Sharony

Zorgverzekering 2016 vergelijken en afsluiten!

Geboortedatum
bijv. 15-01-1970
Geslacht
Postcode
bijv. 1222 TE
Gezinsleden meeverzekeren?
Controleer je ingevulde gegevens.
 
Dekking voor je tandartskosten bij een ongeluk
GRATIS
 
 

Zorgverzekering 2016: alles over vergelijken, afsluiten en premies

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering afsluiten. En éénmaal per jaar (op 1 januari) kun je wisselen van zorgverzekering. Tussentijds van zorgverzekering overstappen kan maar in een paar situaties. Bijvoorbeeld als je 18 jaar wordt, als je uit het buitenland komt of als je gaat scheiden. Via Independer kun je snel en eenvoudig goedkope zorgverzekeringen voor 2016 vergelijken en afsluiten. In een paar minuten heb je de beste en goedkoopste zorgverzekering gevonden die voldoet aan jouw wensen. De opzegging van je huidige zorgverzekering wordt automatisch voor je geregeld. En met de collectiviteitskortingen (tot wel 10%) die we voor jou hebben weten te regelen, bespaar je ook nog eens veel geld. Bij Independer kun je meer dan 900 verschillende zorgverzekeringen vergelijken. De keuze voor je zorgverzekeraar hangt bijvoorbeeld af van hoeveel extra dekking je naast de basisverzekering wilt en of je je eigen risico in 2016 verhoogt. Wij geven ook duidelijk aan wat de verschillen zijn tussen een budgetpolis, een naturapolis en een restitutiepolis. Lees hieronder meer over zorgverzekering 2016 en hoe je zorgverzekering vergelijken werkt.

Zorgverzekeringen 2016 vergelijken: zo werkt het

Independer vindt gegarandeerd de beste en goedkoopste zorgverzekering 2016 die aan jouw wensen voldoet, zonder dat je er zelf veel tijd aan kwijt bent. Na het invullen van slechts een paar vragen maak je een simpele keuze of je naast de basis zorgverzekering, ook een aanvullende zorgverzekering wilt hebben in 2016. Vervolgens kun je je zorgverzekering vergelijken en zie je direct wat voor jou de beste zorgverzekering is. Ook als je die niet via Independer kunt afsluiten. Daaronder zie je altijd de drie beste zorgverzekeringen die je gegarandeerd direct via Independer kunt afsluiten. Vaak geven we ook nog een extra korting - zo vind je snel de goedkoopste zorgverzekering.

Wil je verder vergelijken? Dan kun je ook alle andere zorgverzekeringen vergelijken. Of er een paar naast elkaar zetten. Je kunt eerst jouw offerte online bekijken, of direct een zorgverzekering afsluiten. Het opzeggen van je oude zorgverzekering gaat automatisch. Daar hoef je niets voor te doen. Binnen 10 minuten kun je goede zorgverzekering afsluiten voor 2016 en een hoop geld besparen.

Direct een goedkope zorgverzekering (met korting) online afsluiten

Weet je precies welk product je wilt afsluiten? Dan is je zorgverzekering vergelijken niet nodig, maar kun je direct je zorgverzekering afsluiten via Independer. Je selecteert dan meteen de gewenste basisverzekering, aanvullende verzekering en tandartsverzekering. 

Om een goedkope zorgverzekering te vinden, kun je misschien eens kijken naar de zogenaamde internetlabels. Menzis heeft het internetlabel Anderzorg, CZ heeft CZ Direct en VGZ heeft het label Bewuzt. In onze vergelijking zie je snel welke verzekering het beste bij je wensen past.

Overzicht alle premies zorgverzekering 2016

Alle zorgpremies van 2016, inclusief soorten zorgverzekeringen en keuzevrijheid vind je terug in ons overzicht zorgpremies 2016 op onze site. De premieverschillen zijn volgend jaar erg groot. Zo verschillen de duurste en goedkoopste zorgverzekering 2016 ruim 300 euro op jaarbasis.

Zorgverzekering afsluiten na 1 januari 2016

Je kunt tot en met 31 januari 2016 overstappen als je zelf voor 31-12-2015 je zorgverzekering hebt opgezegd. Je zorg verzekering gaat dan altijd per 01-01-2016 in. Heb je niet voor 31-12-2015 opgezegd? Dan kun je pas weer op 1-1-2016 overstappen.

