Hoe is vrije artsenkeuze geregeld?

Dit kan verschillen per zorgverzekering en of je zorgverlener is gecontracteerd. Is er een contract met je zorgverlener dan krijg je meestal alles wel vergoed. Is er geen contract met je zorgverlener dan moet je mogelijk een eigen bijdrage betalen. Lees meer over vrije artsenkeuze in Nederland.

Wat verandert er voor jou aan de vrije artsenkeuze?

Ga je naar een zorgverlener of wil je zelf je zorgverlener kiezen? Er waren plannen om deze keuzevrijheid te beperken. Deze plannen kregen echter veel kritiek en gaan niet meer door. De minister is nu bezig met een ander voorstel. De gevolgen voor de vrije artsenkeuze zijn met dat plan een stuk minder groot. De budgetpolis zoals die er nu is, blijft gewoon bestaan. Lees meer over de veranderingen en de gevolgen.

Waarmee moet je rekening houden bij vrije artsenkeuze?

Met vrije artsenkeuze kun je zelf bepalen naar welke zorgverlener je gaat voor een bepaalde behandeling. Dit kan voor jou heel belangrijk zijn, omdat je wel bij je eigen specialist wil blijven of omdat je naar een bepaald ziekenhuis wilt als er iets is. Waar moet je allemaal rekening mee houden bij vrije artsenkeuze? Lees meer hierover.  

Laatste nieuws vrije artsenkeuze

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom het beperken van de vrije artsenkeuze? Houd dan ons weblog in de gaten. Daar vind je het laatste nieuws over dit onderwerp, maar ook over andere onderwerpen rondom zorgverzekeringen. Hieronder zie je de meest actuele artikelen: