Sharon

Zorgverzekering 2015? Vergelijk en sluit af!

Geboortedatum
bijv. 15-01-1970
Geslacht
Postcode
bijv. 1234 AB
Gezinsleden meeverzekeren?
Controleer je ingevulde gegevens.

Alles over het regelen van jouw zorgverzekering 2015

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering afsluiten. En éénmaal per jaar (op 1 januari) kun je wisselen van zorgverzekering. Tussentijds van zorgverzekering overstappen kan maar in een paar situaties. Bijvoorbeeld als je 18 jaar wordt, als je uit het buitenland komt of als je gaat scheiden. Via Independer kun je snel en eenvoudig goedkope zorgverzekeringen afsluiten. In een paar minuten heb je de beste en goedkoopste zorgverzekering gevonden die voldoet aan jouw wensen. De opzegging van je huidige zorgverzekering wordt automatisch voor je geregeld. En met de collectiviteitskortingen (tot wel 10%) die we voor jou hebben weten te regelen, bespaar je ook nog eens veel geld. Independer vergelijkt meer dan 900 verschillende zorgverzekeringen. De keuze voor je zorgverzekeraar hangt bijvoorbeeld af van hoeveel extra dekking je naast de basisverzekering wilt en hoeveel eigen risico je wilt nemen. Wij geven ook duidelijk aan wat de verschillen zijn tussen een budgetpolis, een naturapolis en een restitutiepolis. Lees hieronder meer over zorgverzekering 2015 en hoe je zorgverzekering vergelijken werkt.

Zorgverzekeringen 2015 vergelijken: zo werkt het

Independer vindt gegarandeerd de beste en goedkoopste zorgverzekering 2015 die aan jouw wensen voldoet, zonder dat je er zelf veel tijd aan kwijt bent. Na het invullen van slechts een paar vragen maak je een simpele keuze of je naast de basis zorgverzekering, ook een aanvullende zorgverzekering wilt hebben. Vervolgens kun je je zorgverzekering vergelijken en zie je direct wat voor jou de beste zorgverzekering is. Ook als je die niet via Independer kunt afsluiten. Daaronder zie je altijd de drie beste zorgverzekeringen die je gegarandeerd direct via Independer kunt afsluiten. Vaak geven we ook nog een extra korting - zo vind je snel de goedkoopste zorgverzekering.

Wil je verder vergelijken? Dan kun je ook alle andere zorgverzekeringen vergelijken. Of er een paar naast elkaar zetten. Je kunt eerst jouw offerte online bekijken, of direct een zorgverzekering afsluiten. Het opzeggen van je oude zorgverzekering gaat automatisch. Daar hoef je niets voor te doen. Binnen 10 minuten kun je goede zorgverzekering afsluiten zijn en een hoop geld besparen.

Zorgverzekering vergelijken

Direct een goedkope zorgverzekering (met korting) online afsluiten

Weet je precies welk product je wilt afsluiten? Dan is je zorgverzekering vergelijken niet nodig, maar kun je direct je zorgverzekering afsluiten via Independer.

Overzicht alle premies zorgverzekering 2015

Alle zorgpremies van 2015, inclusief soorten zorgverzekeringen en keuzevrijheid vind je terug in ons overzicht zorgpremies 2015 op onze site.

Zorgverzekering afsluiten na 1 januari 2015

Je kunt tot en met 31 januari 2015 overstappen als je zelf voor 31-12-2014 je zorgverzekering hebt opgezegd. Je zorg verzekering gaat dan altijd per 01-01-2015 in. Heb je niet voor 31-12-2014 opgezegd? Dan kun je pas weer op 1-1-2016 overstappen.

Bijzondere situaties waarin je kunt overstappen van zorgverzekering na 1 januari 2015

In slechts een beperkt aantal situaties kun je een nieuwe zorgverzekering afsluiten met een andere ingangsdatum dan 1 januari. Dat gaat om de volgende situaties:

 • Je wordt 18 jaar.
 • Je komt (terug) uit het buitenland.
 • Je komt uit een militair dienstverband.
 • Het collectief waar je aan deelneemt, wordt beëindigd.
 • Je gaat scheiden.
 • De polisvoorwaarden zijn tussentijds gewijzigd.
 • Je hebt momenteel om een andere reden geen zorgverzekering.

Geldt een van deze redenen voor jou? Dan kun je op dit moment alsnog van zorgverzekering overstappen of een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Je bent namelijk wettelijk verplicht om minimaal een basisverzekering te hebben. Je moet dan zelf eventueel je zorgverzekering opzeggen. Vervolgens kun je bij Independer eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken en de gewenste zorgverzekering afsluiten.

