Hoe bereik ik Ditzo?

Website Bezoek de website van Ditzo.
Telefoon Je kunt Ditzo bellen op 030 - 699 79 30.
Whatsapp Je kunt een bericht sturen via Whatsapp naar het nummer 06 - 516 777 01
Alarmnummer Je hebt altijd recht op hulp en advies via een teletolk en SMS-dienst door SOS International. Bel daarvoor +31 (0)20 651 51 51. Is medische hulp noodzakelijk? Dan zoekt Ditzo meteen naar een zorgverlener in de buurt van je verblijfplaats. Neem altijd contact met Ditzo op als je zorg nodig hebt in het buitenland. Dan zoeken zij voor jou een ziekenhuis of een medisch specialist.
E-mail Ditzo is niet per mail bereikbaar.
Twitter Ditzo is actief op Twitter.
Facebook Je kunt je vraag ook stellen op de Facebook-pagina van Ditzo.
Facebook Messenger Ditzo is ook bereikbaar via Facebook Messenger..

Wat regelt Independer voor jou bij Ditzo?

Independer heeft met Ditzo geen samenwerking. Wij functioneren dus niet als tussenpersoon en kunnen geen verzekeringszaken met je afhandelen. Heb je een vraag over je zorgverzekering bij Ditzo? Neem dan zelf contact met hen op. Aan de rechterkant van deze pagina zie je op welke manieren Ditzo bereikbaar is.

Wie doet wat voor jou? Independer Ditzo
Verzekeringen vergelijken ja nee
Verzekering afsluiten nee nee
Verzekeringspapieren opsturen nee ja
Afhandelen van wijzigingen nee ja
Afhandelen van declaraties nee ja
Premie innen nee ja

Inloggen via DigiD

Wil je inloggen in de digitale omgeving van Ditzo? Dan heb je daarvoor je DigiD nodig. Hiermee weet je zeker dat je veilig bij deze zorgverzekeraar kan inloggen. Heb je nog geen DigiD? Dan kun je die hier aanvragen.

Op de website van Ditzo kun je inloggen in je digitale omgeving.

Declareren bij Ditzo

Dekking en type verzekering 

Als je zorgkosten maakt, wil je die graag kunnen declareren bij je zorgverzekeraar. Of dat lukt, is afhankelijk van welke dekking je hebt. Vallen de zorgkosten onder de basisverzekering of heb je je hiervoor aanvullend verzekerd? Dan kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van de zorgkosten.

Let ook op wat voor soort verzekering je hebt. Als je een naturaverzekering hebt, zal je vaak niet eens een rekening zien. Die gaat dan rechtstreeks via de zorgverlener naar de zorgverzekeraar. Heb je een restitutieverzekering? Dan moet je vaak zelf de kosten eerst voorschieten, en kun je achteraf declareren. Hieronder lees je meer over declareren bij Ditzo en hoe het bij Ditzo geregeld is.

Declareren bij Ditzo

Heb je zorgkosten gemaakt die je wilt declareren bij je zorgverzekering? Het declareren van zorgkosten kan soms een hele zoektocht zijn. Elke zorgverzekeraar biedt weer andere mogelijkheden om te declareren (online, per formulier en soms mobiel). Independer heeft het overzicht per verzekeraar voor je. Hieronder vind je meer informatie over declareren bij Ditzo.


Declareer direct bij Ditzo.

Download de declaratie App om via jouw mobiele telefoon te declareren. 

Opties Mogelijk bij Ditzo?
Online declareren ja
Declareren per post ja
Mobiel ja
App beschikbaar ja
Online gegevens inzien ja
Bijzonderheden Je kunt ook inloggen met DigiD

Eigen risico gespreid betalen

Als je gebruikmaakt van zorg uit de basisverzekering, betaal je altijd een verplicht eigen risico. In 2018 bedraagt het verplicht eigen risico 385 euro. Omdat het voor sommige mensen lastig is om dit bedrag in één keer te betalen, kun je bij veel zorgverzekeraars het eigen risico ook in termijnen betalen. Meestal gelden daar wel speciale voorwaarden voor. Wil je weten welke voorwaarden Ditzo hanteert? 

Europese zorgpas (EHIC) aanvragen

Met de Europese zorgpas (EHIC), heb je recht op noodzakelijke medische zorg wanneer je in het buitenland verblijft. Heb je geen EHIC? Dan bestaat de kans dat je zelf de rekening moet voorschieten. De EHIC is niet verplicht, maar wel handig. Dan wordt de rekening van het ziekenhuis namelijk automatisch naar je zorgverzekeraar gestuurd. Wil je de EHIC aanvragen? Dan kan dat rechtstreeks bij je zorgverzekeraar.


EHIC bij Ditzo

Bij Ditzo krijg je een combipas, die zowel geldig is in Nederland als in andere Europese landen. Deze pas is vijf jaar geldig. De combipas geldt alleen wanneer je verzekerd bent bij Ditzo. Is je zorgpas kwijt, stuk of gestolen? Vraag dan zo snel mogelijk een nieuwe combipas aan. Dat kan via Mijn Zorgverzekering van Ditzo.


Kindje bijschrijven Ditzo

Ook kinderen moeten verplicht verzekerd zijn. Daarom moet één van de ouders het kind bijschrijven op de polis van hun zorgverzekering. Zodra je kind is bijgeschreven op je zorgverzekering is het gratis meeverzekerd tot het 18e levensjaar. Dat geldt voor alle kosten uit je basisverzekering, tandartskosten en de kosten uit je je aanvullende verzekering (als je die hebt afgesloten). Je kind heeft dus dezelfde verzekering als jij en kan alleen een aanvullende verzekering hebben als jij die ook hebt.

Wil je weten hoe je dit regelt bij Ditzo? Bekijk dan de pagina: 

Contactmogelijkheden zorgverzekeraar Ditzo

Heb jij een zorgverzekering bij Ditzo en wil je een vraag stellen? Bijvoorbeeld omdat je je zorgverzekering wilt opzeggen, je een vraag hebt rondom contractering, je een kind wil bijschrijven of een vraag hebt over de dekking? Hieronder zie je hoe deze zorgverzekeraar te bereiken is.

Zorgverzekering vergelijken

Opzeggen Ditzo zorgverzekering

Wil je je Ditzo zorgverzekering opzeggen? Gebruik dan onze voorbeeldbrief. Meer informatie over opzeggen in het algemeen? Bekijk onze video: zorgverzekering opzeggen.

Tussentijds opzeggen Ditzo zorgverzekering 

Als je van je huidige verzekering geen verzekeringnemer bent en je wordt zelf verzekeringnemer van een nieuwe zorgverzekering (bijvoorbeeld als gevolg van een scheiding), dan kun je de verzekering tussentijds opzeggen. De opzegging gaat in per de eerste van de maand nadat Ditzo je bericht heeft ontvangen.Het beëindigen van uw zorgverzekering kun je via het online invulbare wijzigingenformulier aan ons doorgeven. Hieronder geven wij je meer informatie over de datum dat je kunt opzeggen.

Opzeggen per 1 januari 

Per 1 januari je verzekering beëindigen. Je moet je oude verzekering uiterlijk op 31 december van een kalenderjaar opzeggen. Je kunt je dan tot 1 februari van het nieuwe jaar aanmelden bij een andere verzekeraar. Je nieuwe zorgverzekering gaat dan in met terugwerkende kracht per 1 januari van dat jaar. Het beëindigen van je zorgverzekering kun je via het online invulbare wijzigingenformulier aan hen doorgeven.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Ditzo

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.