Sharon
Zorgpremie Alert

Zorgverzekering vergelijken en afsluiten!

Geboortedatum
bijv. 15-01-1970
Geslacht
Postcode
bijv. 1222 TE
Gezinsleden meeverzekeren?
Controleer je ingevulde gegevens.
 
 

Gratis Tandongevallen-verzekering als je via Independer afsluit

Wist je dat tandartskosten na een ongeval (bijv. met de fiets of bij het sporten) bijna nooit door je zorgverzekering worden vergoed?

Sluit je zorgverzekering bij Independer af, dan krijg je er van ons gratis een Tandongevallen-verzekering bij.

Zorgverzekering 2016: 6 dingen waar je op moet letten

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering afsluiten. Eén keer per jaar (op 1 januari) kun je wisselen van zorgverzekering. Independer helpt je in een paar minuten de beste en goedkoopste zorgverzekering te vinden die voldoet aan al je wensen. En het opzeggen van je oude zorgverzekering? Geen zorgen, dat gaat automatisch. Met de collectiviteitskortingen (tot wel 10%) die we voor jou hebben weten te regelen, bespaar je ook nog eens veel geld en vind je gemakkelijk een goedkope zorgverzekering. Bij Independer kun je meer dan 900 verschillende zorgverzekeringen vergelijken. En niet onbelangrijk: wij geven duidelijk aan wat de verschillen zijn tussen een budgetpolis, een naturapolis en een restitutiepolis.

1. Zorgverzekeringen vergelijken en tijd besparen

Bij Independer vind je snel en eenvoudig de best passende zorgverzekering bij jouw wensen. Hoe dat werkt? Heel gemakkelijk: we stellen je een aantal vragen over je situatie en wat jij belangrijk vindt. Bijvoorbeeld of je kosten verwacht voor de tandarts of fysiotherapeut. En of je het belangrijk vindt dat je bij bepaalde zorgverleners terecht kunt zonder bij te betalen. Zo kunnen wij voor jou de zorgverzekeringen selecteren die precies bij je wensen passen. In ons overzicht zie je vervolgens welke verzekeringen dat zijn. Je kunt ze gemakkelijk met elkaar vergelijken, naast elkaar zetten of dieper in de polisvoorwaarden van de dekking 2016 duiken. Vaak kunnen we je ook nog een extra korting geven. De goedkoopste en best passende zorgverzekering gevonden? Dan kun je die direct via ons afsluiten. Binnen 10 minuten is alles online geregeld.

3. Bedenk welke zorgpolis bij je wensen past

Voor de basisverzekering kun je kiezen uit drie verschillende zorgpolissen: de budgetpolis, de naturapolis en de restitutiepolis:

 • Budgetpolis: met een budgetpolis kun je maar bij een zeer beperkt aantal zorgaanbieders terecht, maar deze polis is wel goedkoop. De verzekeraar wil dat je naar zorgaanbieders gaat waar ze een contract mee hebben. Dat kan betekenen dat er bij jou in de buurt geen ziekenhuis is waar je terechtkunt. Lees alles over een budgetpolis.
 • Naturapolis: met een naturapolis kun je naar bijna alle ziekenhuizen, maar niet naar alle specialisten en fysiotherapeuten. Ook hier geldt dat er wordt gekeken of de zorgaanbieder een contract heeft met je zorgverzekeraar. Je hebt een veel ruimere zorgkeuze dan met een budgetpolis. Daar tegenover staat wel een wat hogere premie. Lees alles over een naturapolis.
 • Restitutiepolis: met een restitutiepolis heb je vrije zorgkeuze en kun je zelf bepalen door welk ziekenhuis of welke specialist je je laat behandelen. Door deze keuzevrijheid is een restitutiepolis geen goedkope zorgverzekering. Je betaalt een hogere premie dan bij een budgetpolis of naturapolis. Lees alles over een restitutiepolis.

5. Laat ons je helpen bij het overstappen

Elk jaar rond half november maken alle zorgverzekeraars de nieuwe premies voor het komende jaar bekend. Je krijgt van je huidige verzekeraar de veranderingen door voor je huidige pakket. Het kan zijn dat de dekking van je pakket verandert, je zorgpremie hoger wordt of dat je wensen voor komend jaar veranderen. Ook de dekking van de basisverzekering wijzigt jaarlijks: dit bepaalt het kabinet. Op Prinsjesdag is bekendgemaakt wat voor wijzigingen er zijn voor 2017. Zo stijgt bijvoorbeeld de premie voor 2017, maar blijft het eigen risico gelijk aan dit jaar(€ 385,-). Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze Zorgpremie Alert 2017, dan geven we je een seintje.