Tussentijds basisverzekering of aanvullende zorgverzekering wijzigen

Wil je je zorgverzekering tussentijds wijzigen? Dan is dat mogelijk bij een aantal zorgverzekeraars. Bij zorgverzekeraars OHRA en Delta Lloyd kun je in 2015 één keer je zorgverzekering tussentijds wijzigen. Bijvoorbeeld als je zwanger bent, een kind adopteert, gaat samenwonen, gaat verhuizen of je baan kwijtraakt. Bij zorgverzekeraars Energiek, Salland en Salland Zorgdirect kun je de dekking van je aanvullende verzekering verhogen (verlagen kan niet). De wijziging gaat wel pas in na zes maanden. Bij zorgverzekeraar FBTO kun je het hele jaar door modules aanzetten, ook als je alleen basisverzekering hebt. Lees meer over je zorgverzekering tussentijds wijzigen.

Samenwerking zorgverzekeraars en zorgaanbieders 2015

Niet alle zorgverzekeraars sluiten contracten af met alle ziekenhuizen en fysiotherapeuten. Independer heeft een handig overzicht voor je waarin je per zorgverzekeraar kunt zien met wie zij een contract hebben. Wil je liever per zorgaanbieder bekijken met welke zorgverzekeraars zij een contract hebben? Bekijk ons overzicht samenwerkingen zorgaanbieders. Heeft jouw zorgverzekeraar geen contract met je zorgaanbieder? Dan kun je te maken krijgen met extra kosten.

Eigen risico bij je zorgverzekering 2015

Zorgverzekeringen hebben een verplicht eigen risico van € 375,- in 2015 voor de basisverzekering. Wil je een goedkope zorgverzekering? Dan kun je ook voor een hoger eigen risico kiezen. Hierdoor gaat je premie voor je zorgverzekering 2015 omlaag. Je kunt zelf kiezen hoe hoog het vrijwillig eigen risico moet zijn. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager dus de premie voor je zorgverzekering. Dit kan een mooie manier zijn om de goedkoopste zorgverzekering 2015 te vinden. Let goed op of een hoger eigen risico voor jou wel gunstig is. Verwacht je veel kosten te maken die onder de basisverzekering vallen? Dan is het verstandig voor het minimale eigen risico van € 375,- te kiezen. Bezoek aan een huisarts valt overigens niet onder het eigen risico. Dat is altijd gratis. Je mag bij verschillende zorgverzekeraars ook het eigen risico gespreid betalen.

Het eigen risico betaal je alleen voor zorg uit de basisverzekering. Bijvoorbeeld voor medicijnen, ziekenhuisbehandelingen en spoedeisende hulp. Maar er is een aantal uitzonderingen, zoals de huisarts, kraamzorg en verloskundige hulp. Voor die zorg betaal je geen eigen risico. Voor een tandartsverzekering of aanvullende verzekering betaal je ook geen eigen risico. Lees meer over het eigen risico van je zorgverzekering en welke zorg uit de basisverzekering daar wel en niet onder valt. 

Zorgverzekering 2016: wat verandert er?

Wil je weten wat er verandert voor de zorgverzekering 2016? Bijvoorbeeld aan de basisverzekering, tandartsverzekering en aanvullende verzekeringen? Bekijk dan onze pagina met veranderingen zorgverzekering 2016. Daar zetten we op een rijtje wat er verandert. Deze pagina blijven we vernieuwen met de laatste informatie over de zorgverzekering 2016.

Laatste nieuws zorgverzekering 2016

Wil je het laatste nieuws weten over de zorgverzekering 2016? Houd dan ons weblog in de gaten. Daar vind je het laatste nieuws over onder meer zorgpremies, de basisverzekering, de aanvullende verzekeringen en vergoedingen.

Lees al het laatste nieuws over zorgverzekeringen.

Premies als eerste weten? Meld je aan voor Zorgpremie Alert 2016

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwe premies voor de zorgverzekering 2016? Meld je dan aan voor onze Zorgpremie Alert 2016. Dan ontvang je een e-mail op het moment dat je de eerste premies voor de zorgverzekering 2016 kunt vergelijken bij Independer.

Welke dekkingen moet je kiezen?

