Wat is dyslexie?

Een kind met dyslexie heeft ernstige problemen met lezen en spellen, ondanks een normale intelligentie. De problemen met lezen en spellen komen meestal samen voor, maar soms ook los van elkaar. Het is een hardnekkig probleem en kan de ontwikkeling van je kind in de weg staan. Maar natuurlijk ook voor de prestaties op school.

Dyslexiezorg naar Jeugdwet in 2015

Dyslexiezorg wordt sinds 1 januari 2015 niet meer door de basisverzekering vergoed. Deze zorg wordt nu geregeld door de gemeenten. Het gaat hier om ernstige, enkelvoudige dyslexie (EED). Dit betekent dat deze zorg niet meer onder de Zorgverzekeringswet valt, maar onder de Jeugdwet. Gemeenten krijgen vanaf het nieuwe jaar dus de taak om deze zorg te organiseren en te financieren.

Zorgverzekering speelt geen rol meer

Doordat de gemeenten nu verantwoordelijk zijn voor alle dyslexiezorg, speelt je zorgverzekering hier geen rol meer bij. Je hoeft hier dus geen rekening mee te houden als je overweegt om over te stappen van zorgverzekeraar. 

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorgverzekeraars Nederland

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.