Bijzondere situaties waarin je kunt overstappen van zorgverzekering na 1 januari 2016

In slechts een beperkt aantal situaties kun je een nieuwe zorgverzekering afsluiten met een andere ingangsdatum dan 1 januari. Dat gaat om de volgende situaties:

 • Je wordt 18 jaar.
 • Je komt (terug) uit het buitenland.
 • Je komt uit een militair dienstverband.
 • Het collectief waar je aan deelneemt, wordt beëindigd.
 • Je gaat scheiden.
 • De polisvoorwaarden zijn tussentijds gewijzigd.
 • Je hebt momenteel om een andere reden geen zorgverzekering.

Geldt een van deze redenen voor jou? Dan kun je op dit moment alsnog van zorgverzekering overstappen of een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Je bent namelijk wettelijk verplicht om minimaal een basisverzekering te hebben. Je moet dan zelf eventueel je zorgverzekering opzeggen. Vervolgens kun je bij Independer eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken en de gewenste zorgverzekering afsluiten.

Tussentijds basisverzekering of aanvullende zorgverzekering wijzigen

Wil je je zorgverzekering tussentijds wijzigen? Dan is dat mogelijk bij een aantal zorgverzekeraars. Bij zorgverzekeraars OHRA en Delta Lloyd kun je in 2016 één keer je zorgverzekering tussentijds wijzigen. Bijvoorbeeld als je zwanger bent, een kind adopteert, gaat samenwonen, gaat verhuizen of je baan kwijtraakt. Bij zorgverzekeraars Energiek, Salland en Salland Zorgdirect kun je de dekking van je aanvullende verzekering verhogen (verlagen kan niet). De wijziging gaat wel pas in na zes maanden. Bij zorgverzekeraar FBTO kun je het hele jaar door modules aanzetten, ook als je alleen basisverzekering hebt. Lees meer over je zorgverzekering tussentijds wijzigen.

Samenwerking zorgverzekeraars en zorgaanbieders 2016

Niet alle zorgverzekeraars sluiten contracten af met alle ziekenhuizen en fysiotherapeuten. Independer heeft een handig overzicht voor je waarin je per zorgverzekeraar kunt zien met wie zij een contract hebben. Wil je liever per zorgaanbieder bekijken met welke zorgverzekeraars zij een contract hebben? Bekijk ons overzicht samenwerkingen zorgaanbieders. Heeft jouw zorgverzekeraar geen contract met je zorgaanbieder? Dan kun je te maken krijgen met extra kosten.

Eigen risico bij je zorgverzekering 2016

Zorgverzekeringen hebben een verplicht eigen risico van € 385,- in 2016 voor de basisverzekering. Wil je een goedkope zorgverzekering? Dan kun je ook voor een hoger eigen risico kiezen. Hierdoor gaat je premie voor je zorgverzekering 2016 omlaag. Je kunt zelf kiezen hoe hoog het vrijwillig eigen risico moet zijn. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager dus de premie voor je zorgverzekering. Dit kan een mooie manier zijn om de goedkoopste zorgverzekering 2016 te vinden. Let goed op of een hoger eigen risico voor jou wel gunstig is. Verwacht je veel kosten te maken die onder de basisverzekering vallen? Dan is het verstandig voor het minimale eigen risico van € 385,- te kiezen. Bezoek aan een huisarts valt overigens niet onder het eigen risico. Dat is altijd gratis. Je mag bij verschillende zorgverzekeraars ook het eigen risico gespreid betalen.

Het eigen risico betaal je alleen voor zorg uit de basisverzekering. Bijvoorbeeld voor medicijnen, ziekenhuisbehandelingen en spoedeisende hulp. Maar er is een aantal uitzonderingen, zoals de huisarts, kraamzorg en verloskundige hulp. Voor die zorg betaal je geen eigen risico. Voor een tandartsverzekering of aanvullende verzekering betaal je ook geen eigen risico. Lees meer over het eigen risico van je zorgverzekering en welke zorg uit de basisverzekering daar wel en niet onder valt. 

Zorgverzekering 2016: wat verandert er?

