Zorgverzekering afsluiten?
Regel het direct bij Independer

Je zorgverzekering wordt ieder jaar duurder.  Vanaf 12 november kun je via Independer zorgverzekeringen vergelijken en een nieuwe verzekering afsluiten voor 2021. Zo kies je eenvoudig de verzekering die het beste bij jou past.
Wil je als eerste de nieuwe zorgpremies weten? Meld je dan aan voor de Zorgpremie Alert.

Zorgverzekering afsluiten


Geboortedatum

Geslacht

Postcode
Gezinsleden
meeverzekeren?
Wat betalen jullie nu per maand? (optioneel)
Ben je student?
Het lijkt erop dat je in België of Duitsland woont.
Mocht dat niet het geval zijn, pas dan je postcode aan.

Waarom afsluiten bij ons?

Gratis Tandongevallen-verzekering

Voor nieuwe én bestaande klanten

Vergelijken op inhoud en prijs

De beste keuze voor jou staat altijd bovenaan

Onze experts staan voor je klaar

Persoonlijk antwoord op al je vragen

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Ditta | expert zorgverzekeringen

“Wat vergoedt mijn zorgverzekering in 2020?”

De hoogte van de nieuwe zorgpremies en het eigen risico zijn bekend. Vanaf nu kun je weer je zorgverzekering vergelijken voor 2020. Weet je al dat je volgend jaar gebruik moet maken van bepaalde zorg? Bekijk hier welke verzekeraars deze zorg vergoeden.

leestijd 3 minuten

“Is het verstandig om mijn eigen risico te verhogen?”

Maak je weinig tot geen gebruik van zorg uit de basisverzekering? Ben je gezond en heb je wat geld achter de hand? Overweeg dan een vrijwillig eigen risico te nemen. Je krijgt dan van de verzekeraar een korting op je premie. Tip: zet de premie die je bespaart opzij voor het geval dát.

leestijd 30 seconden

“Is een collectieve verzekering altijd goedkoper?”

Niet altijd. Veel mensen krijgen een collectiviteitskorting. Maar een collectieve verzekering is niet op maat gemaakt. Je werkgever sluit voor jou en al je collega’s één en hetzelfde pakket af. Vaak ben je voor meer verzekerd dan je nodig hebt. En betaal je dus voor zorg die je niet gebruikt.

leestijd 3 minuten

Dit vinden onze klanten van ons

9,2

Op basis van 118.513 klantbeoordelingen

bekijk ze allemaal
.
8,0
Meneer Hassan, GOUDA
1 uur geleden, zorgverzekering
:)
10,0
Meneer del Peral, 'S-GRAVENHAGE
13 uur geleden, zorgverzekering
ben net pas lid geworden dus eerst ff kijken
6,0
Meneer r.g. Giardini, poppel
16 uur geleden, zorgverzekering
Zeer duidelijk.
10,0
Anoniem, VEENENDAAL
17 uur geleden, zorgverzekering
Snel en doelgericht
10,0
Anoniem, ROTTERDAM
20 uur geleden, zorgverzekering
Gemakkelijk en overzichtelijk
10,0
Meneer van der Kuil, STEVENSWEERT
22 uur geleden, zorgverzekering
Snel geholpen
10,0
Meneer Van Bunnik, GOUDA
gisteren, zorgverzekering
Niet duidelijk of reviews van verzekerden zijn meegenomen in advies
6,0
Anoniem, CAPELLE AAN DEN IJSSEL
gisteren, zorgverzekering
An easy to use site, useful, many options.
10,0
Meneer FLOARIAN MARIA, ENSCHEDE
gisteren, zorgverzekering
prima
8,0
Anoniem, ROTTERDAM
gisteren, zorgverzekering

Wie vergelijken we?

Het liefst vergelijken wij alle 46 zorgverzekeraars. Voor drie zorgverzekeraars kan dit helaas niet. De andere 43 zorgverzekeraars kun je bij independer vergelijken op inhoud en prijs.

bekijk de hele lijst

Hoe verdienen we?

