Sluit je zorgverzekering 2022 af met gratis bol.com cadeaubon voor de gezondshop
bespaar op je zorgverzekering
 • vergelijk, kies en sluit af
 • grootste aanbod, laagste prijs
 • gratis bol.com cadeaubon voor de independer gezondshop

Zorgverzekering vergelijken 2022

Gebruik
gegevens van

Geboortedatum

Postcode

Geboortedatum

Geslacht

Postcode
Gezinsleden meeverzekeren?
Wat betalen jullie nu per maand? (optioneel)
Ben je student?
Het lijkt erop dat je in België of Duitsland woont.
Mocht dat niet het geval zijn, pas dan je postcode aan.
Gratis cadeaubon van €10
voor de gezondshop op bol.com

Regel het bij Independer

Gratis Bol.com cadeaubon

Voor de gezondshop

Nr. 1 zorgvergelijker van Nederland

3,5 miljoen zorgvergelijkingen per jaar

Grootste aanbod, laagste prijs

Alle 64 zorgverzekeringen vergelijken

Dit vinden onze klanten van ons

9,3

Op basis van 176.308 klantbeoordelingen

bekijk ze allemaal
supersimpel
10,0
Anoniem, DUIVEN
12 minuten geleden, zorgverzekering
alles duidelijk aangegeven
10,0
Mevr. van Gelder, 'S-HERTOGENBOSCH
12 minuten geleden, zorgverzekering
Duidelijk en makkelijk.
10,0
Anoniem, NIJKERK GLD
12 minuten geleden, zorgverzekering
Prima
10,0
Anoniem, HEERHUGOWAARD
13 minuten geleden, zorgverzekering
Zeer eenvoudig en duidelijk
10,0
Mevr. Irtes-Gigengack, AMSTERDAM
15 minuten geleden, zorgverzekering
Makkelijk geregeld
10,0
Mevr. Beckers, BOCHOLTZ
17 minuten geleden, zorgverzekering
Prima en snel de overstap geregeld.
10,0
Dhr. van Elteren, AMERSFOORT
17 minuten geleden, zorgverzekering
Overzichtelijk!
10,0
Mevr. Van Gelder, 'S-HERTOGENBOSCH
18 minuten geleden, zorgverzekering
duidelijk, makkelijk
10,0
Mevr. Steeman, HAARLEM
21 minuten geleden, zorgverzekering
Duidelijke en snelle stappen.
10,0
Dhr. Zeevat, GRONINGEN
21 minuten geleden, zorgverzekering

Sluit je dit jaar via de Independer zorgvergelijker een zorgverzekering af? Dan krijg je een bol.com cadeaubon van 10 euro. Deze kun je tot en met 31 januari 2022 besteden aan honderden geselecteerde producten in de Independer gezondshop op bol.com.

Top 15 goedkoopste zorgverzekeringen 2022 bij Independer

Zorgverzekeraar Keuze uit ziekenhuizen Maandpremie 2022
ZieZo van Zilveren Kruis beperkt 108,25
FBTO zeer ruim 110,95
VinkVink volledig 111,00
De Friesland zeer ruim 113,25
Anderzorg zeer ruim 114,00
Just volledig 114,35
Bewuzt zeer ruim 114,90
Ditzo volledig 115,50
Zorg en Zekerheid zeer ruim 116,85
Menzis zeer ruim 119,00
HEMA zeer ruim 119,50
Jaaah volledig 119,75
CZdirect volledig 120,75
Salland zeer ruim 120,90
Zilveren Kruis beperkt 123,45

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Justin | expert zorgverzekering

Wat vergoedt mijn zorgverzekering in 2022?

Wil je weten wat je zorgverzekering vergoedt in 2022? We hebben van alle verzekeraars op een rijtje gezet welke zorg ze vergoeden. Bijvoorbeeld voor fysiotherapie, orthodontie, tandartskosten en medicijnen.

leestijd 5 minuten

Wat verandert er aan de zorgverzekering in 2022?

Op Prinsjesdag is bekendgemaakt wat er verandert aan de zorgverzekering in 2022. Een overzicht van de wijzigingen vind je hieronder.

leestijd 5 minuten

Bij welke ziekenhuizen kan ik terecht in 2022?

