid.

Een zorgverzekering nodig?

EĆ©nmaal per jaar (op 1 januari) mag je wisselen van zorgverzekering. Via Independer kun je online bijna alle zorgverzekeringen vergelijken. In een paar minuten heb je de beste zorgverzekering gevonden die voldoet aan jouw wensen.

Zorgverzekering vergelijken


Mijn vraag is beantwoord
65% vond deze informatie nuttig (gebaseerd op 26 beoordelingen)
Bedankt voor je reactie, met jouw hulp kunnen wij onze service verbeteren.
Je kan hieronder aangeven welke informatie je zocht.
Bevestig je e-mail adres
WUA Logo

Beste vergelijkingssite zorgverzekering!

In november 2013 werd Independer aangewezen als beste vergelijkingssite zorgverzekeringen!

Zij gingen je voor

Zoveel bezoekers zochten afgelopen maand naar een zorgverzekering bij ons 

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.