Het gebruik van onze website is voor jou helemaal gratis. Als je bij ons een zorgverzekering afsluit, dan ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar.

lees hoe dat precies zit

Wat doen we voor jou?

Op onze website kun je je zorgverzekering vergelijken en afsluiten. Wij helpen je daarbij als je wilt. En ook na het afsluiten kun je ons bereiken voor vragen of hulp.

ontdek wat we nog meer voor je doen

Zorgverzekering 2021: wat verandert er?

Het eigen risico blijft in 2021 gelijk (385 euro). Daarnaast wordt de basisverzekering uitgebreid met een aantal vergoedingen en medicijnen. En volledig overzicht van de wijzigingen vind je op onze zorgverzekering 2021 pagina. 

​Zorgvergelijker

Bekijk alle bekende premies voor zorgverzekeringen in 2021 in ons premieoverzicht. Ben je op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering? Let op: niet alleen prijs is belangrijk. Want een goede zorgverzekering is er een met met de juiste dekking. Heb je te veel dekking? Dan is je zorgverzekering waarschijnlijk te duur. Door onze zorgvergelijker te gebruiken vind je snel het juiste pakket.

Zorgverzekering afsluiten: 6 dingen waar je op moet letten

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering afsluiten. Eén keer per jaar (op 1 januari) kun je wisselen van zorgverzekering. Independer helpt je in een paar minuten de beste en goedkoopste zorgverzekering te vinden die voldoet aan al je wensen. En het opzeggen van je oude zorgverzekering? Geen zorgen, dat gaat automatisch. Met de collectiviteitskortingen (tot wel 8%) die we voor jou hebben weten te regelen, bespaar je ook nog eens veel geld en vind je gemakkelijk een goedkope zorgverzekering. Bij Independer kun je meer dan 900 verschillende zorgverzekeringen vergelijken. En niet onbelangrijk: wij geven duidelijk aan wat de verschillen zijn tussen een budgetpolis, een naturapolis en een restitutiepolis.

1. Zorgverzekering vergelijken en tijd besparen

Bij Independer vind je snel en eenvoudig de best passende zorgverzekering bij jouw wensen. Hoe dat werkt? Heel gemakkelijk: we stellen je een aantal vragen over je situatie en wat jij belangrijk vindt. Bijvoorbeeld of je kosten verwacht voor de tandarts of fysiotherapeut. En of je het belangrijk vindt dat je bij bepaalde zorgverleners terecht kunt zonder bij te betalen. Zo kunnen wij voor jou de zorgverzekering vergelijken en selecteren die precies bij je wensen past. In ons overzicht zie je vervolgens welke verzekeringen dat zijn. Je kunt ze gemakkelijk met elkaar vergelijken, naast elkaar zetten of dieper in de polisvoorwaarden van de dekking duiken. Vaak kunnen we je ook nog een extra collectieve korting geven. De goedkoopste en best passende zorgverzekering gevonden? Dan kun je die direct via ons afsluiten. Binnen 10 minuten is alles online geregeld voor je nieuwe ziektekostenverzekering.

2. Kies de dekking die bij je past

Een goedkope zorgverzekering is fijn, maar niet alleen de prijs is belangrijk. Let erop dat je zorgverzekering goed aansluit bij je wensen en dekking biedt voor de zorg die jij nodig hebt (tip: vergelijk je zorgverzekering goed!). Maar let ook op ook dat je je niet verzekert voor zorg die je niet nodig hebt. Bedenk daarom eerst welke dekking je wilt. Hoe meer je verzekert, hoe hoger de premie.