Wil je weten met welke ziekenhuizen jouw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten in 2022? We hebben hiervoor een speciale tool. Ook zie je het in onze zorgvergelijker terug.

leestijd 2 minuten

Je vindt in onze zorgvergelijker 36 van de 39 zorgverzekeraars terug. Deze zorgverzekeraars vergelijken we op inhoud en prijs:


Onze zorgvergelijker gebruiken is voor jou helemaal gratis. Als je bij ons zorgverzekeraars vergelijkt en een zorgverzekering afsluit, ontvangen wij een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar.

Via onze zorgvergelijker kun je je zorgverzekering vergelijken en afsluiten. Wij helpen je daarbij als je wilt. En ook na het afsluiten kun je ons bereiken voor vragen of hulp.


Zorgverzekering 2022: dit gaat veranderen

In 2022 verandert er weer het een en ander aan je zorgverzekering. De zorgpremie gaat iets omhoog, en ook zijn er veranderingen in de basisverzekering, aanvullende verzekering en het eigen risico. Lees hieronder alles over de zorgverzekering in 2022.

Wat is de zorgpremie in 2022?

Op Prinsjesdag is de nominale premie bekendgemaakt. Deze stijgt in 2022 naar € 1.509,-, een stijging van € 31,- ten opzichte van 2021. De definitieve premie bepalen de zorgverzekeraars zelf. In ons premieoverzicht vind je per verzekeraar de premie voor 2022.

Tot wanneer kun je overstappen voor 2022?

Overstappen van zorgverzekeraar kan tot en met 31 januari 2022. Stap je uiterlijk op 31 december 2021 over? Dan zegt je nieuwe zorgverzekeraar de oude zorgverzekering voor je op. Als je in januari 2022 overstapt, moet je zelf je huidige zorgverzekering opzeggen op uiterlijk 31 december.

Wat verandert er aan de basisverzekering in 2022?

Een basisverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont en/of werkt. Zo’n verzekering vergoedt de belangrijkste zorg, zoals voor het ziekenhuis en de huisarts. Ieder jaar bepaalt de overheid opnieuw de inhoud van de basisverzekering. Vaak verandert er wel iets. Zo worden er bijvoorbeeld nieuwe geneesmiddelen toegevoegd of juist geschrapt.

Niet-effectieve zorg uit basispakket

Zorginstituut Nederland controleert de zorg uit de basisverzekering. Is er onvoldoende wetenschappelijk bewijs? Dan verdwijnt de zorg uit het basispakket. In dit artikel lees je hier meer over.

Herstelzorg corona

De uitbreiding van de basisverzekering voor herstelzorg na corona blijft in elk geval tot augustus 2022 in stand. Mensen met een ernstige vorm van corona kunnen gebruikmaken van:

 • ​maximaal 50 behandelingen fysiotherapie 
 • maximaal 10 uur extra ergotherapie 
 • maximaal 7 uur extra dieetadvisering 
 • logopedie (zonder limiet)

Elektriciteitskosten mechanische ademhalingsondersteuning thuis

Volgend jaar kunnen de kosten gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar. 

Anticonceptie vanaf 21 jaar niet in basispakket

Er is veel actie gevoerd om anticonceptie vanaf 21 jaar aan de basisverzekering toe te voegen. Maar anticonceptie vanaf 21 jaar valt ook in 2022 niet onder het basispakket. 

​Migraine-medicijnen

Het Zorginstituut heeft de overheid geadviseerd om drie medicijnen aan het basispakket toe te voegen. Het gaat om zogenaamde GRP-remmers. Erenumab, fremanezumab en galcanezumab zijn speciaal ontwikkeld om migraine te voorkomen. Je krijgt de kosten dan vergoed als je aan de voorwaarden voldoet. Lees hier meer. 

Wat gebeurt er in 2022 met het eigen risico?

