Zorgverzekering
FBTO

FBTO is een verzekeringsmaatschappij, opgericht in 1956 als Friese Boeren en Tuinders Onderlinge. FBTO is onderdeel van de financiële dienstverlener Achmea, de grootste verzekeringsgroep van Nederland. FBTO biedt onder meer autoverzekeringen, zorgverzekeringen, reisverzekeringen en woonverzekeringen aan. Ben je op zoek naar een zorgverzekering van FBTO? Hier vind je meer informatie over zorgverzekeringen van FBTO. Als FBTO informatie heeft aangeleverd bij Independer.nl om in de vergelijking opgenomen te worden, vind je hieronder alle zorgverzekeringen die FBTO heeft.Je kunt dan ook per zorgverzekering meer informatie vinden, zoals onder welke verzekeraar de zorgverzekering valt, en wat de kwaliteit van het product is.Ben je benieuwd naar ervaringen van andere klanten met een zorgverzekering van FBTO? Dan kun je hieronder zien of er reviews beschikbaar zijn over deze zorgverzekeraar.

Reviews


Reviews: 72% beveelt FBTO aan.

FBTO scoort gemiddeld een 7,7. Dit is het gemiddelde uit 188 beoordelingen van FBTO klanten. Daarvan hebben 130 klanten ook nog een toelichting gegeven over FBTO door middel van een review.

Beoordelingen gemaakt door klanten FBTO

Deze beoordelingen zijn van klanten die bij FBTO een zorgverzekering hebben afgesloten.

188 reviews
Zeer goed
106
Goed
75
Matig
6
Slecht
1
Zeer slecht
0
Totaal score
7,7
Afsluitproces
7,8
Prijs-kwaliteitverhouding
7,7
Klantenservice
7,5
Lees de 188 zorgverzekering reviews van FBTO

Laatste 3 reviews zorgverzekering van FBTO

"Goede klantenservice, prima premie en heldere voorwaarden"
28 december 2015 | Anoniem
Score:9,3
Ik heb al mijn verzekeringen bij fbto. Ik ben al jaren heel tevreden over de klantenservice. De medewerkers zijn altijd vriendelijk en denken met je mee. Verzekeringen zijn eigenlijk altijd prijzig, maar ik vind de premie bij fbto prima. De voorwaarden zijn duidelijk en helder. Een paar keer een declaratie ingediend voor mijn zorgverzekering. Via een app of mail. Altijd een bevestiging dat het ontvangen is, binnen een week mn geld terug, lekker vlot geregeld dus allemaal :-)
Vond je deze review nuttig? Ja (3) | Nee (0)
"prima verzekering voor orthodontie kinderen"
01 december 2015 | Christa
Score:9,0
Duidelijk en gemakkelijk: alleen de aanvullende verzekeringsmodules aanzetten die je ook echt gebruikt. Wij zijn 2 jaar geleden overgestapt naar FBTO vanwege de orthodontie van onze 3 kinderen. Vergoeding van brillen is leuke bijkomstigheid. Nu zijn de voorwaarden voor orthodontie per 1-1-2016 zelfs verbeterd: 100% vergoeding tot max. 750,- per kalenderjaar per kind. Je kunt zelf (digitaal) facturen declareren of dit rechtstreeks laten doen door zorgverlener. Er wordt snel betaald door FBTO. Wij zijn erg tevreden (maar wij hebben verder weinig zorg nodig).
Vond je deze review nuttig? Ja (15) | Nee (9)
"No nonsens polis."
29 november 2015 | J.van Rest
Score:9,9
Verzeker wat je nodig hebt! Modules kun je aan en uit zetten. Tandartsverzekering prima, volledig gedekt tot het maximale bedrag of je nu een wortelkanaalbehandeling of een kroon nodig hebt, geen gezeur met vergoed tot 80% of wachttijden etc. Eigen risico wordt keurig aangekondigd, met mogelijkheid tot betaling in termijnen zónder rente. Vriendelijke klantenservice, snelle afhandeling en duidelijke informatie. Sinds 2012 bij FBTO verzekerd. Maak ieder jaar voor onszelf een vergelijking. Andere zorgverzekeringen passen niet bij wat wij verzekerd willen hebben. FBTO blijft de voordeligste zorgverzekering bieden. Echt een aanrader!
Vond je deze review nuttig? Ja (42) | Nee (9)
Lees de 188 zorgverzekering reviews van FBTO

Laatste forumberichten over FBTO zorgverzekering

Heb je een vraag over je zorgverzekering of wil je je ervaring delen? Neem dan een kijkje op ons forum zorgverzekeringen. Je kunt hier uiteenlopende onderwerpen vinden over zorgverzekeraars, ervaringen met zorgverzekeringen of andere zaken op het gebied van zorgverzekeringen. Je kunt natuurlijk ook zelf een onderwerp plaatsen. We beantwoorden je vraag altijd.