 • Basisverzekering. Dit is voor iedereen wettelijk verplicht. Hiermee zijn alle kosten voor direct noodzakelijke medische hulp (huisarts en ziekenhuis) gedekt. Let op: ieder jaar opnieuw verandert de dekking van het basispakket.
 • Basisverzekering + aanvullende verzekering. Hiermee kun je je bijvoorbeeld verzekeren voor fysiotherapie, orthodontie of een tandartsverzekering . Dan kun je daarvoor een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Let wel goed op dat de extra premie die je betaalt opweegt tegen kosten die je zeker weten gaat maken.

Ben je op zoek naar een specifieke vergoeding? Bekijk dan ons overzicht vergoedingen 2019.


Tip voor studenten: besparen op zorgverzekering

Voor studenten geldt vaak dat ze geen uitgebreide zorgverzekering nodig hebben. Studenten zijn vaak gezond en kunnen daarom veel besparen door alleen een basisverzekering te nemen en te kiezen voor het maximale eigen risico. Sommige zorgverzekeraars bieden een speciale studenten zorgverzekering aan. Ga je je zorgverzekering vergelijken? Dan vragen we aan de hand van je geboortedatum automatisch of je student bent. Je ziet dan vanzelf de zorgverzekeringen terug die speciaal voor studenten zijn (mits deze natuurlijk aansluiten op jouw wensen). 

3. Bedenk welke zorgpolis bij je wensen past

Voor de basisverzekering kun je kiezen uit vier verschillende zorgpolissen: de budgetpolis, de naturapolis, de restitutiepolis en de combinatiepolis:

 • Budgetpolis: met een budgetpolis kun je maar bij een zeer beperkt aantal zorgaanbieders terecht, maar deze polis is wel goedkoop. De verzekeraar wil dat je naar zorgaanbieders gaat waar ze een contract mee hebben. Dat kan betekenen dat er bij jou in de buurt geen ziekenhuis is waar je terechtkunt. Lees alles over een budgetpolis.
 • Naturapolis: met een naturapolis kun je naar bijna alle ziekenhuizen en klinieken, maar niet naar alle specialisten en fysiotherapeuten. Ook hier geldt dat er wordt gekeken of de zorgaanbieder een contract heeft met je zorgverzekeraar. Je hebt een veel ruimere zorgkeuze dan met een budgetpolis. Daar tegenover staat wel een wat hogere premie. Lees alles over een naturapolis.
 • Combinatiepolis: Met een combinatiepolis heb je (net als bij een restitutiepolis) een vrije zorgkeuze en mag je naar alle zorgverleners toe. De zorgverzekeraar heeft wel prijsafspraken gemaakt met deze zorgverleners. Zijn je zorgkosten hoger dan het tarief wat de zorgverzekeraar heeft afgesproken met de zorgverlener? Dan moet deze zelf bijbetalen.
 • Restitutiepolis: met een restitutiepolis heb je vrije zorgkeuze en kun je zelf bepalen door welk ziekenhuis of welke specialist je je laat behandelen. Door deze keuzevrijheid is een restitutiepolis geen goedkope zorgverzekering. Je betaalt een hogere premie dan bij een budgetpolis of naturapolis. Lees alles over een restitutiepolis.

Ga je je zorgverzekering vergelijken, dan zie je direct terug met wat voor type zorgpolis je te maken hebt. Wel zo makkelijk!

4. Goedkoopste zorgverzekering? Hier moet je op letten

Het belangrijkste aan je zorgverzekering is niet de premie, maar dat je zorgverzekering bij je wensen past. Toch moet je wel goed naar de premie van je zorgverzekering kijken. Om een goedkope zorgverzekering te vinden die wel voldoende dekking biedt voor jouw wensen, kun je daarom het beste je zorgverzekering vergelijken.
In 2017 gaat de premie van je zorgverzekering flink omhoog. Op zoek naar een goedkope zorgverzekering? 3 tips om de goedkoopste zorgverzekering te vinden:

 • Kijk ieder jaar opnieuw naar je zorgwensen en zorg dat je zorgverzekering daarbij past. Goed vergelijken kan je zomaar een tientje per maand schelen!
 • Kijk goed naar de vergoeding die je krijgt. Zorg er voor dat je uiteindelijk niet meer premie betaalt dan je vergoed krijgt uit de zorgverzekering.
 • Kijk naar je eigen risico. Is een vrijwillig eigen risico iets voor jou?​

Lees meer: besparen op zorgverzekering.

