VGZ contactgegevens

Als er iets verandert in je persoonlijk situatie, kan dit invloed hebben op je zorgverzekering. Stel bijvoorbeeld dat je naar het buitenland gaat verhuizen. Dan is je zorgverzekering in Nederland niet meer geldig en moet je deze opzeggen. Of misschien heb je een kindje gekregen en wil je je kind bijschrijven op je polis. Niet alleen bij veranderingen, maar ook met vragen over de dekking van je verzekering en de contractering kun je bij VGZ terecht. 


Website

Bezoek de website van VGZ.

Telefoonnummer algemeen Voor algemene vragen kan je bellen met 0900 - 84 90. Vanuit het buitenland is VGZ te bereiken via +31 24 32 97 641.
Telefoonnummer opzeggen Voor het opzeggen van je verzekering kan je bellen met 088 - 131 17 54
Alarmnummer Het alarmnummer van VGZ +31 (0)40 297 55 50.
E-mail VGZ is niet bereikbaar via de mail
Twitter VGZ is ook actief op Twitter.
Facebook Je kunt je vraag ook stellen op de Facebook-pagina van VGZ.
Chat Je kunt ook met VGZ chatten. Deze optie vind je rechts onderaan op de website van VGZ.

Wat regelt Independer voor jou bij VGZ?

Een zorgverzekering bij VGZ kun je via Independer vergelijken en direct afsluiten. Nadat je op onze website je zorgverzekering hebt afgesloten, sturen wij jouw gegevens door naar VGZ.

Als VGZ jouw gegevens ontvangen heeft, sturen zij de polis en zorgpas naar je op. De premie betaal je rechtstreeks aan VGZ. Heb je vragen rondom je zorgverzekering bij VGZ? Dan helpen zij je verder.Wie doet wat voor jou? Independer VGZ
Verzekeringen vergelijken ja nee
Verzekering afsluiten ja nee
Verzekeringspapieren opsturen nee ja
Afhandelen van wijzigingen nee ja
Afhandelen van declaraties nee ja
Premie innen nee ja

Inloggen via DigiD

Wil je inloggen in de digitale omgeving van VGZ? Dan heb je daarvoor je DigiD nodig. Hiermee weet je zeker dat je veilig bij deze zorgverzekeraar kan inloggen. Heb je nog geen DigiD? Dan kun je die hier aanvragen. 

Declareren bij VGZ

Dekking en type verzekering

Als je zorgkosten maakt, wil je die graag kunnen declareren bij je zorgverzekeraar. Of dat lukt, is afhankelijk van welke dekking je hebt. Vallen de zorgkosten onder de basisverzekering of heb je je hiervoor aanvullend verzekerd? Dan kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van de zorgkosten.

Let ook op wat voor soort verzekering je hebt. Heb je een naturapolis? Dan krijg je de rekening meestal niet te zien. Die gaat dan rechtstreeks via de zorgverlener naar de zorgverzekeraar. Heb je een restitutieverzekering? Dan moet je vaak zelf de kosten eerst voorschieten, en kun je achteraf declareren.

Declareren bij VGZ

Het declareren van zorgkosten kan soms een hele zoektocht zijn. Elke zorgverzekeraar biedt weer andere mogelijkheden om te declareren (online, per formulier en soms mobiel). Hieronder vind je meer informatie over declareren bij VGZ.

Opties Mogelijk bij VGZ?
Online declareren Ja
Declareren per post Ja
Online gegevens inzien Ja
Bijzonderheden Geen

Eigen risico gespreid betalen

Wanneer je gebruikmaakt van zorg uit de basisverzekering, betaal je altijd een verplicht eigen risico van 385 euro. Omdat het voor sommige mensen lastig is om dit bedrag in één keer te betalen, kun je bij veel zorgverzekeraars het eigen risico ook in termijnen betalen. Meestal gelden daar wel speciale voorwaarden voor. Wil je weten welke voorwaarden VGZ hanteert? 

Europese zorgpas (EHIC) aanvragen

Met de Europese zorgpas (EHIC), heb je recht op noodzakelijke medische zorg wanneer je in het buitenland verblijft. Heb je geen EHIC? Dan bestaat de kans dat je zelf de rekening moet voorschieten. De EHIC is niet verplicht, maar wel handig. Wil je de EHIC aanvragen? Dan kan dat rechtstreeks bij je zorgverzekeraar. 

EHIC bij VGZ

Bij VGZ krijg je een combipas, die zowel geldig is in Nederland als in andere Europese landen. Deze pas ontvang je automatisch na het aanvragen van je zorgverzekering. Neem contact op met de klantenservice van VGZ of stuur een e-mail. Je ontvangt je nieuwe zorgpas binnen twee weken gratis thuis.

Kindje bijschrijven VGZ

Ook kinderen moeten verplicht verzekerd zijn. Daarom moet één van de ouders het kind bijschrijven op de polis van hun zorgverzekering. Zodra je kind is bijgeschreven op je zorgverzekering is het gratis meeverzekerd tot het 18e levensjaar. Dat geldt voor alle kosten uit je basisverzekering, tandartskosten en de kosten uit je je aanvullende verzekering (als je die hebt afgesloten). Je kind heeft dus dezelfde verzekering als jij en kan alleen een aanvullende verzekering hebben als jij die ook hebt.

Wil je weten hoe dit je dit regelt bij VGZ? Bekijk dan de pagina:

Opzeggen VGZ zorgverzekering

Ieder jaar heb je tot 31 december de tijd om je zorgverzekering op te zeggen. Je mag dan overstappen en een nieuwe zorgverzekering voor het volgende jaar uitkiezen. 


Tussentijds opzeggen bij VGZ

Ben je niet de hoofdverzekerde, maar een medeverzekerde op de polis? Dan kun je wel tussentijds overstappen. Maar ook als hoofdverzekerde zijn er enkele uitzonderingen. Bekijk alle geldige opzegredenen tijdens het kalenderjaar.


Opzeggen per 1 januari bij VGZ

Je kunt je zorgverzekering bij VGZ online opzeggen, bijvoorbeeld per e-mail. Het kan ook schriftelijk. Je kunt je brief of wijzigingsformulier sturen naar:

Zorgverzekeraar VGZ

Postbus 25210 

5600 RS Eindhoven

Vermeld in je opzegging je naam en adresgegevens en je klantnummer.