Zorgverzekering en een baan of bijbaan

Ga je tijdelijk in het buitenland studeren? Dan moet je gewoon je Nederlandse zorgverzekering houden. Ga je naast je studie ook werken in het buitenland? Dan word je niet meer alleen gezien als student maar ook als werknemer. Je hebt hiermee geen recht meer op een Nederlandse zorgverzekering. Vraag daarom in het land waar je gaat wonen en werken een nieuwe zorgverzekering aan.

Zorgverzekering student in Nederland afsluiten

Studeer je gewoon in Nederland? Ook dan kan het slim zijn goed naar je zorgverzekering te kijken. Wij hebben alles over studeren in het buitenland en je zorgverzekering voor je op en rijtje gezet. Je vindt hier onder andere:

  • tips om te besparen.
  • belangrijke tips.
  • kortingsoverzichten per verzekeraar.
  • het laatste nieuws voor studenten.​

Meer informatie

Meer informatie over wonen, werken en/of studeren in het buitenland en je zorgverzekering vind je op de website van het CAK.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • Rijksoverheid
  • het CAK

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.