Tip: een collectieve verzekering is niet per definitie de goedkoopste zorgverzekering. Je krijgt namelijk met een grote groep (collega’s) precies hetzelfde pakket. Daardoor kan het goedkoop zijn, maar de kans is zeer klein dat het pakket ook bij je wensen past. Hierdoor verzeker je al snel teveel of te weinig. En zo wordt goedkoop uiteindelijk duurkoop. Vergelijk je collectieve verzekering altijd met niet-collectieve verzekeringen. Zo weet je zeker dat je de beste en goedkoopste zorgverzekering hebt.

5. Check de contractering van je ziektekostenverzekering

Niet alle zorgverzekeraars sluiten contracten af met alle ziekenhuizen en fysiotherapeuten. Independer heeft een handig overzicht waarin je per zorgverzekeraar kunt zien met wie zij een contract hebben. Wil je liever per zorgaanbieder bekijken met welke zorgverzekeraars zij een contract hebben? Bekijk dan ons overzicht samenwerkingen zorgaanbieders.

Ga je naar een aanbieder waar je zorgverzekeraar geen contract mee heeft? Dan kan het zijn dat je een bedrag moet bijbetalen. Controleer dus altijd bij je zorgverzekeraar of je met jouw zorgverzekering een volledige vergoeding krijgt bij de zorgaanbieder waar je naar toe gaat. Dit geldt niet voor spoedeisende zorg; hiervoor kun je met elke zorgpolis altijd naar elk ziekenhuis of spoedpost zonder onverwachte kosten. Het maakt dan niet uit of je zorgverzekeraar in 2020 geen contract heeft gesloten met dat ziekenhuis.

Ga je je zorgverzekering vergelijken, dan vind je natuurlijk ook direct in de resultaten terug welke contracteringen er bij elke ziektekostenverzekering afgesloten zijn.

6. Laat ons je helpen bij het overstappen en zorgverzekeringen vergelijken

Het wisselen van zorgverzekering kan normaal gesproken één keer per jaar: per 1 januari. Alleen in sommige situaties mag je tussentijds wisselen van zorgverzekering.

Tips bij overstappen zorgverzekering

Overstappen is heel makkelijk: je nieuwe zorgverzekeraar zegt je oude zorgverzekering op als je voor 1 januari afsluit. Ga je overstappen per 1 januari? Denk dan aan de volgende dingen:

 • Pas op dat je niet over-verzekerd bent
 • Kijk goed naar de gecontracteerde zorgverleners;
 • Denk na over een eventueel hoger eigen risico.
 • Kijk of een jaarpremie voor jou mogelijk is.

Vergelijk je zorgverzekering ieder jaar

De dekking van de basisverzekering verandert jaarlijks: dit bepaalt het kabinet. Het kan ook zijn dat de dekking van je aanvullende verzekering verandert, je zorgpremie hoger wordt of dat je wensen voor komend jaar veranderen. Logisch dus om elk jaar even te kijken waar je het beste uit bent. 

Ga je op zoek naar een nieuwe zorgverzekering voor 2020? Dan ben je bij Independer aan het juiste adres. Wij helpen je met het vergelijken van basis zorgverzekeringen, aanvullende zorgverzekeringen en zorgverzekeraars.