Op dit moment staat het eigen risico nog vast. Tot en met 2021 betaal je maximaal 385 euro voor zorg uit de basisverzekering. Tenzij je het bedrag vrijwillig verhoogt in ruil voor korting op de maandpremie. Je kan het eigen risico verhogen tot 885 euro. 

In 2022 blijft de hoogte van het eigen risico gelijk. Een meerderheid van de Tweede Kamer is het namelijk eens met het voorstel om het verplichte eigen risico voor 2022 te laten staan op 385 euro.

Wat verandert er in 2022 aan de aanvullende verzekering?

De laatste jaren werd de inhoud van aanvullende verzekeringen ingeperkt. Bijvoorbeeld als het gaat om de vergoeding van tandartskosten, orthodontie en fysiotherapie. Ook in 2022 zijn er verschillende aanvullende pakketten die minder vergoeden of meer gaan kosten. Je vindt hier het volledige overzicht van de vergoedingen in 2022. Alle vergoedingen vind je ook terug als je via onze zorgvergelijker een vergelijking van zorgverzekeringen maakt.

Wat gebeurt er met de collectieve zorgverzekering?

Dit jaar mogen verzekeraars maximaal 5% korting geven op de basisverzekering. In 2023 zal de korting voor de collectieve zorgverzekering helemaal verdwijnen. Dat komt omdat een gemiddelde collectieve zorgverzekering (met korting) vaak duurder is dan een gemiddelde individuele zorgverzekering (zonder korting).

Hoe zit het met de zorgtoeslag in 2022?

In november, als alle zorgpremies bekend zijn, stelt de Belastingdienst de zorgtoeslag vast. Stijgt de zorgpremie? Dan wordt de zorgtoeslag waarschijnlijk ook hoger. Ben je benieuwd of je recht hebt op zorgtoeslag? Dan kan je dat berekenen op de website van de Belastingdienst.

Wat zijn belangrijke data voor je zorgverzekering 2022?

Er zijn een aantal data die belangrijk zijn voor je zorgverzekering 2022. Een overzicht:

21 september 2021 

Op Prinsjesdag, de derde dinsdag van september, worden de financiële plannen voor 2022 bekendgemaakt. Voor je zorgverzekering betekent dit dat er meer duidelijk wordt over het eigen risico, de zorgpremie, zorgtoeslag en inkomensafhankelijke bijdrage.

Tussen half september en 12 november 2021 

Op 12 november hebben alle zorgverzekeraars hun nieuwe premie voor 2022 bekendgemaakt. In onze zorgvergelijker vind je alle nieuwe premies terug. Je kunt nu zorgverzekeringen vergelijken en overstappen voor 2022.

31 december 2021 

De laatste dag van het jaar is ook de laatste dag om via onze zorgvergelijkre een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Kies je uiterlijk 31 december een nieuwe zorgverzekering? Dan wordt je huidige zorgverzekering automatisch opgezegd. Wil je later overstappen, tot uiterlijk 31 januari? Dan moet je zelf je oude zorgverzekering voor 1 januari opzeggen.

31 januari 2022 

Heb je zelf je huidige zorgverzekering voor 1 januari 2022 stopgezet? Dan mag je tot en met 31 januari 2022 een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Die verzekering gaat dan met terugwerkende kracht in.

Zorgverzekering vergelijken 2022

Bij Independer kun je zorgverzekeringen vergelijken voor 2022 en sluit je de beste zorgverzekering 2022 af voor jouw situatie. Met gratis Tandongevallen-verzekering en Bol.com tegoedbon voor de gezondshop.

Waarom je zorgverzekering vergelijken en afsluiten via Independer?

Independer heeft ruim 15 jaar ervaring met online zorgverzekeringen vergelijken en advies geven over de best passende zorgpolis. Inmiddels hebben al meer dan honderdduizenden consumenten hun ziektekostenverzekering via ons afgesloten. Binnen enkele minuten vergelijkt Independer voor jou meer dan 900 verschillende zorgverzekeringen. Je kunt na de vergelijking je zoekresultaat bewaren en naar jezelf e-mailen, of direct de zorgverzekering afsluiten. Je oude verzekering wordt automatisch voor je opgezegd. Daar hoef je zelf niets voor te doen.