Tussentijds overstappen

Het wisselen van zorgverzekering kan normaal gesproken één keer per jaar: per 1 januari. In sommige situaties mag je wel tussentijds wisselen van zorgverzekering. Bijvoorbeeld als je:

Is dit van toepassing op jou? Dan kun je op dit moment alsnog van zorgverzekering overstappen of een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Je bent namelijk wettelijk verplicht om minimaal een basisverzekering te hebben. Vergelijk altijd even: dan weet je zeker dat je de best passende en goedkoopste zorgverzekering vindt.

2. Kies de dekking die bij je past

Een goedkope zorgverzekering is fijn, maar niet alleen de prijs is belangrijk. Let erop dat je zorgverzekering goed aansluit bij je wensen en dekking biedt voor de zorg die jij nodig hebt. Maar let ook op ook dat je je niet verzekert voor zorg die je niet nodig hebt. Bedenk daarom eerst welke dekking je wilt. Hoe meer je verzekert, hoe hoger de premie.

 • Basisverzekering. Dit is voor iedereen wettelijk verplicht. Hiermee zijn alle kosten voor direct noodzakelijke medische hulp (huisarts en ziekenhuis) gedekt. Let op: ieder jaar verandert de dekking van de basisverzekering. Basisverzekering + aanvullende verzekering. Heb je bijvoorbeeld fysiotherapie, orthodontie of een tandartsverzekering nodig? Dan kun je daarvoor een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Let wel goed op dat de extra premie die je betaalt op weegt tegen kosten die je zeker weten gaat maken.

Ben je op zoek naar een specifieke vergoeding? Bekijk dan ons overzicht vergoedingen 2016.

4. Check de contracteringen

Niet alle zorgverzekeraars sluiten contracten af met alle ziekenhuizen en fysiotherapeuten. Independer heeft een handig overzicht waarin je per zorgverzekeraar kunt zien met wie zij een contract hebben. Wil je liever per zorgaanbieder bekijken met welke zorgverzekeraars zij een contract hebben? Bekijk dan ons overzicht samenwerkingen zorgaanbieders.

Ga je naar een aanbieder waar je zorgverzekeraar geen contract mee heeft? Dan kan het zijn dat je een bedrag moet bijbetalen. Controleer dus altijd bij je zorgverzekeraar of je met jouw zorgpolis een volledige vergoeding krijgt bij de zorgaanbieder waar je naar toe gaat. Dit geldt niet voor spoedeisende zorg; hiervoor kun je met elke zorgpolis altijd naar elk ziekenhuis of spoedpost zonder onverwachte kosten. Het maakt dan niet uit of je zorgverzekeraar in 2016 geen contract heeft gesloten met dat ziekenhuis.

6. Zorgverzekering 2017: dit wijzigt er

Half november maken zorgverzekeraars hun nieuwe premies voor de zorgverzekering 2017 bekend. Op Prinsjesdag kondigde het kabinet de wijzigingen voor de dekking van de basisverzekering aan. Voor 2017 wijzigt er onder andere het volgende:

Algemeen

 • Eigen risico blijft gelijk.
 • Zorgpremie stijgt licht.

Toegevoegd aan de basisverzekering:

 • Borstconstructie en ooglidcorrectie.
 • Tijdelijk verblijf zorginstelling.
 • Fysiotherapie bij etalagebenen.
 • Behandeling tegen ernstige chronische darmverstopping.
 • MEdisch noodzakelijke besnijdenis.

Meer lezen en achtergronden weten? Lees alles over de zorgverzekering 2017 of meld je aan voor onze Zorgpremie Alert 2017. We geven je dan een seintje als de nieuwe premies bekend zijn.  

Vragen over je zorgverzekering? Wij staan voor je klaar

Wij weten hoe belangrijk een goede zorgverzekering is. En als je daar vragen over hebt, wil je die graag direct kunnen stellen. Wij hebben al onze zorgexperts zelf opgeleid. Heb je hulp nodig? Dan kun je bij ons terecht. Wij zijn op werkdagen geopend van 08:00 uur tot 21:00 uur en in het weekend van 09:30 uur tot 18:00 uur. Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem dan contact op met onze klantenservice. Je kunt ons ook vinden op social media. We zijn trots op onze duizenden positieve klantreviews: voor jullie doen we het! Lees zelf wat andere klanten van Independer vinden die bij Independer een zorgverzekering hebben afgesloten.