Nieuws over zorgverzekering 2021

Korting op collectieve zorgverzekering verdwijnt volledig De korting op de premie is voor veel verzekerden reden om te kiezen voor een collectieve verzekering. Maar dit gaat veranderen. Het is vanaf 2023 niet meer toegestaan dat zorgverzekeraars een groep verzekerden korting geven op de basispremie. De belangrijkste... lees meer
Zorgpremie DSW stijgt forser dan verwacht Vorige week maakte het kabinet op Prinsjesdag de nominale zorgpremie van de basisverzekering voor 2021 bekend. Het ging om een stijging van nog geen 5 euro per maand. DSW maakte vandaag traditiegetrouw als eerste hun zorgpremie voor volgend jaar bekend.... lees meer
Prinsjesdag 2020: dit verandert aan je zorgverzekering Prinsjesdag zag er dit jaar anders uit dan anders; Willem-Alexander en Máxima maakten geen rijtoer door Den Haag, de troonrede vond plaats op een grotere locatie en ook de balkonscène week dit jaar door corona. Maar de inhoud bleef onveranderd:... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Actuele discussies over zorgverzekeringen

Korting op collectieve zorgverzekering verdwijnt volledig De korting op de premie is voor veel verzekerden reden om te kiezen voor een collectieve verzekering. Maar dit gaat veranderen. Het is vanaf 2023 niet meer toegestaan dat zorgverzekeraars een groep verzekerden korting geven op de basispremie. De belangrijkste... lees meer
Zorgpremie DSW stijgt forser dan verwacht Vorige week maakte het kabinet op Prinsjesdag de nominale zorgpremie van de basisverzekering voor 2021 bekend. Het ging om een stijging van nog geen 5 euro per maand. DSW maakte vandaag traditiegetrouw als eerste hun zorgpremie voor volgend jaar bekend.... lees meer
Prinsjesdag 2020: dit verandert aan je zorgverzekering Prinsjesdag zag er dit jaar anders uit dan anders; Willem-Alexander en Máxima maakten geen rijtoer door Den Haag, de troonrede vond plaats op een grotere locatie en ook de balkonscène week dit jaar door corona. Maar de inhoud bleef onveranderd:... lees meer
naar het forum

Waarom je zorgverzekering afsluiten via Independer?

Independer heeft ruim 15 jaar ervaring met het online vergelijken, adviseren en afsluiten van zorgverzekeringen. Inmiddels hebben al meer dan 800.000 consumenten hun ziektekostenverzekering via ons afgesloten. Binnen enkele minuten vergelijkt Independer voor jou meer dan 900 verschillende zorgverzekeringen. Je kunt na de vergelijking je zoekresultaat bewaren en naar jezelf e-mailen of direct de zorgverzekering voor 2017 afsluiten. Je oude verzekering wordt automatisch voor je opgezegd. Daar hoef je zelf niets voor te doen.

En ook om onderstaande redenen kun je bij Independer terecht:

 • Goedkoop: je betaalt nooit meer dan bij de zorgverzekeraar
 • Expert advies: we staan altijd voor je klaar met hulp bij vragen over bijvoorbeeld je vergoedingen
 • Snel: binnen 5 minuten krijg je bevestigd of je verzekerd bent
 • Ziekenhuiskwaliteit: direct inzicht in de beste ziekenhuizen in jouw regio
 • Gratis opzegservice: wij zeggen je oude zorgverzekering op
 • Claimhulp bij letselschade: gratis gebruik van deze hulpservice
 • Gratis tandongevallen-verzekering: verzekerd voor tandartskosten na een ongeval als je bij Independer je ziektekostenverzekering afsluit
 • Keurmerk Objectief Vergelijken: Wij mogen dit keurmerk dragen omdat we voldoen aan de gedragscode waarin regels voor betrouwbare vergelijkingsresultaten, transparante dienstverlening en klantgerichte advisering zijn vastgelegd.

Goedkope zorgverzekering: nooit duurder dan bij de zorgverzekeraar

Waarom zou ik een zorgverzekering kiezen via Independer?