En ook om onderstaande redenen kun je bij Independer gemakkelijk je zorgverzekering 2022 vergelijken:

 • Premie: je betaalt nooit meer dan bij de zorgverzekeraar
 • Expert advies: we staan altijd voor je klaar met hulp bij vragen over bijvoorbeeld je vergoedingen
 • Snel: binnen 5 minuten krijg je bevestigd of je verzekerd bent
 • Ziekenhuiskwaliteit: direct inzicht in de beste ziekenhuizen in jouw regio
 • Gratis opzegservice: wij zeggen je oude zorgverzekering op
 • Gratis tandongevallen-verzekering: verzekerd voor tandartskosten na een ongeval als je bij Independer je ziektekostenverzekering afsluit
 • Keurmerk Objectief Vergelijken: Wij mogen dit keurmerk dragen omdat we voldoen aan de gedragscode waarin regels voor betrouwbare vergelijkingsresultaten, transparante dienstverlening en klantgerichte advisering zijn vastgelegd.

Meer informatie over je zorgverzekering vergelijken en afsluiten

Bij Independer vind je snel en eenvoudig de best passende zorgverzekering bij jouw wensen. Als particulier, maar ook als zzp'er

Hoe dat werkt? Heel gemakkelijk: in onze zorgvergelijker stellen we je een aantal vragen over je situatie en wat jij belangrijk vindt. Bijvoorbeeld of je kosten verwacht voor de tandarts of fysiotherapeut. En of je het belangrijk vindt dat je bij bepaalde zorgverleners terecht kunt zonder bij te betalen. Zo kunnen wij voor jou de zorgverzekeraars en zorgverzekeringen vergelijken en maken we een selectie die precies bij je wensen past. In het overzicht zie je vervolgens welke verzekeringen dat zijn.

De best passende zorgverzekering sluit je vervolgens direct bij Independer af. Dat gaat helemaal online via de zorgvergelijker.

Let erop dat je bij het zorgverzekering vergelijken voor een pakket kiest dat goed aansluit bij je wensen. En dekking biedt voor de zorg die jij nodig hebt. Maar let ook op ook dat je je niet verzekert voor zorg die je niet nodig hebt. Anders betaal je onnodig veel premie

Het afsluiten van een basisverzekering is wettelijk verplicht. Eventueel kun je dit uitbreiden met een aanvullende verzekering. 

 • Basisverzekering. Dit is voor iedereen wettelijk verplicht. Hiermee zijn alle kosten voor direct noodzakelijke medische hulp (huisarts en ziekenhuis) gedekt. Let op: ieder jaar opnieuw verandert de dekking van het basispakket.
 • Basisverzekering + aanvullende verzekering. Hiermee kun je je bijvoorbeeld verzekeren voor fysiotherapie of orthodontie. Je kunt er ook nog een tandartsverzekering bij nemen. Let wel goed op dat de extra premie die je betaalt opweegt tegen kosten die je verwacht te maken.

Ben je op zoek naar een specifieke vergoeding? Bekijk dan ons overzicht vergoedingen.


Tip voor studenten: besparen op zorgverzekering

Voor studenten geldt vaak dat ze geen uitgebreide zorgverzekering nodig hebben. Studenten zijn vaak gezond en kunnen daarom veel besparen door alleen een basisverzekering te nemen en te kiezen voor het maximale eigen risico. Sommige zorgverzekeraars bieden een speciale studenten zorgverzekering aan. Ga je via de zorgvergelijker je zorgverzekering vergelijken? Dan vragen we aan de hand van je geboortedatum automatisch of je student bent. Je ziet dan vanzelf de zorgverzekeringen terug die speciaal voor studenten zijn (mits deze natuurlijk aansluiten op je zorgwensen). 