Bij een zorgverzekering moet je kiezen welke dekking je wilt. Hoe meer je verzekert, hoe hoger de premie. Je kunt kiezen voor alleen een basisverzekering, of een basisverzekering + aanvullende verzekering:

 • Basisverzekering (wettelijk verplicht). Dit is de meest beperkte dekking bij zorgverzekeringen, maar met alleen deze dekking heb je ook de goedkoopste zorgverzekering. Alle kosten voor direct noodzakelijke medische hulp (huisarts en ziekenhuis) zijn gedekt. Jaarlijks verandert de dekking van de basisverzekering. Wij houden je op de hoogte van de wijzigingen binnen het basispakket. 
 • Basisverzekering + aanvullende verzekering. Je kunt je naast de basisdekking ook aanvullend verzekeren. Bijvoorbeeld voor fysiotherapie, orthodontie of je tandartsverzekering. Maar ook voor bijvoorbeeld plastische chirurgie, en stoppen met roken kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. 

De keuze voor de dekking hangt af van je (gezins)situatie en jouw wensen. Een goede zorgverzekering 2015 vinden kan daardoor best tijdrovend zijn. Er is niet één beste zorgverzekering, want iedereen heeft weer andere wensen. Zo vinden sommige mensen een goedkope zorgverzekering belangrijk en kiezen andere liever voor een ruimere dekking met meer vergoedingen. Studenten letten tijdens het zorgverzekering vergelijken weer op heel andere punten dan bijvoorbeeld een gezin. Sommige zorgverzekeraars bieden een speciale studenten zorgverzekering aan. Die zorgverzekeringen houden rekening met de wensen van studenten. Independer maakt het je gemakkelijk: bij zorgverzekeringen vergelijken zie je snel welke ziektekostenverzekering het beste past bij jouw eigen persoonlijke wensen. Zo vind je snel de goedkoopste zorgverzekering met de beste dekking voor jou.

Ben je op zoek naar een specifieke vergoeding? Bekijk dan ons overzicht vergoedingen.

Zorgverzekering vergelijken: welke zorgpolis moet je kiezen?

Voor de basisverzekering van je zorgverzekering 2015 kun je kiezen uit drie verschillende zorgpolissen: de budgetpolis, de naturapolis en de restitutiepolis. Wat is een goedkope zorgverzekering en wat zijn fe verschillen tussen deze zorgpolissen?

 • Budgetpolis: met een budgetpolis kun je maar bij een zeer beperkt aantal zorgaanbieders terecht. De verzekeraar wil dat je naar zorgaanbieders gaat waar ze een contract mee hebben. Dat kan betekenen dat er bij jou in de buurt geen ziekenhuis is waar je terechtkunt. Een budgetpolis is wel de goedkoopste zorgverzekering. Lees meer over een budgetpolis.
 • Naturapolis: met een naturapolis kun je naar bijna alle ziekenhuizen, maar niet naar alle specialisten en fysiotherapeuten. Ook hier geldt dat er wordt gekeken of de zorgaanbieder een contract heeft met je zorgverzekeraar. Je hebt wel een veel ruimere zorgkeuze dan met een budgetpolis. Daar tegenover staan dan een wat hogere premie. Lees meer over een naturapolis.
 • Restitutiepolis: met een restitutiepolis heb je vrije zorgkeuze en kun je zelf bepalen door welk ziekenhuis of welke specialist je je laat behandelen. Door deze keuzevrijheid is een budgetpolis geen goedkope zorgverzekering, maar betaal je een hogere premie dan bij een budgetpolis of naturapolis. Lees meer over een restitutiepolis.

Ga je naar een aanbieder waar de zorgverzekeraar geen contract mee heeft? Dan kan het zijn dat je een bedrag moet bijbetalen. Controleer altijd bij je zorgverzekeraar of je met jouw zorgpolis een volledige vergoeding krijgt bij de zorgaanbieder waar je naar toe gaat. Dit geldt niet bij spoedeisende zorg; hiervoor kun je met elke zorgpolis altijd naar elk ziekenhuis of spoedpost zonder onverwachte kosten. Het maakt dan niet uit of zorgverzekeraars contracten hebben gesloten met ziekenhuizen.
 

Zorgverzekering vergelijken? Wij staan voor jou klaar in 2015

Independer hecht veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Daarom hebben we al onze adviseurs zelf opgeleid. Heb je hulp nodig, bijvoorbeeld bij zorgverzekeringen vergelijken of zorgverzekeringen afsluiten? Of wil je iets weten over vergoedingen uit de basisverzekering of aanvullende verzekering? Dan kun je bij ons terecht. Je krijgt altijd iemand van Independer aan de lijn, en geen medewerker van een zogenaamd callcenter. Wij zijn op werkdagen geopend tot 21:00 uur en zelfs op zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur. Lees zelf wat andere klanten van Independer vinden. Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem contact op met onze klantenservice of bekijk online de meest gestelde vragen over zorgverzekeringen. Je kunt ons ook vinden op social media.

