Contactmogelijkheden zorgverzekeraar De Friesland Zorgverzekeraar

Heb jij een zorgverzekering bij De Friesland Zorgverzekeraar en wil je een vraag stellen? Bijvoorbeeld omdat je je zorgverzekering wilt opzeggen, je een vraag hebt rondom contractering, je een kind wil bijschrijven of een vraag hebt over de dekking? Hieronder zie je hoe deze zorgverzekeraar te bereiken is.

Hoe bereik ik De Friesland Zorgverzekeraar?

Website

Bezoek de website van De Friesland Zorgverzekeraar.

Telefoon

Je kunt De Friesland Zorgverzekeraar bellen op 058 - 291 31 31

Whatsapp

Je kunt een bericht versturen via Whatsapp naar het nummer 06 - 12 19 73 19

Alarmnummer Neem direct contact op met De Friesland Alarmcentrale. Het telefoonnummer vanuit het buitenland is +31 58 212 02 12. Je kunt de alarmcentrale ook mailen: alarmservice@defriesland.nl.
E-mail Stuur De Friesland Zorgverzekeraar een mail via hun contactformulier.
Twitter De Friesland Zorgverzekeraar is ook actief op Twitter.
Facebook Je kunt je vraag ook stellen op de Facebook-pagina van De Friesland Zorgverzekeraar.

Wat regelt Independer voor jou bij De Friesland Zorgverzekeraar?

Independer heeft met De Friesland Zorgverzekeraar geen samenwerking. Wij functioneren dus niet als tussenpersoon en kunnen geen verzekeringszaken met jou afhandelen. Heb je een vraag over je zorgverzekering bij De Friesland Zorgverzekeraar? Neem dan zelf contact met hen op. Aan de rechterkant van deze pagina zie je op welke manieren De Friesland Zorgverzekeraar bereikbaar is.


Wie doet wat voor jou? Independer De Friesland Zorgverzekeraar
Verzekeringen vergelijken ja nee
Verzekering afsluiten nee nee
Verzekeringspapieren opsturen nee ja
Afhandelen van wijzigingen nee ja
Afhandelen van declaraties nee ja
Premie innen nee ja

Inloggen via DigiD

Wil je inloggen in de digitale omgeving van De Friesland? Dan heb je daarvoor je DigiD en sms-controle nodig. Hiermee weet je zeker dat je veilig bij deze zorgverzekeraar kan inloggen. Heb je nog geen DigiD? Dan kun je die hier aanvragen.

Op de website van De Friesland kun je inloggen in je digitale omgeving.

Declareren bij De Friesland Zorgverzekeraar

Dekking en type verzekering 

Als je zorgkosten maakt, wil je die graag kunnen declareren bij je zorgverzekeraar. Of dat lukt, is afhankelijk van welke dekking je hebt. Vallen de zorgkosten onder de basisverzekering of heb je je hiervoor aanvullend verzekerd? Dan kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van de zorgkosten.

Let ook op wat voor soort verzekering je hebt. Als je een naturaverzekering hebt, zal je vaak niet eens een rekening zien. Die gaat dan rechtstreeks via de zorgverlener naar de zorgverzekeraar. Heb je een restitutieverzekering? Dan moet je vaak zelf de kosten eerst voorschieten, en kun je achteraf declareren. Hieronder lees je meer over declareren bij De Friesland en hoe het bij De Friesland geregeld is.

Declareren bij De Friesland Zorgverzekeraar

Heb je zorgkosten gemaakt die je wilt declareren bij je zorgverzekering? Het declareren van zorgkosten kan soms een hele zoektocht zijn. Elke zorgverzekeraar biedt weer andere mogelijkheden om te declareren (online, per formulier en soms mobiel). Independer heeft het overzicht per verzekeraar voor je. Hieronder vind je meer informatie over declareren bij De Friesland.