Nieuws over zorgverzekeringen

Minder mensen halen griepprik
21 oktober 2016
De overheid wil voorkomen dat vooral ouderen en mensen met bepaalde ziektes de griep krijgen. Dez...

Expertadvies via WhatsApp
20 oktober 2016
Je herkent het vast wel. Je hebt een vraag over je verzekeringen, maar je hebt eigenlijk geen tij...

Onnodige verwijzing huisarts kost patiënt klauwen vol geld
18 oktober 2016
Huisartsen verwijzen patiënten vaak onnodig door naar specialisten voor ingrepen die ze vaak prim...

Actuele discussies over zorgverzekeringen

18 jaar zorgverzekering
22 oktober 2016
Beste moeder of vader, gefeliciteerd met uw zoon! En ja, ww zoon is nog verzekerd t/m de laatste ...

18 jaar zorgverzekering
21 oktober 2016
Mijn zoon is in september 18 geworden. Zijn zorgverzekering bij Interpolis is door mij opgezegd e...

communicatie met Menzis
4 oktober 2016
Ik heb dezelfde ervaring. Als Menzis iets van je wil, bijvoorbeeld geld, dan weten ze je te vinde...

 
 

Waarom je zorgverzekering afsluiten via Independer?

Independer heeft ruim 15 jaar ervaring met het online vergelijken, adviseren en afsluiten van zorgverzekeringen. Inmiddels hebben al meer dan 800.000 consumenten hun zorgverzekering via Independer afgesloten. Binnen enkele minuten vergelijkt Independer voor jou meer dan 900 verschillende zorgverzekeringen. Je kunt na de vergelijking je zoekresultaat bewaren en naar jezelf e-mailen of direct de zorgverzekering voor 2016 afsluiten. Je oude verzekering wordt automatisch voor je opgezegd. Daar hoef je zelf niets voor te doen.

En ook om onderstaande redenen kun je bij Independer terecht:

 • Goedkoop: je betaalt nooit meer dan bij de zorgverzekeraar
 • Expert advies: we staan altijd voor je klaar met hulp bij vragen over bijvoorbeeld je vergoedingen
 • Snel: binnen 5 minuten krijg je bevestigd of je verzekerd bent
 • Ziekenhuiskwaliteit: direct inzicht in de beste ziekenhuizen in jouw regio
 • Gratis opzegservice: wij zeggen je oude zorgverzekering op
 • Claimhulp bij letselschade: gratis gebruik van deze hulpservice
 • Gratis tandongevallen-verzekering: gratis bij je zorgverzekering afsluiten bij Independer

 

Goedkope zorgverzekering: nooit duurder dan bij de zorgverzekeraar

Omdat Independer veel klanten heeft en bijna alles via internet doet, werkt dat zeer efficiënt en kunnen we goedkope zorgverzekeringen aanbieden. Want we mogen vaak extra korting aanbieden, tot 9% op de basisverzekering en tot 20% op de aanvullende verzekering. Eerlijk kunnen we zeggen: je bent bij ons nooit duurder uit dan de zorgverzekeraar.

Maar let op: een goedkope zorgverzekering is fijn, maar niet alleen prijs is belangrijk. De zorgverzekeringen die je ziet in onze top 3 zijn goedkoop, maar wel met voor jou de beste voorwaarden. Want een goedkope zorgverzekering met een slecht (passende) dekking is natuurlijk duurkoop. Wij nemen in ons advies aan jou je zorgwensen voor je dekkingen mee. Zodat je zeker weet dat je die terugziet in de geselecteerde zorgverzekeringen.

Snel je zorgverzekering afsluiten: binnen 5 minuten bevestiging

Een nieuwe zorgverzekering afsluiten is zo geregeld. Vergelijk eenvoudig door je wensen in te vullen en je ziet direct wat voor jou de drie beste zorgverzekeringen zijn. Vervolgens kun je de zorgverzekering die je het beste vindt passen direct afsluiten. Het overstappen is zo geregeld en je oude zorgverzekering opzeggen gaat automatisch. De nieuwe zorgverzekeraar zegt namelijk je oude zorgverzekering op.

In een enkel geval zal de verzekeraar nog medische vragen willen stellen, bijvoorbeeld als je een aanvullend pakket af wilt sluiten met hoge (tandarts)vergoedingen. Dat geven we direct aan bij het vergelijken. Maar in de meeste gevallen zal je binnen 5 minuten een bevestiging ontvangen dat je zorgverzekering is goedgekeurd. Sneller kan niet toch?

