Meld je aan voor de Zorgpremie Alert
bespaar ook honderden euro's op je zorgverzekering
 

Zorgverzekering vergelijken voor 2020

Gebruik
gegevens van

Geboortedatum

Postcode

Geboortedatum

Geslacht

Postcode
Gezinsleden meeverzekeren?
Wat betalen jullie nu per maand? (optioneel)
Ben je student?
Het lijkt erop dat je in België of Duitsland woont.
Mocht dat niet het geval zijn, pas dan je postcode aan.
Gratis Tandongevallen-verzekering bij Independer

Een seintje als de zorgpremies 2021 bekend zijn?

E-mailadres

Wijzigingen zorgverzekering 2021

Op Prinsjesdag heeft het kabinet bekendgemaakt wat er allemaal verandert aan de zorgverzekering in 2021. De zorgpremie stijgt met 5 euro per maand en het eigen risico blijft gelijk (385 euro). De basisverzekering wordt uitgebreid met een aantal vergoedingen.

Een overzicht van alle wijzigingen vind je op onze zorgverzekering 2021 pagina.

Dit vinden onze klanten van ons

9,2

Op basis van 118.642 klantbeoordelingen

bekijk ze allemaal
direct geholpen
10,0
Mevrouw Desmet, HEERLEN
12 uur geleden, zorgverzekering
goed advies
10,0
Mevrouw Floristan Ibañez, GRONINGEN
17 uur geleden, zorgverzekering
Verliep snel en goed. Duidelijke informatie.
10,0
Anoniem, NOORDWIJK ZH
22 uur geleden, zorgverzekering
Snel makkelijk
10,0
Anoniem, ROTTERDAM
gisteren, zorgverzekering
alles is duidelijk te vergelijken en snel af te sluiten
10,0
Anoniem, UTRECHT
gisteren, zorgverzekering
zeer tevreden
10,0
Meneer Kalkwarf, VOLENDAM
gisteren, zorgverzekering
Settled quickly and with great satisfaction.
10,0
Meneer Cheah, GRONINGEN
gisteren, zorgverzekering
Dankjewel 🙏
10,0
Meneer Sutcu, PURMEREND
gisteren, zorgverzekering
het was makkelijk om te doen
10,0
Mevrouw Gajda, OSS
gisteren, zorgverzekering
GOEDE DUIDELIJKE SITE
10,0
Anoniem, WESTERVOORT
3 dagen geleden, zorgverzekering

Waarom je zorgverzekering vergelijken bij Independer?

Gratis Tandongevallen-verzekering

Voor nieuwe én bestaande klanten

Vergelijken op inhoud en prijs

De beste keuze voor jou staat altijd bovenaan

Onze experts staan voor je klaar

Persoonlijk antwoord op al je vragen

Bij Independer kun je zorgverzekeringen vergelijken van de volgende zorgverzekeraars:

Misschien heb je, net als veel mensen, één van de volgende vragen

Ditta | expert zorgverzekering

Wat vergoedt mijn zorgverzekering in 2020?

Wil je weten wat je zorgverzekering vergoedt in 2020? We hebben van alle verzekeraars op een rijtje gezet welke zorg ze vergoeden. Bijvoorbeeld voor fysiotherapie, orthodontie, tandartskosten en medicijnen.

leestijd 3 minuten

Wat verandert er aan de zorgverzekering in 2021?

Op Prinsjesdag is bekendgemaakt wat er verandert aan de zorgverzekering in 2021. Een overzicht van alle wijzigingen vind je op onze zorgverzekering 2021 pagina.

leestijd 5 minuten

Wanneer kan ik mijn zorgverzekering vergelijken voor 2021?

Meld je aan voor de Zorgpremie Alert om direct een seintje te krijgen als het zover is. Op uiterlijk 12 november moeten alle zorgverzekeraars hun premie voor 2021 bekendmaken. Vanaf dat moment kun je bij Independer je zorgverzekering vergelijken voor 2021 én direct afsluiten.

leestijd 5 minuten

Je vindt bij ons 36 van de 39 zorgverzekeraars terug. Deze vergelijken we op inhoud en prijs.

Onze website gebruiken is voor jou helemaal gratis. Als je bij ons een zorgverzekering vergelijkt en afsluit, ontvangen wij een eenmalige of doorlopende vergoeding van de verzekeraar.

Op onze website kun je je zorgverzekering vergelijken en afsluiten. Wij helpen je daarbij als je wilt. En ook na het afsluiten kun je ons bereiken voor vragen of hulp.


Zorgverzekering vergelijken

Vergelijk alle zorgverzekeringen bij Independer en vind de beste zorgverzekering voor jouw situatie. Via onze zorgvergelijker vind je gemakkelijk alle zorgpremies, vergoedingen, gecontracteerde zorgverleners en klantreviews. Met gratis Tandongevallen-verzekering.

Independer meest gekozen website voor zorgverzekering 2020!