Voor de basisverzekering kun je kiezen uit vier verschillende zorgpolissen: de budgetpolis, de naturapolis, de restitutiepolis en de combinatiepolis:

 • Budgetpolis: met een budgetpolis krijg je maar bij een zeer beperkt aantal zorgaanbieders alle kosten vergoed. Dat kan betekenen dat je wat verder moet reizen naar een ziekenhuis. Daar staat tegenover dat je voor een budgetpolis minder premie betaalt. Lees alles over een budgetpolis.
 • Naturapolis: met een naturapolis kun je naar bijna alle ziekenhuizen en klinieken, maar niet naar alle specialisten en fysiotherapeuten. Ook hier geldt dat er wordt gekeken of de zorgaanbieder een contract heeft met je zorgverzekeraar. Je hebt een veel ruimere zorgkeuze dan met een budgetpolis. Daar tegenover staat wel een wat hogere premie. Lees alles over een naturapolis
 • Combinatiepolis: met een combinatiepolis heb je (net als bij een restitutiepolis) een vrije zorgkeuze en krijg je bij alle zorgverleners de kosten vergoed. Maar de zorgverzekeraar heeft wel prijsafspraken gemaakt met deze zorgverleners. Zijn je zorgkosten hoger dan het tarief wat de zorgverzekeraar heeft afgesproken met de zorgverlener? Dan moet deze zelf bijbetalen. Lees alles over een combinatiepolis.
 • Restitutiepolis: met een restitutiepolis heb je vrije zorgkeuze en kun je zelf bepalen door welk ziekenhuis of welke specialist je je laat behandelen. Door deze keuzevrijheid ligt de premie van een restitutiepolis wel hoger. Lees alles over een restitutiepolis.

Ga je je zorgverzekering vergelijken, dan zie je in de zorgvergelijker direct terug met wat voor type zorgpolis je te maken hebt. Wel zo makkelijk!

Niet alle zorgverzekeraars sluiten contracten af met alle ziekenhuizen en fysiotherapeuten. Independer heeft een handig overzicht waarin je per zorgverzekeraar kunt zien met wie zij een contract hebben. Wil je liever per zorgaanbieder bekijken met welke zorgverzekeraars zij een contract hebben? Bekijk dan ons overzicht samenwerkingen zorgaanbieders.
Tip: deze informatie vind je ook altijd terug in onze zorgvergelijker.

Ga je naar een aanbieder waar je zorgverzekeraar geen contract mee heeft? Dan kan het zijn dat je een bedrag moet bijbetalen. Controleer dus altijd bij je zorgverzekeraar of je met jouw zorgverzekering een volledige vergoeding krijgt bij de zorgaanbieder waar je naar toe gaat. Dit geldt niet voor spoedeisende zorg; hiervoor kun je met elke zorgpolis altijd naar elk ziekenhuis of spoedpost zonder onverwachte kosten. Het maakt dan niet uit of je zorgverzekeraar geen contract heeft gesloten met dat ziekenhuis.

Wat is een zorgverzekering?

Een zorg verzekering is een verzekering voor iedereen die in Nederland woont of werkt. Deze verzekering bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorg, zoals de huisarts, het ziekenhuis, medicijnen en een psychiater. Met een aanvullende verzekering kun je je verzekeren voor bijvoorbeeld tandartskosten, fysiotherapie of medische hulp in het buitenland.

Hoe werkt mijn zorgverzekering?

Iedereen die in Nederland woont of werkt heeft recht op zorg uit het basispakket. Dat is bepaald in de Zorgverzekeringswet (Zvw).  Deze zorg kan een behandeling, product of dienst zijn. Verzekerden betalen hiervoor premie aan de zorgverzekeraar. 

Is een zorgverzekering verplicht?

De basisverzekering is een verplicht onderdeel van de zorgverzekering. Voor iedereen die in Nederland woont of werkt, is een basisverzekering afsluiten verplicht. De aanvullende verzekering is niet verplicht.

Welke zorgverzekering past mij?

Welke zorgverzekering bij jou past, hangt erg af van je persoonlijke wensen en de zorg die je verwacht. Wil je graag een goedkope zorgverzekering met een lage zorgpremie? Dan kun je overwegen je eigen risico te verhogen en geen aanvullende verzekering te nemen. Maar wil je graag meer zekerheid en vind je het niet erg om iets meer te betalen? Kies dan een uitgebreide zorgverzekering. Gebruik onze zorgvergelijker om te zien welke zorgverzekering het best past bij jou.