Declareer direct bij De Friesland

Opties Mogelijk bij De Friesland?
Online declareren ja
Declareren per post ja
Mobiel ja
App beschikbaar ja
Online gegevens inzien ja
Bijzonderheden geen

Eigen risico gespreid betalen

Als je gebruikmaakt van zorg uit de basisverzekering, betaal je altijd een verplicht eigen risico. In 2020 bedraagt het verplicht eigen risico 385 euro. Omdat het voor sommige mensen lastig is om dit bedrag in één keer te betalen, kun je bij veel zorgverzekeraars het eigen risico ook in termijnen betalen. Meestal gelden daar wel speciale voorwaarden voor. Wil je weten welke voorwaarden De Friesland hanteert? 


Europese zorgpas (EHIC) aanvragen

Met de Europese zorgpas (EHIC), heb je recht op noodzakelijke medische zorg wanneer je in het buitenland verblijft. Heb je geen EHIC? Dan bestaat de kans dat je zelf de rekening moet voorschieten. De EHIC is niet verplicht, maar wel handig. Dan wordt de rekening van het ziekenhuis namelijk automatisch naar je zorgverzekeraar gestuurd. Wil je de EHIC aanvragen? Dan kan dat rechtstreeks bij je zorgverzekeraar.

EHIC bij De Friesland Zorgverzekeraar

De zorgpas van De Friesland is gecombineerd met de EHIC, de europese zorgpas. Deze pas is persoonsgebonden en is geldig in Nederland en in andere Europese landen. Je ontvangt de pas automatisch en deze is geldig totdat je zorgverzekering bij De Friesland is beeindigd. Zorgpas kwijt, stuk of gestolen? Vraag online bij De Friesland een nieuwe zorgpas aan of bel (058) 291 31 31. Je krijgt de zorgpas binnen enkele weken thuisgestuurd.

Kindje bijschrijven De Friesland Zorgverzekeraar

Ook kinderen moeten verplicht verzekerd zijn. Daarom moet één van de ouders het kind bijschrijven op de polis van hun zorgverzekering. Zodra je kind is bijgeschreven op je zorgverzekering is het gratis meeverzekerd tot het 18e levensjaar. Dat geldt voor alle kosten uit je basisverzekering, tandartskosten en de kosten uit je aanvullende verzekering (als je die hebt afgesloten). Je kind heeft dus dezelfde verzekering als jij en kan alleen een aanvullende verzekering hebben als jij die ook hebt.

Je kunt je baby eenvoudig bij De Friesland aanmelden door binnen 4 maanden na de geboorte de volgende gegevens telefonisch of per e-mail aan hen door te geven:

  • volledige naam van je kind;geboortedatum van je kind;
  • geslacht van je kind;
  • wie wordt verzekeringnemer van de polis van je kind?;
  • burgerservicenummer van je kind, als je dat al hebt.

Na ontvangst van bovenstaande gegevens schrijven zij je kind in met ingang van zijn of haar geboortedatum. Na inschrijving ontvangt je een polisblad waarop het verzekerdennummer van je kind vermeld staat. Binnen 3 à 4 weken na inschrijving ontvang je ook een zorgpas voor je kind.​


Opzeggen De Friesland zorgverzekering

Handig bij het opzeggen De Friesland zorgverzekering 

Wil je je De Friesland zorgverzekering opzeggen? Meer informatie vind je bij De Friesland zelf. Meer informatie over opzeggen in het algemeen? Bekijk onze video: zorgverzekering opzeggen.

Opzeggen per 1 januari 

Wanneer je je verzekering per 1 januari op wilt zeggen schrijf je een brief of stuur een e-mail met daarin de volgende gegevens:

  • verzekerdenummer(s);
  • de reden van opzegging;de ingangsdatum;
  • voor welke verzekerden de opzegging geldt;

Je kunt de opzegging met jouw handtekening sturen naar:

De Friesland Zorgverzekeraar

Postbus 270

8901 BB Leeuwarden

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​De Friesland

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.