Omdat Independer veel klanten heeft en bijna alles via internet doet, werkt dat zeer efficiënt en kunnen we goedkope zorgverzekeringen aanbieden. Want we mogen vaak extra korting aanbieden, tot 9% op de basisverzekering en tot 20% op de aanvullende verzekering. Eerlijk kunnen we zeggen: je bent bij ons nooit duurder uit dan de zorgverzekeraar.

Maar let op: een goedkope zorgverzekering is fijn, maar niet alleen de prijs is belangrijk. De zorgverzekeringen die je ziet in onze top 3 zijn goedkoop, maar wel met voor jou de beste voorwaarden. Want een goedkope zorgverzekering met een slecht (passende) dekking is natuurlijk duurkoop. Wij nemen in ons advies aan jou je zorgwensen voor je dekkingen mee. Zodat je zeker weet dat je die terugziet in de geselecteerde zorgverzekeringen.

Snel je zorgverzekering afsluiten: binnen 5 minuten bevestiging

Een nieuwe zorgverzekering afsluiten is zo geregeld. Vergelijk eenvoudig door je wensen in te vullen en je ziet direct wat voor jou de beste zorgverzekering is. Vervolgens kun je de zorgverzekering die je het beste vindt passen direct afsluiten. Het overstappen is zo geregeld en je oude zorgverzekering opzeggen gaat automatisch. De nieuwe zorgverzekeraar zegt namelijk je oude zorgverzekering op.

In een enkel geval wil de verzekeraar je nog medische vragen stellen, bijvoorbeeld als je een aanvullend pakket af wilt sluiten met hoge (tandarts)vergoedingen. Dat geven we dan direct aan bij het zorgverzekering vergelijken. Maar in de meeste gevallen ontvang je binnen 5 minuten een bevestiging dat je zorgverzekering is goedgekeurd. Sneller kan niet toch?

Expert advies bij je zorgverzekering vergelijken

Soms kom je er niet helemaal uit met je zorgverzekering vergelijken. Bijvoorbeeld: je ging afgelopen jaar niet zo vaak naar de tandarts, maar moet je daar volgend jaar nu wel of geen dekking voor opnemen? Wij adviseren dan om geen kosten te verzekeren die je zelf niet kunt betalen.

Zo zijn er bij je zorgverzekering natuurlijk nog meer vragen waar je tegenaan kunt lopen. Onze zorgexperts zitten daarom van woensdag 28 december 17:30 tot en met zaterdag 17:30 uur non-stop voor je klaar. Dus ook midden in de nacht. Het maakt niet uit of je ons belt, appt of mailt. Wij helpen je op elk moment van de dag, én nacht. 

We hebben al onze zorgexperts zelf opgeleid. Heb je een vraag of heb je hulp nodig bij het afsluiten van je zorgverzekering, dan krijg je altijd iemand van onze eigen klantenservice aan de telefoon. En we zijn er supertrots op dat we gemiddeld een 9,0 als cijfer van onze klanten krijgen. Lees zelf wat andere klanten van Independer vinden.

Ziekenhuiskwaliteit: inzicht in de beste ziekenhuizen in jouw regio

Verzekeraar sluiten met ziekenhuizen en fysiotherapeuten contracten af. Dat wordt ''contractering'' genoemd. Independer vindt het belangrijk dat je precies weet waar je terecht kunt met welke zorgverzekering. Daarom zie je de contractering van ziekenhuizen direct terug in onze vergelijking. Maar ook de kwaliteit van ziekenhuizen onderzoeken we en laten we aan je zien.

We wijzen je er ook op of je een budgetpolis of een restitutiepolis voor je ziet in de vergelijking. Met een restitutie- en combinatieverzekering ben je altijd vrij om te kiezen naar welke zorgaanbieder je gaat, met een budget- of naturaverzekering zal je zorgverzekering alleen kosten vergoeden van aanbieders waar zij contracten mee hebben afgesloten. zorgverzekering alleen kosten vergoeden van aanbieders waar zij contracten mee hebben afgesloten.