Overstapservice oude zorgverzekering

Vind je het spannend of het wel goed gaat met je oude zorgverzekering opzeggen? Geen zorgen: dat gaat via Independer vanzelf goed. Wij zorgen ervoor dat je oude verzekering wordt opgezegd. Daar hoef je zelf niets aan te doen.

Claimhulp bij letselschade

Ook gratis bij het afsluiten van een zorgverzekering bij Independer: gratis hulp bij het claimen van letselschade. Vaak is dit een lang en vervelend proces. Deze service helpt je in geval van letselschade en hier mag je gratis van gebruikmaken.

Expert advies bij je zorgverzekering vergelijken

Soms kom je er niet helemaal uit met je zorgverzekering vergelijken. Bijvoorbeeld: je ging afgelopen jaar niet zo vaak naar de tandarts, maar moet je daar volgend jaar nu wel of geen dekking voor opnemen? Wij adviseren dan om geen kosten te verzekeren die je zelf niet kunt betalen.

Zo zijn er bij je zorgverzekering natuurlijk nog meer vragen waar je tegenaan kunt lopen. Onze zorgexperts zitten daarom voor je klaar via 035 626 55 44 (op werkdagen van 8:30 tot 21:00 en zaterdag van 10:00-16:00). We hebben al onze zorgexperts zelf opgeleid. Heb je een vraag of heb je hulp nodig bij het afsluiten van je zorgverzekering, dan krijg je altijd iemand van onze eigen klantenservice aan de telefoon. En we zijn er supertrots op dat we gemiddeld een 9,0 als cijfer van onze klanten krijgen. Lees zelf wat andere klanten van Independer vinden.

Ziekenhuiskwaliteit: inzicht in de beste ziekenhuizen in jouw regio

Verzekeraar sluiten met ziekenhuizen en fysiotherapeuten contracten af. Dat wordt 'contractering' genoemd. Independer vindt het belangrijk dat je precies weet waar je terecht kunt met welke zorgverzekering. Daarom zie je de contractering van ziekenhuizen direct terug in onze vergelijking. Maar ook de kwaliteit van ziekenhuizen onderzoeken we en laten we aan je zien.

We wijzen je er ook op of je een budgetpolis of een restitutiepolis voor je ziet in de vergelijking. Met een restitutieverzekering ben je altijd vrij om te kiezen naar welke zorgaanbieder je gaat, met een budgetverzekering zal je zorgverzekering alleen kosten vergoeden van aanbieders waar zij contracten mee hebben afgesloten.

Gratis tandongevallen-verzekering

Vergelijk en sluit je een zorgverzekering 2016 af bij Independer? Dan krijg je gratis een tandongevallen-verzekering. Voor tandartskosten die het gevolg zijn van een ongeval ben je gratis verzekerd tot 10.000 euro. Twee nieuwe voortanden kosten namelijk al snel ruim 2.000 euro en zowel je basisverzekering als tandartsverzekering dekken deze kosten niet volledig. Fijn om te weten dat je in zo'n geval verzekerd bent toch?

Zorgverzekering 2016: wat wordt er aan fysiotherapie vergoed?

Als je een zorgverzekering afsluit, kun je naast de verplichte basisverzekering ook kiezen voor een aanvullende verzekering. De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorg, zoals de huisarts, medicijnen, spoedeisende hulp en verblijf en operaties in het ziekenhuis. Voor veel andere zorg kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Fysiotherapie is daarbij een van de meest gekozen dekkingen. Wat vergoedt je zorgverzekering in 2016 precies op het gebied van fysiotherapie?

Fysiotherapie: wat vergoedt de basisverzekering in 2016?

Vanuit de basisverzekering wordt fysiotherapie in 2016 maar zeer beperkt vergoed. Alleen als je een aandoening hebt die op de chronische lijst staat, wordt fysiotherapie vergoed door de basisverzekering. En dan ook pas vanaf de 21ste behandeling.

Fysiotherapie: wat vergoedt de aanvullende verzekering in 2016?

Vanuit je aanvullende verzekering heb je in 2016 vaak wel recht op vergoeding van fysiotherapie. Die vergoeding verschilt per zorgverzekeraar: sommige verzekeraars vergoeden maar zes of negen behandelingen, terwijl er ook verzekeraars zijn die alle behandelingen vergoeden. Om te zien hoe dat bij jouw verzekeraar zit, kun je ons vergoedingsoverzicht fysiotherapie bekijken.