Wil je weten wat er verandert voor de zorgverzekering 2016? Bijvoorbeeld aan de basisverzekering, tandartsverzekering en aanvullende verzekeringen? Bekijk dan onze pagina met veranderingen zorgverzekering 2016. Daar zetten we op een rijtje wat er verandert. Deze pagina blijven we vernieuwen met de laatste informatie over de zorgverzekering 2016.

Laatste nieuws zorgverzekering 2016

Wil je het laatste nieuws weten over de zorgverzekering 2016? Houd dan ons weblog in de gaten. Daar vind je het laatste nieuws over onder meer zorgpremies, de basisverzekering, de aanvullende verzekeringen en vergoedingen.

Lees al het laatste nieuws over zorgverzekeringen.

Welke dekkingen moet je kiezen in 2016?

Bij een zorgverzekering moet je kiezen welke dekking je wilt. Hoe meer je verzekert, hoe hoger de premie. Je kunt kiezen voor alleen een basisverzekering, of een basisverzekering + aanvullende verzekering:

 • Basisverzekering (wettelijk verplicht). Dit is de meest beperkte dekking bij zorgverzekeringen, maar met alleen deze dekking heb je ook de goedkoopste zorgverzekering. Alle kosten voor direct noodzakelijke medische hulp (huisarts en ziekenhuis) zijn gedekt. Jaarlijks verandert de dekking van de basisverzekering. Wij houden je op de hoogte van de wijzigingen binnen het basispakket. 
 • Basisverzekering + aanvullende verzekering. Je kunt je naast de basisdekking ook aanvullend verzekeren. Bijvoorbeeld voor fysiotherapie, orthodontie of je tandartsverzekering. Maar ook voor bijvoorbeeld plastische chirurgie, en stoppen met roken kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. 

De keuze voor de dekking in 2016 hangt af van je (gezins)situatie en jouw wensen. Een goede zorgverzekering 2016 vinden kan daardoor best tijdrovend zijn. Er is niet één beste zorgverzekering, want iedereen heeft weer andere wensen. Zo vinden sommige mensen een goedkope zorgverzekering belangrijk en kiezen andere liever voor een ruimere dekking met meer vergoedingen. Ben je op zoek naar een specifieke vergoeding? Bekijk dan ons overzicht vergoedingen 2016.

Zorgverzekering studenten: waar moet je op letten?

Studenten letten tijdens het zorgverzekering vergelijken op heel andere punten dan bijvoorbeeld een gezin. Vaak zijn studenten gezond en kunnen ze daarom veel besparen door alleen een basisverzekering te nemen en het hoogste eigen risico. Sommige zorgverzekeraars bieden een speciale studenten zorgverzekering aan. 

Veel studenten gaan voor een tijdje naar het buitenland op reis, werken of stage lopen en willen dan weten wat dat betekent voor hun zorgverzekering. Per situatie vertellen we je waar je op moet letten en geven we tips voor studenten die naar het buitenland gaan. Bij het zorgverzekeringen vergelijken zie je snel welke ziektekostenverzekering het beste past bij jouw eigen persoonlijke wensen. Zo vind je snel de goedkoopste zorgverzekering met de beste dekking voor jou als student.

Zorgverzekering 2016 vergelijken: welke zorgpolis moet je kiezen?

Voor de basisverzekering van je zorgverzekering 2016 kun je kiezen uit drie verschillende zorgpolissen: de budgetpolis, de naturapolis en de restitutiepolis. Wat is een goedkope zorgverzekering en wat zijn de verschillen tussen deze zorgpolissen?