Wat is de beste zorgverzekering voor 2022?

Wat de beste zorgverzekering voor 2022 is, verschilt per persoon. Wil je zo min mogelijk betalen en alle communicatie online regelen? Dan is een internetlabel vaak de beste zorgverzekering. Maar wil je liever je declaraties per post regelen en de zorgverzekeraar makkelijk kunnen bellen? Dan is een traditionele zorgverzekeraar de beste keuze.

Welke basisverzekering is het beste?

De basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar gelijk. De inhoud van de basisverzekering wordt namelijk door de overheid bepaald. Wel kan er een verschil zitten in het type zorgpolis (budget, natura of restitutie) en het aantal gecontracteerde zorgverleners. Dit is iets om rekening mee te houden bij het bepalen van de beste basisverzekering voor jou. 

Wat is de goedkoopste zorgverzekering?

In 2022 is ZieZo van Zilveren Kruis de goedkoopste zorgverzekering. De ZieZo Selectief polis kost 108,25 per maand. Dit is met een standaard eigen risico van 385 euro. Als je je eigen risico verhoogt naar 885 euro, is de Zorg Gemak Polis van Zorg en Zekerheid de goedkoopste zorgverzekering (88,85 per maand). 

Hoe hoog is het eigen risico van een zorgverzekering?

Een zorgverzekering heeft een verplicht eigen risico van 385 euro. Dit kun je vrijwillig verhogen naar 885 euro. Hiermee krijg je korting op je zorgpremie.

Wanneer krijg ik mijn zorgpolis?

Na het afsluiten van je zorgverzekering via de zorgvergelijker, ontvang je meteen een bevestiging van Independer per e-mail. Een paar dagen later krijg je van de zorgverzekeraar je zorgpolis. Ook die krijg je meestal digitaal. 

Check altijd of de juiste gegevens op het polisblad staan. Kijk bijvoorbeeld naar:

Wanneer krijg ik mijn zorgpas?

Als je in november of december overstapt van zorgverzekering, ontvang je de zorgpas meestal apart in januari. Ook zijn er verzekeraars die alleen een digitale zorgpas hebben. Die kun je dan openen via hun app.

Wie zegt mijn oude verzekeraar op?

Stap je tijdens het overstapseizoen (tussen half november en 31 december) over via de zorgvergelijker van Independer? Dan wordt je oude zorgverzekering automatisch stopgezet door de nieuwe verzekeraar. Je kunt ook in januari nog overstappen, maar dan moet je uiterlijk op 31 december je huidige verzekering al hebben opgezegd.

Op een ander moment in het jaar overstappen kan alleen in bepaalde, uitzonderlijke situaties. In dat geval moet je altijd zelf je huidige zorgverzekering stopzetten.

Ik heb een verkeerde zorgverzekering afgesloten, kan ik nog annuleren?

Heb je een nieuwe zorgverzekering afgesloten, maar wil je deze toch annuleren? Geen zorgen: je hebt altijd nog 14 dagen bedenktijd na het ontvangen van het polisblad. Neem daarvoor contact op met je zorgverzekeraar of met onze klantenservice.

Kan ik mijn aangevraagde zorgverzekering nog wijzigen?

Bij de meeste zorgverzekeraars kun je tot 14 dagen na het ontvangen van je zorgpolis nog wijzigingen doorvoeren. Soms kan dit ook nog in januari. De wijziging kun je meestal zelf doorvoeren in de inlogomgeving van je verzekeraar.

Kan ik overstappen bij een betalingsachterstand?

Heb je bij je huidige zorgverzekeraar een deel van de premie nog niet betaald? Helaas kun je dan niet overstappen. Lees meer over een betalingsachterstand bij je zorgverzekeraar.

Wanneer overstappen van zorgverzekering?

Overstappen van zorgverzekering kan tussen 12 november en 31 januari via de zorgvergelijker van Independer. Als je uiterlijk 31 december overstapt, wordt je huidige zorgverzekering automatisch opgezegd door de nieuwe zorgverzekeraar. Als je in januari nog wilt overstappen, moet je de opzegging zelf regelen voor 31 december. 

