Zorgvergelijker 2021

Om de zorgvergelijker 2021 van Independer te gebruiken, hebben we een aantal persoonlijke gegevens nodig. Vervolgens bepaal je de hoogte van het eigen risico en kies je of je naast de verplichte basisverzekering, ook een aanvullende verzekering wilt. Daarna bekijkt onze zorgvergelijker welke verzekering voor jou het meest geschikt is in 2021. Meestal kun je die direct online afsluiten.

Korting via de zorgvergelijker

In de zorgvergelijker van Independer vind je veel zorgverzekeringen met korting. Een overzicht van alle kortingen vind je op deze pagina.

Zorgvergelijker en het eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je betaalt voordat je zorgverzekeraar iets vergoedt. De hoogte hiervan is 385 euro. Goed om te weten dat dit alleen geldt voor zorg uit de basisverzekering.

Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen naar 885 euro. In ruil hiervoor krijg je premiekorting, soms tot wel 300 euro per jaar. Onze zorgvergelijker maakt dit ook per verzekeraar inzichtelijk.  

Basisverzekering

Heb je weinig zorg nodig? In veel gevallen is het dan voldoende om via de zorgvergelijker 2021 alleen de verplichte basisverzekering af te sluiten. Wanneer je aangeeft geen extra aanvullende vergoedingen nodig te hebben, maken wij een vergelijking van alle basisverzekeringen. Veel zorgverzekeraars bieden meerdere soorten basisverzekeringen aan (naturapolis, restitutiepolis of combinatiepolis). De zorgvergelijker neemt deze verschillende typen polissen ook mee in de vergelijking.

Aanvullende verzekering

Het merendeel van de Nederlanders sluit ook een aanvullende verzekering af. Bijvoorbeeld voor de tandarts, fysiotherapeut of alternatief genezer. Verzekeraars bieden soms wel tien verschillende aanvullende pakketten aan. Deze hoef je niet zelf allemaal uit te pluizen; dat doet onze zorgvergelijker ook voor je.

Hoe werkt onze zorgvergelijker?

Onze zorgvergelijker kijkt niet alleen naar de prijs van een zorgverzekering. Want ook de kwaliteit speelt een rol. Daarom vergelijken wij zorgverzekeringen op onder andere:

 • prijs
 • dekking
 • ​kwaliteit van de polisvoorwaarden
 • klantcijfer
 • gecontracteerde ziekenhuizen in de buurt

Hoe volledig is onze zorgvergelijker?

In onze zorgvergelijker kun je nagenoeg alle Nederlandse zorgverzekeringen vergelijken op prijs en kwaliteit. Ook als je deze niet bij ons kunt afsluiten. Het volledige overzicht vind je hier.

Laatste nieuws zorgverzekeringen

Bekijk hieronder de laatste nieuwsartikelen rondom zorgverzekeringen en onze zorgvergelijker.

Reanimeren en AED gebruiken: kan jij het? Het EK is begonnen! Voor Nederland begon het toernooi goed met de winst op Oekraïne. Maar het was afgelopen weekend ook flink schrikken. Tijdens een wedstrijd op zaterdag moest de Deense speler Eriksen gereanimeerd worden. Gelukkig werd hij snel en... lees meer
Negatief reisadvies? Dit heb je aan je zorgverzekering Steeds meer landen veranderen van code oranje naar code geel. Dat is goed nieuws voor vakantiegangers. Bij terugkeer in Nederland hoef je dan niet meer in quarantaine. En heb je op je vakantiebestemming zorg nodig? Dan ben je verzekerd vanuit... lees meer
Wandelen voor korting op je zorgpremie Heb jij je stappendoel voor vandaag al gehaald? Sinds het begin van corona zijn we massaal rondjes gaan wandelen door de buurt. Even een frisse neus halen geeft je niet alleen nieuwe energie. Je kan er ook punten mee sparen... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Is de Independer zorgvergelijker onafhankelijk?

Onze zorgvergelijker is volledig onafhankelijk en geeft het beste advies voor jou. De onafhankelijkheid van onze werkwijze, adviezen en vergelijkingen vinden we namelijk erg belangrijk. Zowel de directie als de Raad van Comissarissen van DPG Media, onze eigenaar, zien hierop toe.

Waarom kiezen voor de zorgvergelijker van Independer?

Independer heeft al meer dan vijftien jaar ervaring met het online vergelijken, adviseren en afsluiten van zorgverzekeringen. Inmiddels hebben al meer dan 800.000 consumenten hun verzekering via onze zorgvergelijker afgesloten. Binnen enkele minuten vergelijkt de zorgvergelijker van Independer alle zorgverzekeringen. De best passende verzekering kun je direct afsluiten, maar je kunt ook het aanbod opslaan en later een beslissing nemen. Je oude verzekering wordt automatisch voor je opgezegd. Daar hoef je zelf niets voor te doen.

En ook om onderstaande redenen kun je bij Independer terecht:

 • Goedkoop: je betaalt nooit meer dan bij de zorgverzekeraar
 • Expert advies: we staan altijd voor je klaar met hulp bij vragen over bijvoorbeeld je vergoedingen
 • Snel: binnen 5 minuten krijg je bevestigd of je verzekerd bent
 • Ziekenhuiskwaliteit: direct inzicht in de beste ziekenhuizen in jouw regio
 • Gratis opzegservice: wij zeggen je oude zorgverzekering op
 • Claimhulp bij letselschade: gratis gebruik van deze hulpservice
 • Gratis tandongevallen-verzekering: verzekerd voor tandartskosten na een ongeval als je bij Independer je ziektekostenverzekering afsluit
 • Keurmerk Objectief Vergelijken: Wij mogen dit keurmerk dragen omdat we voldoen aan de gedragscode waarin regels voor betrouwbare vergelijkingsresultaten, transparante dienstverlening en klantgerichte advisering zijn vastgelegd.