Zorg in het woonland

Door een zorgverzekering in Nederland aan te vragen ben je verzekerd voor zorg in Nederland. Maar hoe zit het met het land waar je woont? Hiervoor kun je een E106 formulier opvragen bij je Nederlandse zorgverzekeraar. Stuur het formulier door naar de zorgverzekeraar in het land waar je woont en je hebt dan ook recht op zorg in je woonland.

Zorgverzekering voor je gezinsleden

Woon je met je gezin in het buitenland, maar werk je zelf in Nederland? Dan hebben je gezinsleden geen recht op een Nederlandse zorgverzekering. Zij kunnen zich dan aanmelden bij het CAK voor een woonlandpakket.

Hiermee heb je in het land waar je woont recht op zorg. Deze zorg wordt dan betaald door Nederland. Als je gebruik maakt van het woonlandpakket betaal wel je altijd een bijdrage aan het CAK. Deze bijdrage is gelijk aan de gemiddelde zorgpremie en de inkomensafhankelijke bijdrage.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • CAK
  • Rijksoverheid

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.