Overstapservice oude zorgverzekering

Stap je over aan het eind van het jaar? Dan wordt je zorgverzekering automatisch opgezegd door je nieuw verzekeraar. Als je buiten deze periode overstapt, moet je zelf je oude zorgverzekering opzeggen

Claimhulp bij letselschade

Ook gratis bij het afsluiten van een zorgverzekering bij Independer: gratis hulp bij het claimen van letselschade. Vaak is dit een lang en vervelend proces. Deze service helpt je in geval van letselschade en hier mag je gratis van gebruikmaken.

Gratis tandongevallen-verzekering

Vergelijk en sluit je een zorgverzekering 2017 af bij Independer? Dan krijg je gratis een tandongevallen-verzekering. Voor tandartskosten die het gevolg zijn van een ongeval ben je gratis verzekerd tot 10.000 euro. Twee nieuwe voortanden kosten namelijk al snel ruim 2.000 euro en zowel je basisverzekering als tandartsverzekering dekken deze kosten niet volledig. Fijn om te weten dat je in zo''''n geval verzekerd bent toch?

Wanneer krijg ik mijn polisblad?

Je ontvangt je polisblad uiterlijk twee weken nadat je de verzekering hebt afgesloten. Als je voor een digitale verzekeraar hebt gekozen, ontvang je de polis per mail en duurt het vaak wat minder lang. Houd je mailbox goed in de gaten. In sommige gevallen belandt de polis namelijk in de spambox of ongewenste e-mailbox. 

Check altijd of de juiste gegevens op het polisblad staan. Kijk bijvoorbeeld naar:

Wanneer krijg ik mijn zorgpas?

Ga je voor 1 januari overstappen? Dan ontvang je je zorgpas ongeveer halverwege januari. Sommige verzekeraars sturen de zorgpas mee met de polis, maar in de meeste gevallen sturen ze de pas apart.

Kan ik nog een ziektekostenverzekering voor 2017 afsluiten?

Ja, in bepaalde situaties kan je nog een ziektekostenverzekering voor 2017 afsluiten. Hiervoor kan je terecht op onze vergelijking 2017

Wie zegt mijn oude verzekeraar op?

Overstappen naar een andere zorgverzekering mag maar één keer per jaar. Vanaf half november tot eind december heb je hier de tijd voor. Wil je voor die tijd overstappen? Dan mag dit alleen als je aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Als dit bij jou het geval is, moet je wel zelf je oude verzekeraar opzeggen. Dit doet de nieuwe verzekeraar helaas niet voor je.

Ik heb een verkeerde verzekering afgesloten, kan ik nog annuleren?

Heb je een nieuwe zorgverzekering afgesloten, maar wil je deze toch annuleren? Geen zorgen: je hebt altijd nog 14 dagen bedenktijd na het ontvangen van het polisblad. 

Stuur een email naar info@independer.nl of bel naar 035-626 55 44.

Kan ik mijn aangevraagde verzekering nog aanpassen?

Als je een verzekering hebt aangevraagd en je wilt toch nog iets wijzigen, bijvoorbeeld omdat je toch een andere vergoeding wilt of omdat je het niet eens bent met de premie, kun je nog een wijziging doorgeven tot uiterlijk 14 dagen na het ontvangen van het polisblad. Daarna kan dit helaas niet meer.

Bij welke zorgverleners kan ik terecht?

Jij moet altijd kunnen rekenen op je zorgverzekering. Wij vinden het daarom belangrijk dat jij goed weet waarvoor je precies verzekerd bent. In onze handige hulp vul je je postcode en zorgverzekeraar in en je ziet meteen bij welke fysiotherapeut of ziekenhuis je terecht kunt, zonder dat je bij hoeft te betalen.


Wil je juist weten met welke zorgverzekeraars jouw ziekenhuis of fysiotherapeut samenwerkt? Ook daar hebben we een handig overzicht van.


Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.