Zorgverzekering
De Friesland Zorgverzekeraar

De Friesland Zorgverzekeraar, kortweg De Friesland, is een Nederlandse zorgverzekeraar. Het bedrijf is ontstaan uit een groep ziekenfondsen en ziekenkassen uit de vorige eeuwen. Het oudste daarvan is het ziekenfonds Recht door Zee dat in 1815 werd opgericht. De Friesland vormt geen deel van een groter geheel of van een holdingconstructie met andere verzekeraars. Ben je op zoek naar een zorgverzekering van De Friesland Zorgverzekeraar? Hier vind je meer informatie over zorgverzekeringen van De Friesland Zorgverzekeraar. Als De Friesland Zorgverzekeraar informatie heeft aangeleverd bij Independer.nl om in de vergelijking opgenomen te worden, vind je hieronder alle zorgverzekeringen die De Friesland Zorgverzekeraar heeft.Je kunt dan ook per zorgverzekering meer informatie vinden, zoals onder welke verzekeraar de zorgverzekering valt, en wat de kwaliteit van het product is.Ben je benieuwd naar ervaringen van andere klanten met een zorgverzekering van De Friesland Zorgverzekeraar? Dan kun je hieronder zien of er reviews beschikbaar zijn over deze zorgverzekeraar.

Reviews


Reviews: 79% beveelt De Friesland Zorgverzekeraar aan.

De Friesland Zorgverzekeraar scoort gemiddeld een 8,0. Dit is het gemiddelde uit 4003 beoordelingen van Independer klanten. Daarvan hebben 2606 klanten ook nog een toelichting gegeven over De Friesland Zorgverzekeraar door middel van een review.

Beoordelingen gemaakt door klanten Independer

Dit zijn beoordelingen van klanten die via Independer bij De Friesland Zorgverzekeraar een zorgverzekering hebben afgesloten. Independer heeft deze klanten gevraagd een oordeel achter te laten op de site van Independer.

4003 reviews
Zeer goed
2485
Goed
1370
Matig
110
Slecht
29
Zeer slecht
9
Totaal score
8,0
Afsluitproces
8,1
Prijs-kwaliteitverhouding
8,0
Klantenservice
8,0
Declaraties
8,0
Lees de 4003 zorgverzekering reviews van De Friesland Zorgverzekeraar

Laatste 3 reviews zorgverzekering van De Friesland Zorgverzekeraar

18 januari 2018 | M.M. de Groot - Deuzeman
Score:9,3
Deze reviewer heeft een score gegeven, maar geen toelichting geschreven.
Deze review is geschreven na ontvangst van de polis.
"Onvolledige informatie zorgt voor verkeerde verzekering"
15 januari 2018 | P. Wittenberg
Score:5,8
Doordat jullie bij het afsluiten van een aanvullende verzekering bij DeFriesland (Tand Optimaal) niet vooraf aangaven dat er een toetsing zou plaatsvinden, kunnen wij voor deze verzekering nu alleen terecht bij hen of ze verzekeraar van 2017. Dit zorgt er voor dat we dankzij jullie dus geen vrije keuze meer hadden.
Vond je deze review nuttig? Ja (0) | Nee (0)
Deze review is geschreven na ontvangst van de polis.
"Nieuwe zorgverzekering tiptop verlopen."
14 januari 2018 | Anoniem
Score:10,0
Via de site van independer heb ik een nieuwe zorgverzekering afgesloten. Gegevens ingevuld en via de vergelijking een prima aanbod ontvangen. Over de oversluiting ben ik duidelijk geïnformeerd en is verder vlekkeloos verlopen.
Vond je deze review nuttig? Ja (0) | Nee (0)
Deze review is geschreven na ontvangst van de polis.
Lees de 4003 zorgverzekering reviews van De Friesland Zorgverzekeraar

Laatste forumberichten over De Friesland zorgverzekering

Heb je een vraag over je zorgverzekering of wil je je ervaring delen? Neem dan een kijkje op ons forum zorgverzekeringen. Je kunt hier uiteenlopende onderwerpen vinden over zorgverzekeraars, ervaringen met zorgverzekeringen of andere zaken op het gebied van zorgverzekeringen. Je kunt natuurlijk ook zelf een onderwerp plaatsen. We beantwoorden je vraag altijd.