Nieuws over zorgverzekeringen

“Tussentijdse aanpassingen zorgverzekering pas vanaf 1 januari geldig”
13 oktober 2015
Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft besloten dat de wijzigingen die zorgverzekeraars tussentijd...

Bespaartip: wel of geen aanvullende zorgverzekering afsluiten?
9 oktober 2015
Vorige week hebben we je 5 tips gegeven om te besparen op je basisverzekering. In de komende weke...

‘Health checks in de toekomst in de basisverzekering?’
8 oktober 2015
Minister Schippers van Volksgezondheid wil dat health checks voor iedereen toegankelijk worden.  ...

Actuele discussies over zorgverzekeringen

Niet bereid haar medewerking te verlenen
12 oktober 2015
ANN - Door de crisis heen zijn veel mensen in Nederland diep in de financiële problemen geraakt. ...

poochie18
9 oktober 2015
Dear Poochie18, We hope that you have had a great time in the Netherlands. When you are moving ...

Operatie niet vergoed
8 oktober 2015
CZ is een onbeschoft zooitje dat werkgevers benadert en zich bemoeit met de privé omstandigheden ...

 
 

Waarom zorgverzekering 2015 afsluiten via Independer?

Independer heeft 13 jaar ervaring met het online vergelijken, adviseren en afsluiten van zorgverzekeringen. Inmiddels hebben al meer dan 300.000 consumenten hun zorgverzekering via Independer afgesloten. Binnen enkele minuten vergelijkt Independer voor jou meer dan 900 verschillende zorgverzekeringen. Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een zorgverzekering 2015, kun je een offerte aanvragen of direct de zorgverzekering afsluiten. Je oude verzekering wordt automatisch voor je opgezegd. Daar hoef je zelf niets voor te doen.

Waarom je zorgverzekering afsluiten via Independer:

 • Tot 10% korting via Independer
 • Simpel en snel vergelijken én overstappen
 • Keuze uit meer dan 40 zorgverzekeraars
 • Telefonisch advies van 8.30 tot 21.00 uur

Zorgverzekering 2015 vergelijken

Goedkope zorgverzekering? Tot 10% korting via Independer in 2015

Omdat Independer veel klanten heeft en bijna alles via internet doet, werkt dat zeer efficiënt. Dat scheelt dus veel tijd en geld. Mede daardoor mogen wij jou voor de meeste verzekeraars extra kortingen aanbieden. Die kunnen oplopen tot 10% op de basisverzekering en tot 12% voor de aanvullende verzekering.

Eigen klantenservice

Independer vindt het belangrijk dat je goed advies krijgt bij je zorgverzekeringen vergelijken. Daarom hebben we onze 20 adviseurs zelf opgeleid. Heb je een vraag of heb je hulp nodig bij het afsluiten van je zorgverzekering dan krijg je altijd iemand van onze eigen klantenservice aan de telefoon. Onze klanten waarderen dat. De helft van onze klanten geeft ons een 9 of een 10, nadat ze een zorgverzekering via Independer hebben afgesloten. Lees zelf wat andere klanten van Independer vinden.

Overstappen zorgverzekering

Heb je zelf je zorgverzekering uiterlijk 31 december opgezegd? Dan kun je tot en met 31 januari 2014 overstappen. Je zorgverzekering gaat dan altijd per 1 januari in. Heb je niet uiterlijk 31 december 2014 opgezegd? Dan kun je pas weer overstappen per 1 januari 2015.

Vaak voordeliger dan via je werkgever in 2015

Veel mensen sluiten hun zorgverzekering via hun werkgever af. Maar een collectieve zorgverzekering is lang niet altijd de goedkoopste zorgverzekering, of de best passende. Een zorgverzekering is heel persoonlijk, want iedereen heeft weer andere wensen en dus een andere zorgbehoefte. Op Independer vind je snel de zorgverzekering die het beste bij jou past. En met onze kortingen daarnaast ben je op die manier vaak voordeliger uit dan via je werkgever.

Zorgverzekering: wat wordt er aan fysiotherapie vergoed?

Als je een zorgverzekering afsluit, kun je naast de verplichte basisverzekering ook kiezen voor een aanvullende verzekering. De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorg, zoals de huisarts, medicijnen, spoedeisende hulp en verblijf en operaties in het ziekenhuis. Voor veel andere zorg kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Fysiotherapie is daarbij een van de meest gekozen dekkingen. Wat vergoedt je zorgverzekering precies op het gebied van fysiotherapie?