De nieuwe zorgverzekering gaat altijd in op 1 januari.

Welke zorgvergelijker is onafhankelijk?

Er bestaan verschillende zorgvergelijkers. De zorgvergelijker van Independer is volledig en onafhankelijk. Met een aantal verzekeraars hebben wij geen samenwerking. Wij tonen wel hun premies omdat wij jou met onze site zo volledig mogelijk willen informeren over de meest actuele premies van zorgverzekeringen. Van de verzekeraars met wie we niet samenwerken, ontvangen wij geen vergoeding. 

Als je via onze website een zorgverzekering afsluit, ontvangen wij hiervoor een eenmalige of doorlopende provisie. De hoogte van de provisie is niet van invloed op ons advies.   

Wat is de beste vergelijkingssite voor zorgverzekeringen?

Independer is regelmatig uitgeroepen als beste vergelijkingssite voor zorgverzekeringen. In 2018, 2019 en 2020 werd onze zorgvergelijker als beste beoordeeld door WUA: een internationaal en onafhankelijk onderzoeksbureau. 

Nieuws over zorgverzekeringen

Thuis met coronaklachten? Dit heb je aan je zorgverzekering Het aantal coronabesmettingen loopt momenteel flink op. Voel je je verkouden, of heb je last van je keel, hoofdpijn, koorts of benauwdheid? Laat je dan testen bij de GGD. En blijf thuis totdat de klachten over zijn. Blijf je klachten... lees meer
Witte, rechte tanden met facings: wat vergoedt je zorgverzekering? Heb je een verkleurde tand of is er een stukje afgebroken? Facings kunnen ervoor zorgen dat je gebit er weer mooi uitziet. Helaas zijn facings niet goedkoop. Een facing kost al snel honderden euro’s. De kosten worden voor volwassenen helaas... lees meer
Beugel voor je kind? Let op wachttijd Moet je kind aan de beugel? Dan is het slim om je op tijd aanvullend te verzekeren. Zelfs als er nog geen haast bij is. Want regel je je verzekering pas op het moment dat het beugeltraject start? Dan is... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Bronnen

De informatie op deze pagina is afkomstig van de volgende bronnen:​

 • Rijksoverheid
 • Nederlandse Zorgautoriteit
 • Zorginstituut Nederland
 • Zorgverzekeraars Nederland
 • Zorgweb

Laatste update: 01-12-2021

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Bas is dé expert bij Independer op het gebied van zorgverzekeringen. Hij heeft contact met verschillende verzekeraars en zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt vergelijken en afsluiten.

Bas is ook een veelgevraagd expert in de media. Hieronder vind je een aantal mediaberichten waarin Bas bepaalde onderwerpen toelicht:

Awards Independer zorgverzekering

WUA

De zorgvergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen. Zo zijn we regelmatig als beste zorgvergelijker uitgeroepen door WUA: een internationaal en onafhankelijk onderzoeksbureau gespecialiseerd in het meten van online gebruikerservaringen. We wonnen deze prijs al drie jaar op rij:  in 20182019 én 2020.

Best Managed Company

Independer is inmiddels ook al acht keer uitgeroepen tot Best Managed Company. De laatste keer was in 2018

Winnaar Shopping Awards 2021

In 2021 won Independer de Shopping Awards vakprijs in de categorie Verzekeringen. En in 2019 won Independer de Shopping Awards publieksprijs XL in de categorie financiële diensten. 

De Stichting Shopping Awards (voormalig Thuiswinkel Awards), reikt jaarlijks verschillende awards uit aan de beste (web)winkelbedrijven van Nederland. De stichting is in 2001 opgericht, met als doelstelling het organiseren én financieren van onafhankelijke award-verkiezingen voor de branche.

Onderzoek zorgverzekeringen

Met ruim twintig jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en vergelijkingen en honderdduizenden afgesloten zorgverzekeringen, heeft Independer heel veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Bijvoorbeeld op het gebied van eigen risico, dekking en type zorgpolis. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Hieronder vind je een aantal onderzoeken die we de afgelopen jaren deden:

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.