slechte administratie

02-09-2016

Zeer slordige administratie, weigeren fouten te corrigeren en schofterige / amateuristische bejegening. Niet echt voor herhaling vatbaar, die verzekering van De Friesland. Volgend jaar snel naar een maatschappij die een goede administratie en klantenservice heeft!  Lees verder

gespreid betalen eigen risico

27-04-2015

Afgelopen jaar hebben wij ervoor gekozen om ons eigen risico gespreid te betalen. We vonden het een mooi systeem. Totdat ik in juli ineens een overzicht kreeg waarop stond dat ik vanaf 26 maart tot 25 april 11 keer bij  Lees verder

slechte administratie

30-12-2014

Ik heb ook iets heel vervelends bij de Friesland meegemaakt, ca. 3 jaar geleden. Ze stuurden een nieuwe polis, na onderbreking van de verzekering, naar het oude bij hen bekende adres. Maar dit adres was inmiddels al twee jaar niet  Lees verder

Laatste nieuws zorgverzekeringen

Op zoek naar het laatste nieuws? Op ons weblog vind je al het laatste nieuws rond zorgverzekeringen op een rijtje. Je vindt hier ook meer informatie zoals de wijzigingen voor 2012, ervaringen van andere consumenten en premie-overzichten.

Nieuwsflits: Vier keer zoveel schademeldingen als normaal

18-01-2018

De schade-experts van Independer merken dat het stormt. Het aantal telefoontjes en e-mails is tot nu toe vier keer meer dan normaal. De harde storm leidt tot schade en mensen willen uiteraard snel hun verzekeraar op de hoogte brengen en Lees verder

Code rood: 5 stormachtige vragen over je verzekeringen

18-01-2018

Je ontkomt er niet aan: de storm die op dit moment over Nederland raast. Iedere nieuwszender, krant en weblog schrijft er wel iets over. En wij dus ook. Want wat heb je eigenlijk aan je verzekering met dit weer? We Lees verder

Aantal wanbetalers zorgverzekering blijft dalen

12-01-2018

Het aantal mensen dat hun zorgpremie niet op tijd betaalt, blijft dalen. Dat blijkt uit cijfers van het CAK. In 2014 waren er nog 325.000 verzekerden die langer dan zes maanden hun premie niet hadden betaald. Nu is dat aantal Lees verder

Wat regelt Independer voor jou?

Deze zorgverzekering kun je bij Independer vergelijken en direct afsluiten. Nadat je je zorgverzekering hebt afgesloten op de site van Independer, sturen wij jouw gegevens door naar De Friesland Zorgverzekeraar.

Wat kun je van De Friesland Zorgverzekeraar verwachten?

Zodra De Friesland Zorgverzekeraar jouw gegevens heeft ontvangen, sturen ze de polis en zorgpas naar je op. De premie betaal je rechtstreeks aan De Friesland Zorgverzekeraar. Met alle vragen over jouw zorgverzekering, zoals bijvoorbeeld een declaratie of een wijziging, kun je terecht bij De Friesland Zorgverzekeraar.

Wie doet wat voor jou? Independer Verzekeraar
Verzekeringen vergelijken ja nee
Verzekering afsluiten ja nee
Verzekeringspapieren versturen nee ja
Afhandelen van wijzigingen nee ja
Afhandelen van declaraties nee ja
Premie innen nee ja

Zorgverzekering vergelijken 2018?

Vergelijk eenvoudig de zorgverzekeringen van De Friesland Zorgverzekeraar en bijna 900 andere zorgverzekeringen bij Independer op premie, voorwaarden en dekking en vind ook voor 2018 de zorgverzekering die het beste bij jou past!
Zorgverzekering 2018 vergelijken
logo Keurmerk Objectief Vergelijken

Objectief Vergelijken

In november 2015 ontving Independer het Keurmerk Objectief Vergelijken voor zorgverzekeringen.

Zij gingen je voor

Zoveel bezoekers zochten afgelopen maand naar een zorgverzekering voor 2018 bij Independer

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.