Betaal ik in 2016 een eigen risico voor fysiotherapie?

Heb je een chronische aandoening en daarom recht op vergoeding vanuit de basisverzekering? Dan betaal je een eigen risico. In 2016 is het eigen risico € 385,-. Wanneer je door het eigen risico heen bent, wordt alles volledig vergoed.

Komt je vergoeding voor fysiotherapie uit de aanvullende verzekering? Dan betaal je geen eigen risico. Je betaalt het eigen risico namelijk alleen maar voor zorg uit de basisverzekering.

Welke zorgverzekeraars vergoeden in 2016 onbeperkt fysiotherapie?

Er zijn in 2016 nog maar weinig zorgverzekeraars die onbeperkt fysiotherapie vergoeden. En bij de meeste die dat wel doen, gaat er eerst nog een medische selectie aan vooraf. Ook betaal je veel premie voor een zorgverzekering die onbeperkt fysiotherapie vergoedt.

Volledige vergoeding fysiotherapie zonder medische selectie

De volgende zorgverzekeraars vergoeden in 2016 onbeperkt fysiotherapie zonder dat er een medische selectie aan voorafgaat:

Onbeperkt vergoeding fysiotherapie

Volledige vergoeding fysiotherapie met medische selectie

De volgende zorgverzekeraars vergoeden in 2016 onbeperkt fysiotherapie, maar hebben wel een medische selectie:

Onbeperkt vergoeding fysiotherapie

Hoe zit het met andere therapieën in 2016?

Naast fysiotherapie vergoedt je zorgverzekering vaak ook andere therapieën, zoals oefentherapie, manuele therapie en acnétherapie.

Bekijk alle vergoedingen in ons vergoedingsoverzicht.

afbeelding Keurmerk Objectief Vergelijken

Keurmerk Objectief Vergelijken zorgverzekering

Independer voldoet aan de 10 eisen van het Keurmerk Objectief Vergelijken voor zorgverzekeringen. Dit garandeert:

 • betrouwbare en onafhankelijke vergelijkingsresultaten,
 • transparante dienstverlening,
 • klantgerichte advisering.

We dragen dit keurmerk met trots, zodat jij met een gerust hart bij ons kunt vergelijken.


Klanten die bij ons een zorgverzekering 2016 afsloten

Beoordelingen zijn door klanten geschreven na het afsluiten van een zorgverzekering voor 2016. We tonen alle beoordelingen over ons. Independer scoort gemiddeld een 9,1 uit 81.063 beoordelingen.

Wat je over ons wilt weten

VERGELIJKING
Krijgt de best betalende zorgverzekeraar ook de beste plek?

VOLLEDIGHEID
Tonen jullie de premies van alle zorgverzekeraars?

ONAFHANKELIJK
Is Independer onafhankelijk?

Voordelen van Independer
video

Wat doet Independer voor jou?

Jij moet op je zorgverzekering kunnen vertrouwen. We onderhandelen hiervoor met verzekeraars over de beste voorwaarden en scherpste prijzen.

En ook in 2016 staan we voor je klaar. Bijvoorbeeld als je wilt weten of je zorg vergoed krijgt, met welk ziekenhuis je verzekeraar een contract heeft of wat de beste KNO-arts is.

Als klant van Independer verdien je het allerbeste. Bekijk onze video en zie zelf wat we voor je doen.

Experts in zorgverzekeringen

Zorgverzekeringen zijn best ingewikkeld. Maar wij maken het zo gemakkelijk mogelijk voor je. Wij zetten alles helder op een rij en helpen je met kiezen, afsluiten en overstappen. Onze experts staan voor je klaar met advies en beantwoorden graag je vragen.

Vanaf nu zijn we elke dag van de week telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 uur tot 21.00 uur. In het weekend zitten we van 09.30 uur tot 18.00 voor je klaar!


035 - 626 55 44 Nu open. Tot 21:00 bereikbaar

experts
Zoekresultaten
Geen resultaat gevonden. Verfijn je zoekopdracht.
Bedoel je:  
Om je beter van dienst te zijn maakt Independer gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Voor het berekenen van de premie hebben we je geboortedatum nodig.

Om je de juiste dekkingen te laten zien willen we graag weten of je een man of vrouw bent.

Omdat wij jou willen laten zien bij welke ziekenhuizen in jouw buurt je terecht kunt, vragen wij hier jouw postcode