 • Budgetpolis: met een budgetpolis kun je maar bij een zeer beperkt aantal zorgaanbieders terecht, maar hij is wel goedkoop. De verzekeraar wil dat je naar zorgaanbieders gaat waar ze een contract mee hebben. Dat kan betekenen dat er bij jou in de buurt geen ziekenhuis is waar je terechtkunt. Een budgetpolis is wel de goedkoopste zorgverzekering. Dat is mooi meegenomen. Maar let op: niet alleen prijs is belangrijk. Zilveren Kruis heeft bijvoorbeeld een budgetpolis (Basis Budget Polis) en ZEKUR ook (Gewoon ZEKUR Polis). Lees meer over een budgetpolis.
 • Naturapolis: met een naturapolis kun je naar bijna alle ziekenhuizen, maar niet naar alle specialisten en fysiotherapeuten. Ook hier geldt dat er wordt gekeken of de zorgaanbieder een contract heeft met je zorgverzekeraar. Je hebt wel een veel ruimere zorgkeuze dan met een budgetpolis. Daar tegenover staan dan een wat hogere premie. Lees meer over een naturapolis.
 • Restitutiepolis: met een restitutiepolis heb je vrije zorgkeuze en kun je zelf bepalen door welk ziekenhuis of welke specialist je je laat behandelen. Door deze keuzevrijheid is een restitutiepolis geen goedkope zorgverzekering, maar betaal je een hogere premie dan bij een budgetpolis of naturapolis. Lees meer over een restitutiepolis.

Ga je naar een aanbieder waar de zorgverzekeraar geen contract mee heeft? Dan kan het zijn dat je een bedrag moet bijbetalen. Controleer altijd bij je zorgverzekeraar of je met jouw zorgpolis een volledige vergoeding krijgt bij de zorgaanbieder waar je naar toe gaat. Dit geldt niet bij spoedeisende zorg; hiervoor kun je met elke zorgpolis altijd naar elk ziekenhuis of spoedpost zonder onverwachte kosten. Het maakt dan niet uit of zorgverzekeraars in 2016 contracten hebben gesloten met ziekenhuizen.
 

Zorgverzekering 2016 vergelijken

Snel en eenvoudig een goedkope zorgverzekering voor 2016 vinden? Bij Independer kun je gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. In 2016 zijn er weer wat wijzigingen in dekkingen van je zorgverzekering (het eigen risico stijgt bijvoorbeeld van € 375,- naar € 385,-). En je krijgt zelf een nieuw aanbod van je zorgverzekeraar. Een goed moment om eens te kijken of je zorgverzekering nog wel past bij je wensen voor volgend jaar. Misschien kun je een goedkopere zorgverzekering vinden met dezelfde dekking? Of zelfs een betere dekking, of misschien veranderen je wensen. Ben je bijvoorbeeld zwanger, dan heb je andere wensen dan normaal voor komend jaar. Ook studenten kunnen hun zorgverzekering vaak goedkoper afsluiten.

Zorgverzekering vergelijken? Wij staan voor jou klaar in 2016

Wij weten hoe belangrijk een goede zorgverzekering is. En als je daar vragen over hebt, wil je die graag persoonlijk kunnen stellen. Wij hebben al onze zorgexperts zelf opgeleid. Heb je hulp nodig, bijvoorbeeld bij zorgverzekeringen vergelijken of zorgverzekeringen afsluiten? Of wil je iets weten over vergoedingen uit de basisverzekering of aanvullende verzekering? Dan kun je bij ons terecht. Wij zijn op werkdagen geopend tot 21:00 uur en zelfs op zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur. Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem contact op met onze klantenservice of bekijk online de meest gestelde vragen over zorgverzekeringen. Je kunt ons ook vinden op social media.
We zijn trots op onze duizenden posititieve klantreviews: voor jullie doen we het! Lees zelf wat andere klanten van Independer vinden die bij Independer een zorgverzekering hebben afgesloten.

Nieuws over zorgverzekeringen

In Zoetermeer 4,5 x zoveel overstappers zorgverzekering dan in Hulst
25 april 2016
Afgelopen jaar stapte in heel Nederland 6,3% van mensen over naar een andere zorgverzekeraar. Per...

Verbond van Verzekeraars: geen klanten uitsluiten op basis van gegevens
22 april 2016
Verzekeraars mogen geen klanten weigeren op basis van verzamelde gegevens ('big data'). Dat zegt ...

Tips om dexamfetamine toch vergoed te krijgen
19 april 2016
Afgelopen week melden wij in een weblogartikel dat Amfexa 5 mg het in de apotheek bereide dexamfe...

Actuele discussies over zorgverzekeringen

Medicijnen word niet vergoed
30 april 2016
Probeer eens een andere zorgverzekeraar: ik stel voor de ONVZ of de Amersfoortse. U kunt dit jaar...

Kalenderjaar bij zorgverzekering
30 april 2016
Nederland is een waardeloos land wat betreft de kosten van de gezondheidszorg. Ik vind dat er b...

