Reviews De Friesland Zorgverzekeraar ZorgverzekeringZorgverzekering

De Friesland Zorgverzekeraar, kortweg De Friesland, is een Nederlandse zorgverzekeraar. Het bedrijf is ontstaan uit een groep ziekenfondsen en ziekenkassen uit de vorige eeuwen. Het oudste daarvan is het ziekenfonds Recht door Zee dat in 1815 werd opgericht. De Friesland vormt geen deel van een groter geheel of van een holdingconstructie met andere verzekeraars. Ben je op zoek naar een zorgverzekering van De Friesland Zorgverzekeraar? Hier vind je meer informatie over zorgverzekeringen van De Friesland Zorgverzekeraar. Als De Friesland Zorgverzekeraar informatie heeft aangeleverd bij Independer.nl om in de vergelijking opgenomen te worden, vind je hieronder alle zorgverzekeringen die De Friesland Zorgverzekeraar heeft.Je kunt dan ook per zorgverzekering meer informatie vinden, zoals onder welke verzekeraar de zorgverzekering valt, en wat de kwaliteit van het product is.Ben je benieuwd naar ervaringen van andere klanten met een zorgverzekering van De Friesland Zorgverzekeraar? Dan kun je hieronder zien of er reviews beschikbaar zijn over deze zorgverzekeraar.


Stel je vraag over je De Friesland zorgverzekering op ons zorgverzekering forum

Reviews: 79% beveelt De Friesland Zorgverzekeraar aan.

De Friesland Zorgverzekeraar scoort gemiddeld een 8,0. Dit is het gemiddelde uit 4004 beoordelingen van Independer klanten. Daarvan hebben 2607 klanten ook nog een toelichting gegeven over De Friesland Zorgverzekeraar door middel van een review.

Beoordelingen gemaakt door klanten Independer

Dit zijn beoordelingen van klanten die via Independer bij De Friesland Zorgverzekeraar een zorgverzekering hebben afgesloten. Independer heeft deze klanten gevraagd een oordeel achter te laten op de site van Independer.



Toon alle 4004 reviews

2486
1370
110
29
Totaal score
8,0
Afsluitproces
8,1
Prijs-kwaliteitverhouding
8,0
Klantenservice
8,0
Declaraties
8,0

sorteer op: datum ▼ | score | meest nuttig

"Snelle afhandeling"
24 januari 2018 | J. Kornmann

Je bent eigenlijk binnen 10 minuten klaar met een zorgverzekeraar die het beste bij je past uot te kiezen, waardoor de keuze heel makkelijk gemaakt is waar je op dit moment behoefte aan hebt

Vond je deze review nuttig? Ja (0) | Nee (1)
Score
9,2
Afsluitproces
9,3
Prijs-kwaliteitverhouding
9,0

Deze review is geschreven na ontvangst van de De Friesland Zorgverzekeraar zorgverzekering polis.


"Onvolledige informatie zorgt voor verkeerde verzekering"
15 januari 2018 | P. Wittenberg

Doordat jullie bij het afsluiten van een aanvullende verzekering bij DeFriesland (Tand Optimaal) niet vooraf aangaven dat er een toetsing zou plaatsvinden, kunnen wij voor deze verzekering nu alleen terecht bij hen of ze verzekeraar van 2017. Dit zorgt er voor dat we dankzij jullie dus geen vrije keuze meer hadden.

Vond je deze review nuttig? Ja (1) | Nee (1)
Score
5,8
Afsluitproces
4,0
Prijs-kwaliteitverhouding
6,0
Klantenservice
7,3

Deze review is geschreven na ontvangst van de De Friesland Zorgverzekeraar zorgverzekering polis.


"Nieuwe zorgverzekering tiptop verlopen."
14 januari 2018 | Anoniem

Via de site van independer heb ik een nieuwe zorgverzekering afgesloten. Gegevens ingevuld en via de vergelijking een prima aanbod ontvangen. Over de oversluiting ben ik duidelijk geïnformeerd en is verder vlekkeloos verlopen.

Vond je deze review nuttig? Ja (0) | Nee (1)
Score
10,0
Afsluitproces
10,0
Prijs-kwaliteitverhouding
10,0

Deze review is geschreven na ontvangst van de De Friesland Zorgverzekeraar zorgverzekering polis.


