Wat vergoedt de Tandongevallen-verzekering?

Deze verzekering vergoedt je tandartskosten na een ongeval. De basisverzekering vergoedt deze kosten namelijk niet voor volwassenen, alleen voor kinderen tot 18 jaar. De Tandongevallen-verzekering vergoedt de kosten die je maakt om de schade aan je gebit die is ontstaan na een ongeval te laten herstellen. De verzekering vergoedt alleen schade aan eigen natuurlijke tanden of kiezen. Met deze (gratis) verzekering ben je verzekerd voor tandartskosten na een ongeluk tot 20.000 euro per gebeurtenis.

Hoeveel krijg je maximaal vergoed?

Per volwassene per jaar vergoedt de Tandongevallen-verzekering maximaal 20.000 euro per gebeurtenis.

Waarom 20.000?

Inmiddels hebben meer dan 1.000 klanten gebruikgemaakt van onze Tandongevallen-verzekering. En voor het overgrote merendeel gold dat ze 3.000 euro of minder aan kosten hadden. Maar natuurlijk spreken we ook klanten die een groter tandongeval hebben gehad. Met onze vergoeding tot 20.000 euro heb je daarom een ruime dekking: of je nu een klein of groot tandongeval krijgt. Wel zo’n fijn gevoel.

Wanneer krijg je de gratis Tandongevallen-verzekering?

Iedereen die op dit moment een zorgverzekering bij Independer afsluit, krijgt van ons de gratis Tandongevallen-verzekering. Maar wij bieden deze service ook aan onze bestaande klanten. Heb je na 2012 een zorgverzekering via Independer aangevraagd (en loopt deze verzekering nog steeds)? Mail ons dan om de Tandongevallen-verzekering gratis aan te vragen. 

Wanneer krijg ik het certificaat van de Tandongevallen-verzekering opgestuurd?

Je krijgt het certificaat in februari opgestuurd. Uiteraard heb je vanaf 1 januari recht op vergoeding van deze Tandongevallen-verzekering. Het certificaat ontvang je per e-mail van Independer.

Wie kan gebruikmaken van de Tandongevallen-verzekering?

Iedereen die bij Independer een zorgverzekering afsluit, ouder dan 18 jaar is en een polisblad van Tandongevallen-verzekering heeft. De verzekering geldt niet voor kinderen omdat voor hen tandartskosten na een ongeval al in de basisverzekering zitten.

Wist je dat je nog steeds een tandartsverzekering nodig hebt? Normale tandartskosten die niets met een ongeval te maken hebben, worden niet vergoed door de Tandongevallen-verzekering. 

- Sharon Gerritsen - Expert zorgverzekeringen

Wat verstaan wij onder een ongeval?

Met een ongeval bedoelen we een gebeurtenis waardoor er direct schade aan je gebit ontstaat. Bijvoorbeeld je valt van je fiets. Gebeurtenissen waarbij je kunt verwachten dat je gebit schade oploopt, vallen hier niet onder. Voorbeelden hiervan zijn het openen van een flesje met je tanden en op iets hards bijten zoals noten. Beoefen je een sport waarbij gebitsbescherming gebruikelijk is? Dan keert de Tandongevallen-verzekering de schade niet uit als jij je gebitsbeschermer niet in had tijdens het ongeval.

Wat krijg je niet vergoed?

  • Tandartskosten die niets met een ongeval te maken hebben.
  • Schade aan een (gedeeltelijk) kunstgebit.
  • Zorg die nodig is door verergering van ziekten of afwijkingen, die al bestonden vóór het ongeval.
  • Letsel veroorzaakt door grove schuld, opzet of onvoorzichtigheid, zoals boksen of hockeyen zonder bitje in. Of een bierflesje openen met je tanden.
  • Letsel veroorzaakt doordat je hebt deelgenomen aan een vechtpartij, tenzij je kunt bewijzen dat je buiten je schuld erbij betrokken bent geraakt.
  • Behandeling van een tandongeval in het buitenland.
  • Kosten die verband houden met orthodontie.
  • Het verplicht of vrijwillig eigen risico voor kaakchirurgie.
  • Letsel veroorzaakt door vechtsporten.
  • Kosten van een ongeval dat plaatsvond nadat je overmatig alcohol had gebruikt.

Polisvoorwaarden Tandongevallen-verzekering

Verzekeringskaart Tandongevallen-verzekering

Hoe vraag je de Tandongevallen-verzekering aan?

De Tandongevallen-verzekering krijg je automatisch gratis erbij als je een zorgverzekering bij Independer afsluit. Heb je op dit moment nog een lopende zorgverzekering die je na 2012 bij Independer hebt afgesloten? Dan heb je van ons een e-mail ontvangen waarin je kunt aangeven dat je graag de Tandongevallen-verzekering wilt hebben.