Medicijnen word niet vergoed
27 april 2016
Beste mensen zit met hetzelfde probleem als jullie en krijg ook de orginele Lipitor meer.In 2005 ...

 
 

Waarom zorgverzekering afsluiten via Independer?

Independer heeft ruim 15 jaar ervaring met het online vergelijken, adviseren en afsluiten van zorgverzekeringen. Inmiddels hebben al meer dan 600.000 consumenten hun zorgverzekering via Independer afgesloten. Binnen enkele minuten vergelijkt Independer voor jou meer dan 900 verschillende zorgverzekeringen. Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een zorgverzekering 2016, kun je je zoekresultaat bewaren en naar jezelf e-mailen of direct de zorgverzekering afsluiten. Je oude verzekering wordt automatisch voor je opgezegd. Daar hoef je zelf niets voor te doen.

Waarom je zorgverzekering afsluiten via Independer:

 • Goedkoop: je betaalt nooit meer dan bij de zorgverzekeraar
 • Expert advies: altijd hulp bij vragen over bijvoorbeeld je vergoedingen
 • Snel: Binnen 5 minuten krijg je bevestigd of je verzekerd bent
 • Ziekenhuiskwaliteit: Direct inzicht in de beste ziekenhuizen in jouw regio
 • Gratis opzegservice: Wij zeggen je oude zorgverzekering op
 • Claimhulp bij letselschade: gratis gebruik van deze hulpservice
 • Gratis tandongevallen-verzekering: gratis bij je zorgverzekering afsluiten bij Independer

 

Goedkope zorgverzekering: nooit duurder dan bij de zorgverzekeraar

Omdat Independer veel klanten heeft en bijna alles via internet doet, werkt dat zeer efficiënt en kunnen we goedkope zorgverzekeringen aanbieden. Want we mogen vaak extra korting aanbieden, tot 9% op de basisverzekering en tot 20% op de aanvullende verzekering. Eerlijk kunnen we zeggen: je bent bij ons nooit duurder uit dan de zorgverzekeraar.

Maar let op: een goedkope zorgverzekering is fijn, maar niet alleen prijs is belangrijk. De zorgverzekeringen die je ziet in onze top 3 zijn goedkoop, maar wel met voor jou de beste voorwaarden. Want een goedkope zorgverzekering met een slecht (passende) dekking is natuurlijk duurkoop. Wij nemen in ons advies aan jou je zorgwensen voor je dekkingen mee. Zodat je zeker weet dat je die terugziet in de geselecteerde zorgverzekeringen.

Snel je zorgverzekering afsluiten: binnen 5 minuten bevestiging

Een nieuwe zorgverzekering afsluiten is zo geregeld. Voor het vergelijken hoef je alleen je wensen in te vullen en je ziet direct wat voor jou de drie beste zorgverzekeringen zijn. Vervolgens kun je de zorgverzekering die je het beste vindt passen direct afsluiten. Het overstappen is zo geregeld en je oude zorgverzekering opzeggen gaat automatisch. De nieuwe zorgverzekeraar zegt namelijk je oude zorgverzekering op.

In een enkel geval zal de verzekeraar nog medische vragen willen stellen, bijvoorbeeld als je een aanvullend pakket af wilt sluiten met hoge (tandarts)vergoedingen. Dat geven we direct aan bij het vergelijken. Maar in de meeste gevallen zal je binnen 5 minuten een bevestiging ontvangen dat je zorgverzekering is goedgekeurd. Sneller kan niet toch? Klaar voor 2016!

Overstapservice oude zorgverzekering

Vind je het spannend of het wel goed gaat met je oude zorgverzekering opzeggen? Geen zorgen: dat gaat via Independer vanzelf goed. Wij zorgen ervoor dat je oude verzekering wordt opgezegd. Daar hoef je zelf niets aan te doen.

Claimhulp bij letselschade

Ook gratis bij het afsluiten van een zorgverzekering bij Independer: gratis hulp bij het claimen van letselschade. Vaak is dit een lang en vervelend proces. Deze service helpt je in geval van letselschade en hier mag je gratis van gebruikmaken.