"niet coulante betalingsregeling voor de boete op zorg"
08 november 2017 | Anoniem

Na een ziekenhuisbezoek moest de boete betaald worden. €385 even betalen aub, we schrijven over 2 weken af. Even bellen en je wordt doorverbonden naar de medewerker voor een betalingsregeling(BR). Deze had er duidelijk minder zin in dan de allround medewerker. Meneer is geïnformeerd en zal een BR voor me regelen. "Hoeveel kunt u missen?" mijn antwoord +/- €35. "we doen €50 p.m. hoeft er alleen maar voor te zorgen dat deze afschrijving van €385 niet lukt." na mijn uitleg dat ik dit niet kan betalen is zijn wederwoord "wanneer u een betaling mist vervalt de BR en dient u het resterend bedrag ineens te betalen." Helaas weet ik niet wanneer het afschrijven gebeurt. Ik heb geen bevestiging gehad dat ik een een BR ben aangegaan.

Vond je deze review nuttig? Ja (15) | Nee (12)
Score
6,0
Klantenservice
6,0

Deze review is geschreven een jaar na afsluiten van de zorgverzekering.

"NOOIT GEEN PROBLEMEN"
07 november 2017 | E. de Vries

goede bereikbaarheid ook op locatie.

Vond je deze review nuttig? Ja (5) | Nee (3)
Score
7,8
Afsluitproces
7,3
Prijs-kwaliteitverhouding
8,0
Declaraties
8,0

Deze review is geschreven een jaar na afsluiten van de zorgverzekering.

"late uitbetaling"
02 november 2017 | Anoniem

Als je een nota indient wil je niet meer dan 14 dagen wachten voordat ze uitbetalen, nou bij deze verzekering gebeurt dit wel. En de beugel wordt slecht vergoed techniekkosten worden niet vergoed. Ik ga dit jaar weg bij de Friesland

Vond je deze review nuttig? Ja (10) | Nee (4)
Score
5,6
Afsluitproces
5,0
Prijs-kwaliteitverhouding
7,0
Declaraties
4,7

Deze review is geschreven een jaar na afsluiten van de zorgverzekering.

"prima"
01 november 2017 | V.P. Rosaria


Vond je deze review nuttig? Ja (0) | Nee (6)
Score
7,8
Afsluitproces
7,5
Prijs-kwaliteitverhouding
8,0

Deze review is geschreven een jaar na afsluiten van de zorgverzekering.

"Prima betrouwbare verzekering"
01 november 2017 | Anoniem


Vond je deze review nuttig? Ja (0) | Nee (8)
Score
8,3
Afsluitproces
8,5
Prijs-kwaliteitverhouding
8,0

Deze review is geschreven een jaar na afsluiten van de zorgverzekering.

"Geen problemen, goede verzekering"
31 oktober 2017 | Anoniem


Vond je deze review nuttig? Ja (0) | Nee (0)
Score
6,4
Afsluitproces
6,7
Prijs-kwaliteitverhouding
6,0

Deze review is geschreven een jaar na afsluiten van de zorgverzekering.

"Ontevreden over facturatie, tevens ontevreden over afhandelingen declaratie"
31 oktober 2017 | J.A.P. Barten

Facturatie en declaraties zorgen steeds voor problemen waarbij niet wordt geluisterd naar de op en aanmerkingen van de klant/ons. Zeer kort door de bocht mentaliteit welke vriendelijk wordt gebracht, echter mag niemand knopen doorhakken die je te spreken krijgt. Maakt de lijdensweg ondoenlijk lang. Ook onnodig omdat de Friesland wel de fouten erkent, maar niet oplost. Wij zullen zeker overstappen.

Vond je deze review nuttig? Ja (9) | Nee (0)
Score
4,4
Afsluitproces
6,5
Prijs-kwaliteitverhouding
3,0
Klantenservice
3,5
Declaraties
4,7

Deze review is geschreven een jaar na afsluiten van de zorgverzekering.

123456789262volgende1 - 10 totaal 2614


logo Keurmerk Objectief Vergelijken

Objectief Vergelijken

In november 2015 ontving Independer het Keurmerk Objectief Vergelijken voor zorgverzekeringen.

Zij gingen je voor

Zoveel bezoekers zochten afgelopen maand naar een zorgverzekering voor 2018 bij Independer

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.