ADHD en je zorgverzekering

ADHD is de afkorting voor de Engelse term Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Mensen met ADHD vinden het moeilijk om hun aandacht ergens bij te houden, zijn hyperactief of hebben hier allebei last van. Niet iedereen die ADHD heeft is hetzelfde. Maar waar moet je nou aan denken bij je zorgverzekering? Wat is voor jou belangrijk?

Medicijnen voor ADHD-patiënten

Patiënten met ADHD gebruiken vaak medicijnen. Ritalin, Concerta, Straterra en Medikinet zijn de meest bekende. Niet alle medicijnen voor ADHD vallen onder de basisverzekering. Vrijwel alle geneesmiddelen die een arts voorschrijft, krijg je geheel of gedeeltelijk vergoed. Zo krijg je Ritalin volledig vergoed maar moet je voor Concerta, Strattera en Medikinet een eigen bijdrage betalen. Hoe hoog deze eigen bijdrage is, verschilt per verzekeraar. Wil je weten wat jij vergoed krijgt? Kijk dan in ons vergoedingenoverzicht.

Overstappen zorgverzekering en ADHD-medicijnen

Voordat je gaat overstappen moet je goed kijken of het pakket van jouw keuze aan de juiste voorwaarden voldoet. Waar moet je dan aan denken? Allereerst is de dekking voor medicijnen belangrijk. Moet je een eigen bijdrage voor ADHD-medicijnen betalen? Dan is het misschien verstandig om een aanvullende verzekering te nemen. Wordt jouw medicijn uit de basisverzekering vergoed? Dan is het niet slim om je eigen risico te verhogen.

Laatste nieuws zorgverzekering en AHD

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom zorgverzekeringen en ADHD? Houd dan ons weblog in de gaten. Daar vind je alles over zorgpremies, veranderingen in de basisverzekering en aanvullende verzekeringen en de vergoedingen. Hieronder zie je de meest actuele artikelen rondom AHD:

Bekijk alle artikelen over zorgverzekeringen.

Overstappen: word ik direct geaccepteerd?

Wil je een hoge vergoeding voor je eigen bijdrage voor ADHD-medicijnen?Houd er dan rekening mee dat niet elke verzekeraar je direct accepteert. Veel verzekeraars willen dan eerst meer weten over de persoon die de zorgverzekering aanvraagt. Waarom heb je die hoge vergoeding nodig? Naar aanleiding van jouw antwoord beslist de verzekeraar of je geaccepteerd wordt. Zo niet, dan krijg je een pakket met een lagere vergoeding aangeboden. Je bent niet verplicht om deze te nemen.

Eigen risico ADHD-medicijnen

Ritalin wordt uit de basisverzekering vergoed. Dat betekent dat je hier wel je eigen risico over moet betalen. Dat betekent dat je in 2016 de eerste 385 euro zelf betaalt. Weet je al zeker dat je door dit medicijn je eigen risico helemaal gaat opmaken? Bij sommige verzekeraars mag je je eigen risico in termijnen betalen.

Overstappen: mag ik naar mijn eigen apotheek?

Sommige verzekeraars verplichten je om voor een herhaalrecept gebruik te maken van een internetapotheek. Je bestelt je medicijn dan online en krijgt het thuisbezorgd. Wil je dit niet? Let er dan met overstappen op dat je kiest voor een zorgverzekering waarbij dit niet verplicht is.

Vergelijk zorgverzekeringen 2016

Geboortedatum
(bijv. 15-01-1970)
Geslacht
Postcode
(bijv. 1234 AB)
Ben je student?
Gezinsleden meeverzekeren?
Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.