Expert advies bij je zorgverzekering vergelijken

Soms kom je er niet helemaal uit met je zorgverzekering vergelijken. Misschien weet je zelf nog niet zo goed hoe je jouw zorgwensen moet aangeven in de vergelijking. Bijvoorbeeld: je ging afgelopen jaar niet zo vaak naar de tandarts, maar moet je daar volgens jaar nu wel of geen dekking voor opnemen? Wij adviseren dan om geen kosten te verzekeren die je zelf niet kunt betalen.

Zo zijn er bij je zorgverzekering verschillende vragen waar je tegenaan kunt lopen. Onze zorgexperts zitten daarom voor je klaar via 035 626 55 44 (op werkdagen van 8:30 tot 21:00 en zaterdag van 10:00-16:00). We hebben al onze zorgexperts zelf opgeleid. Heb je een vraag of heb je hulp nodig bij het afsluiten van je zorgverzekering, dan krijg je altijd iemand van onze eigen klantenservice aan de telefoon. En we zijn er supertrots op dat we gemiddeld een 9,0 als cijfer van onze klanten krijgen na het afsluiten van zorgverzekering. Lees zelf wat andere klanten van Independer vinden.

Ziekenhuiskwaliteit: inzicht in de beste ziekenhuizen in jouw regio

Verzekeraar sluiten met ziekenhuizen en fysiotherapeuten contracten af. Dat wordt 'contractering' genoemd. Independer vindt het belangrijk dat je precies weet waar je terecht kunt met welke zorgverzekering. Daarom zie je de contractering van ziekenhuizen direct terug in onze vergelijking. Maar ook de kwaliteit van ziekenhuizen onderzoeken we en laten we aan je zien.

We wijzen je er ook op of je een budgetpolis of een restitutiepolis voor je ziet in de vergelijking. Met een restitutieverzekering ben je altijd vrij om te kiezen naar welke zorgaanbieder je gaat, met een budgetverzekering zal je zorgverzekering alleen kosten vergoeden van aanbieders waar zij contracten mee hebben afgesloten.

Deze soorten zorgverzekeringen, kwaliteit van ziekenhuizen en contracteringen hebben een belangrijk aandeel in de kwaliteit van je zorgverzekering. Daarom laten we dit duidelijk aan je zien in onze vergelijking en nemen we dit mee in je wensen. Want we vinden dat je altijd moet kunnen rekenen op je zorgverzekering.

 

Gratis tandongevallen-verzekering

Sluit je een zorgverzekering 2016 af bij Independer? Dan krijg je gratis een tandongevallen-verzekering. Voor tandartskosten die het gevolg zijn van een ongeval ben je gratis verzekerd tot 10.000 euro. Twee nieuwe voortanden kosten namelijk al snel ruim 2.000 euro en zowel je basisverzekering als tandartsverzekering dekken deze kosten niet volledig. Fijn om te weten dat je in zo'n geval verzekerd bent toch?

Zorgverzekering 2016: wat wordt er aan fysiotherapie vergoed?

Als je een zorgverzekering afsluit, kun je naast de verplichte basisverzekering ook kiezen voor een aanvullende verzekering. De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorg, zoals de huisarts, medicijnen, spoedeisende hulp en verblijf en operaties in het ziekenhuis. Voor veel andere zorg kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Fysiotherapie is daarbij een van de meest gekozen dekkingen. Wat vergoedt je zorgverzekering in 2016 precies op het gebied van fysiotherapie?

Fysiotherapie: wat vergoedt de basisverzekering in 2016?

Vanuit de basisverzekering wordt fysiotherapie in 2016 maar zeer beperkt vergoed. Alleen als je een aandoening hebt die op de chronische lijst staat, wordt fysiotherapie vergoed door de basisverzekering. En dan ook pas vanaf de 21ste behandeling.

Fysiotherapie: wat vergoedt de aanvullende verzekering in 2016?

Vanuit je aanvullende verzekering heb je in 2016 vaak wel recht op vergoeding van fysiotherapie. Die vergoeding verschilt per zorgverzekeraar: sommige verzekeraars vergoeden maar zes of negen behandelingen, terwijl er ook verzekeraars zijn die alle behandelingen vergoeden. Om te zien hoe dat bij jouw verzekeraar zit, kun je ons vergoedingsoverzicht fysiotherapie bekijken.

