Aanvullende zorgverzekering voor ouderen

Over het algemeen hebben ouderen meer zorg nodig dan jongeren. Door ouderdomskwalen kun je bijvoorbeeld meer fysiotherapie of medicijnen nodig hebben. Om niet zelf voor alle kosten op te draaien, is het vaak verstandig om je aanvullend te verzekeren. Aanvullende verzekeringen vergoeden meer zorg dan de basisverzekering. Iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering te hebben. Een aanvullende verzekering is vrijwillig.

Extra aandacht vergoedingen ouderen

Als je op zoek gaat naar de juiste zorgverzekering, kom je verschillende vergoedingen tegen. Deze kun je in onze vergelijking ook terugvinden. Voor ouderen is het mogelijk van belang om extra te letten op de volgende vergoedingen:

Eigen risico en zorgverzekering voor ouderen

Als je als oudere niet erg veel last hebt van gezondheidsproblemen en een spaarpotje hebt, kun je overwegen je eigen risico te verhogen. Je kunt je eigen risico met stappen van 100 euro verhogen, tot een maximum van 885 euro. Dit noem je het vrijwillig eigen risico. Hoe hoger het vrijwillige eigen risico, hoe lager de premie is per maand. 

Het verhogen van het eigen risico is niet aan te raden als je problemen hebt met je gezondheid. Je maakt dan vaak veel medische kosten en je bent in vrijwel alle gevallen je eigen risico kwijt.

Fysiotherapie speciaal voor ouderen

Geriatriefysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. De geriatriefysiotherapeut is een fysiotherapeut speciaal voor ouderen. Niet alleen oudere mensen, maar ook mensen die bijvoorbeeld een beroerte hebben gehad of lijden aan een ziekte hebben baat bij geriatriefysiotherapie. Op onze speciale pagina voor geriatriefysiotherapie kun je meer informatie vinden over deze therapie.

Tips voor het kiezen van de juiste zorgverzekering

Hoe kies je de juiste zorgverzekering?

  1. Ga met je partner, kinderen of andere familieleden/kennissen een keer rond de tafel zitten en zet op een rijtje welke zorg je echt nodig hebt. Waar maak je op dit moment veel gebruik van? Of waar ga je veel gebruik van maken? Sluit je huidige zorgverzekering nog wel aan op je zorgbehoefte? Als je dit in kaart hebt gebracht, heb je een beter beeld wat je komend jaar nodig hebt en kun je gerichter zoeken naar de juiste zorgverzekering.

  2. Als je hebt uitgezocht welke zorg voor jou belangrijk is, is het verstandig om na te gaan of je deze zorg aanvullend moet/kunt verzekeren. In sommige gevallen is het zelf betalen van zorgkosten voordeliger dan je aanvullend te verzekeren. Daarnaast bieden sommige zorgverzekeraars uitgebreide aanvullende pakketten, met uiteenlopende vergoedingen. Als je veel van deze vergoedingen nodig hebt, is het wellicht voordeliger om zo’n pakket te nemen. Maar als je maar één onderdeel nodig hebt van het uitgebreide aanvullende pakket, is het verstandiger om een meer specifieke aanvullende verzekering te nemen.

  3. Ten slotte kun je zorgverzekeringen vergelijken bij Independer. Wij kunnen je helpen bij het kiezen van de beste zorgverzekering aan de hand van de vragen die wij je stellen. Kom je er niet helemaal uit? Dan kun je altijd onze zorgexperts bellen. Zij staan van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 9.30 tot 18.00 uur voor je klaar. 

Lees hier wat je kan besparen met overstappen.