Website FBTO

20-01-2016

Op de website van FBTO is het niet mogelijk om een specificatie van een declaratie te printen. Na telefonische navraag werd mij geadviseerd om dit middels screenshots te doen en die dan aan elkaar te plakken. Ik kon mijn oren als  Lees verder

Geen volledige vergoeding voor een kroon

28-12-2015

Beste Dominic, De kroon wordt gemaakt door een tandtechnieker. Dit wordt vaak op verzoek van een tandarts gedaan. De tandarts krijgt vervolgens de rekening van de tandtechnieker. Deze wordt opgeteld bij de rekening van de tandarts en gaat vervolgens naar de  Lees verder

Geen volledige vergoeding voor een kroon

26-12-2015

Voor volgend jaar staat in de planning om een kroon te laten plaatsen. Op de Independer vergelijking van kronen staat dat o.a. bij FBTO dit 100% vergoed wordt, maar dat is helemaal niet zo. Ik heb bij FBTO geïnformeerd over de vergoeding  Lees verder

Laatste nieuws zorgverzekeringen

Op zoek naar het laatste nieuws? Op ons weblog vind je al het laatste nieuws rond zorgverzekeringen op een rijtje. Je vindt hier ook meer informatie zoals de wijzigingen voor 2012, ervaringen van andere consumenten en premie-overzichten.

Zilveren Kruis en gemeente Amsterdam helpen kinderen met overgewicht

09-02-2016

De gemeente Amsterdam en zorgverzekeraar Zilveren Kruis gaan gezamenlijk 9.000 kinderen met overgewicht helpen. In Amsterdam heeft 1 op de 5 kinderen overgewicht, in totaal zo'n 25.000. Zilveren Kruis betaalt de kosten voor een zorgcoördinator. Overgewicht bij 2.300 kinderen levensbedreigend Ongeveer 2.300 kinderen hebben Lees verder

Medicijn tegen longkanker vanaf maart 2016 in basisverzekering

29-01-2016

Vanaf maart 2016 wordt het medicijn Nivolumab vergoed door de basisverzekering. Dit is een medicijn tegen longkanker. Eind vorig jaar gaf minister Schippers van Volksgezondheid nog aan dat het niet vergoed zou worden, maar daar is ze nu op teruggekomen. Medicijn Lees verder

Medicijntekort dreigt voor 350.000 schildklierpatiënten

25-01-2016

Het schildkliermedicijn Thyrax is binnenkort niet meer leverbaar. Dit komt omdat fabrikant Aspen de productie verplaatst naar Duitsland. Zo’n 350.000 mensen gebruiken dit geneesmiddel en voor een deel van deze mensen is geen goed alternatief beschikbaar. Mag dit zomaar en Lees verder

Wat regelt Independer voor jou?

Independer heeft alle zorgverzekeringen voor jou op een rij gezet. Met deze zorgverzekeraar hebben wij een affiliate samenwerking. Kies je voor FBTO, neem dan zelf contact met hen op om de zorgverzekering af te sluiten.

Wat kun je van FBTO verwachten?

Je sluit je zorgverzekering rechtstreeks af bij FBTO. Dat betekent dat zij alle verzekeringszaken met jou afhandelen.

Wie doet wat voor jou? Independer Verzekeraar
Verzekeringen vergelijken ja nee
Verzekering afsluiten nee ja
Verzekeringspapieren opsturen nee ja
Afhandelen van wijzigingen nee ja
Afhandelen van declaraties nee ja
Premie innen nee ja

Zorgverzekering 2016 vergelijken?

Vergelijk eenvoudig de zorgverzekeringen van FBTO en bijna 900 andere zorgverzekeringen bij Independer op premie, voorwaarden en dekking en vind ook voor 2016 de zorgverzekering die het beste bij jou past!
Zorgverzekering 2016 vergelijken
logo Keurmerk Objectief Vergelijken

Objectief Vergelijken

In november 2015 ontving Independer het Keurmerk Objectief Vergelijken voor zorgverzekeringen.

Zij gingen je voor

Zoveel bezoekers zochten afgelopen maand naar een zorgverzekering voor 2016 bij Independer 

Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.