Betaal ik in 2016 een eigen risico voor fysiotherapie?

Heb je een chronische aandoening en daarom recht op vergoeding vanuit de basisverzekering? Dan betaal je een eigen risico. In 2016 is het eigen risico € 385,-. Wanneer je door het eigen risico heen bent, wordt alles volledig vergoed.

Komt je vergoeding voor fysiotherapie uit de aanvullende verzekering? Dan betaal je geen eigen risico. Je betaalt het eigen risico namelijk alleen maar voor zorg uit de basisverzekering.

Welke zorgverzekeraars vergoeden in 2016 onbeperkt fysiotherapie?

Er zijn in 2016 nog maar weinig zorgverzekeraars die onbeperkt fysiotherapie vergoeden. En bij de meeste die dat wel doen, gaat er eerst nog een medische selectie aan vooraf. Ook betaal je veel premie voor een zorgverzekering die onbeperkt fysiotherapie vergoedt.

Volledige vergoeding fysiotherapie zonder medische selectie

De volgende zorgverzekeraars vergoeden in 2016 onbeperkt fysiotherapie zonder dat er een medische selectie aan voorafgaat:

Onbeperkt vergoeding fysiotherapie

Volledige vergoeding fysiotherapie met medische selectie

De volgende zorgverzekeraars vergoeden in 2016 onbeperkt fysiotherapie, maar hebben wel een medische selectie:

Onbeperkt vergoeding fysiotherapie

Hoe zit het met andere therapieën in 2016?

Naast fysiotherapie vergoedt je zorgverzekering vaak ook andere therapieën, zoals oefentherapie, manuele therapie en acnétherapie.

Bekijk alle vergoedingen in ons vergoedingsoverzicht.

afbeelding Keurmerk Objectief Vergelijken

Keurmerk Objectief Vergelijken zorgverzekering

Independer voldoet aan de 10 eisen van het Keurmerk Objectief Vergelijken voor zorgverzekeringen. Dit garandeert:

 • betrouwbare en onafhankelijke vergelijkingsresultaten,
 • transparante dienstverlening,
 • klantgerichte advisering.

We dragen dit keurmerk met trots, zodat jij met een gerust hart ook voor 2016 je zorgverzekering bij ons kunt vergelijken.


Klanten die bij ons een zorgverzekering 2016 afsloten

Beoordelingen zijn door klanten geschreven na het afsluiten van een zorgverzekering voor 2016. We tonen alle beoordelingen over ons. Independer scoort gemiddeld een 9,1 uit 80.528 beoordelingen.

Wat je over ons wilt weten

VERGELIJKING
Krijgt de best betalende zorgverzekeraar ook de beste plek?

VOLLEDIGHEID
Tonen jullie de premies van alle zorgverzekeraars?

ONAFHANKELIJK
Is Independer onafhankelijk?

Voordelen van Independer
video

Wat doet Independer voor jou?

Jij moet op je zorgverzekering kunnen vertrouwen. We onderhandelen hiervoor met verzekeraars over de beste voorwaarden en scherpste prijzen.

En ook in 2016 staan we voor je klaar. Bijvoorbeeld als je wilt weten of je zorg vergoed krijgt, met welk ziekenhuis je verzekeraar een contract heeft of wat de beste KNO-arts is.

Als klant van Independer verdien je het allerbeste. Bekijk onze video en zie zelf wat we voor je doen.

Experts in zorgverzekeringen

Zorgverzekeringen zijn best ingewikkeld. Maar wij maken het zo gemakkelijk mogelijk voor je. Wij zetten alles helder op een rij en helpen je met kiezen, afsluiten en overstappen. Onze experts staan voor je klaar met advies en beantwoorden graag je vragen over je zorgverzekering in 2016.


035 - 626 55 44 Nu gesloten. Vandaag 8:30 weer bereikbaar

experts
;
Zoekresultaten
Geen resultaat gevonden. Verfijn je zoekopdracht.
Bedoel je:  
Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Voor het berekenen van de premie hebben we je geboortedatum nodig.

Om je de juiste dekkingen te laten zien willen we graag weten of je een man of vrouw bent.

Omdat wij jou willen laten zien bij welke ziekenhuizen in jouw buurt je terecht kunt, vragen wij hier jouw postcode