Fysiotherapie: wat vergoedt de basisverzekering?

Vanuit de basisverzekering wordt fysiotherapie maar zeer beperkt vergoed. Alleen als je een aandoening hebt die op de chronische lijst staat, wordt fysiotherapie vergoed door de basisverzekering. En dan ook pas vanaf de 21ste behandeling.

Fysiotherapie: wat vergoedt de aanvullende verzekering?

Vanuit je aanvullende verzekering heb je vaak wel recht op vergoeding van fysiotherapie. Die vergoeding verschilt per zorgverzekeraar: sommige verzekeraars vergoeden maar zes of negen behandelingen, terwijl er ook verzekeraars zijn die alle behandelingen vergoeden. Om te zien hoe dat bij jouw verzekeraar zit, kun je ons vergoedingsoverzicht fysiotherapie bekijken.

Betaal ik een eigen risico voor fysiotherapie?

Heb je een chronische aandoening en daarom recht op vergoeding vanuit de basisverzekering? Dan betaal je een eigen risico. In 2015 is het eigen risico € 375,-. Wanneer je door het eigen risico heen bent, wordt alles volledig vergoed.

Komt je vergoeding voor fysiotherapie uit de aanvullende verzekering? Dan betaal je geen eigen risico. Je betaalt het eigen risico namelijk alleen maar voor zorg uit de basisverzekering.

Welke zorgverzekeraars vergoeden onbeperkt fysiotherapie?

Er zijn nog maar weinig zorgverzekeraars die onbeperkt fysiotherapie vergoeden. En bij de meeste die dat wel doen, gaat er eerst nog een medische selectie aan vooraf. Ook betaal je veel premie voor een zorgverzekering die onbeperkt fysiotherapie vergoedt.

Volledige vergoeding fysiotherapie zonder medische selectie

De volgende zorgverzekeraars vergoeden in 2015 onbeperkt fysiotherapie zonder dat er een medische selectie aan voorafgaat:

Onbeperkt vergoeding fysiotherapie

Volledige vergoeding fysiotherapie met medische selectie

De volgende zorgverzekeraars vergoeden in 2015 onbeperkt fysiotherapie, maar hebben wel een medische selectie:

Onbeperkt vergoeding fysiotherapie

Hoe zit het met andere therapieën?

Naast fysiotherapie vergoedt je zorgverzekering vaak ook andere therapieën, zoals oefentherapie, manuele therapie en acnétherapie.

Bekijk alle vergoedingen in ons vergoedingsoverzicht.

Klanten die bij ons een zorgverzekering afsloten

Beoordelingen zijn door klanten geschreven na het afsluiten van een zorgverzekering. We tonen alle beoordelingen over ons. Independer scoort gemiddeld een 9,1 uit 65.063 beoordelingen.

Voordelen van Independer

PRIJS EN KWALITEIT
Dankzij onze 500.000 klanten krijg je de beste deals en korting tot 10%.

VERGELIJK EN STAP OVER
Vind gemakkelijk en snel de juiste verzekering. Je overstap wordt geregeld.

HULP VAN EXPERTS
Elke dag helpen wij 500 nieuwe klanten met het kiezen van de beste zorgverzekering.

Voordelen van Independer
video

Wat doet Independer voor jou?

Jij moet op je zorgverzekering kunnen vertrouwen. We onderhandelen hiervoor met verzekeraars over de beste voorwaarden en scherpste prijzen.

En ook in 2015 staan we voor je klaar. Bijvoorbeeld als je wilt weten of je zorg vergoed krijgt, met welk ziekenhuis je verzekeraar een contract heeft of wat de beste KNO-arts is.

Als klant van Independer verdien je het allerbeste. Bekijk onze video en zie zelf wat we voor je doen.

Experts in zorgverzekeringen

Zorgverzekeringen zijn best ingewikkeld. Maar wij maken het zo gemakkelijk mogelijk voor je. Wij zetten alles helder op een rij en helpen je met kiezen, afsluiten en overstappen. Onze experts staan voor je klaar met advies en beantwoorden graag je vragen over je zorgverzekering in 2015.


035 - 626 55 44 Nu gesloten. Vandaag 8:30 weer bereikbaar

experts
;
Zoekresultaten
Geen resultaat gevonden. Verfijn je zoekopdracht.
Bedoel je:  
Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Bewaar gegevens

We bewaren je gegevens. Kom je een andere keer terug? Dan hoef je niet alles opnieuw in te vullen. Wel zo gemakkelijk.