Independer is de populairste website om een zorgverzekering voor 2020 af te sluiten. Dat blijkt uit het jaarlijkse zorgverzekeringonderzoek van onderzoeksbureau WUA. Lees meer op ons weblog.

1. Zorgverzekering vergelijken en tijd besparen

Bij Independer vind je snel en eenvoudig de best passende zorgverzekering bij jouw wensen. Als particulier, maar ook als zzp'er. Hoe dat werkt? Heel gemakkelijk: in onze vergelijker stellen we je een aantal vragen over je situatie en wat jij belangrijk vindt. Bijvoorbeeld of je kosten verwacht voor de tandarts of fysiotherapeut. En of je het belangrijk vindt dat je bij bepaalde zorgverleners terecht kunt zonder bij te betalen. Zo kunnen wij voor jou de zorgverzekering vergelijken en selecteren die precies bij je wensen past. In het overzicht zie je vervolgens welke verzekeringen dat zijn. Je kunt ze gemakkelijk met elkaar vergelijken, naast elkaar zetten of dieper in de polisvoorwaarden duiken. Vaak kunnen we je ook nog een extra collectieve korting geven. De goedkoopste en best passende zorgverzekering gevonden? Dan kun je die direct via ons afsluiten. Binnen 10 minuten is alles online geregeld voor je nieuwe ziektekostenverzekering.

2. Kies de dekking die bij je past

Een goedkope zorgverzekering is fijn, maar niet alleen de prijs is belangrijk. Let erop dat je zorgverzekering goed aansluit bij je wensen en dekking biedt voor de zorg die jij nodig hebt (tip: vergelijk je zorgverzekering goed!). Maar let ook op ook dat je je niet verzekert voor zorg die je niet nodig hebt. Bedenk daarom eerst welke dekking je wilt. Hoe meer je verzekert, hoe hoger de premie.

 • Basisverzekering. Dit is voor iedereen wettelijk verplicht. Hiermee zijn alle kosten voor direct noodzakelijke medische hulp (huisarts en ziekenhuis) gedekt. Let op: ieder jaar opnieuw verandert de dekking van het basispakket.
 • Basisverzekering + aanvullende verzekering. Hiermee kun je je bijvoorbeeld verzekeren voor fysiotherapie, orthodontie of een tandartsverzekering . Let wel goed op dat de extra premie die je betaalt opweegt tegen kosten die je verwacht te maken.

Ben je op zoek naar een specifieke vergoeding? Bekijk dan ons overzicht vergoedingen.


Tip voor studenten: besparen op zorgverzekering

Voor studenten geldt vaak dat ze geen uitgebreide zorgverzekering nodig hebben. Studenten zijn vaak gezond en kunnen daarom veel besparen door alleen een basisverzekering te nemen en te kiezen voor het maximale eigen risico. Sommige zorgverzekeraars bieden een speciale studenten zorgverzekering aan. Ga je je zorgverzekering vergelijken? Dan vragen we aan de hand van je geboortedatum automatisch of je student bent. Je ziet dan vanzelf de zorgverzekeringen terug die speciaal voor studenten zijn (mits deze natuurlijk aansluiten op je zorgwensen). 

3. Bedenk welke zorgpolis bij je wensen past

Voor de basisverzekering kun je kiezen uit vier verschillende zorgpolissen: de budgetpolis, de naturapolis, de restitutiepolis en de combinatiepolis:

 • Budgetpolis: met een budgetpolis kun je maar bij een zeer beperkt aantal zorgaanbieders terecht, maar deze polis is wel goedkoop. De verzekeraar wil dat je naar zorgaanbieders gaat waar ze een contract mee hebben. Dat kan betekenen dat er bij jou in de buurt geen ziekenhuis is waar je terechtkunt. Lees alles over een budgetpolis.
 • Naturapolis: met een naturapolis kun je naar bijna alle ziekenhuizen en klinieken, maar niet naar alle specialisten en fysiotherapeuten. Ook hier geldt dat er wordt gekeken of de zorgaanbieder een contract heeft met je zorgverzekeraar. Je hebt een veel ruimere zorgkeuze dan met een budgetpolis. Daar tegenover staat wel een wat hogere premie. Lees alles over een naturapolis.
 • Combinatiepolis: Met een combinatiepolis heb je (net als bij een restitutiepolis) een vrije zorgkeuze en mag je naar alle zorgverleners toe. De zorgverzekeraar heeft wel prijsafspraken gemaakt met deze zorgverleners. Zijn je zorgkosten hoger dan het tarief wat de zorgverzekeraar heeft afgesproken met de zorgverlener? Dan moet deze zelf bijbetalen.
 • Restitutiepolis: met een restitutiepolis heb je vrije zorgkeuze en kun je zelf bepalen door welk ziekenhuis of welke specialist je je laat behandelen. Door deze keuzevrijheid is een restitutiepolis geen goedkope zorgverzekering. Je betaalt een hogere premie dan bij een budgetpolis of naturapolis. Lees alles over een restitutiepolis.

Ga je je zorgverzekering vergelijken, dan zie je direct terug met wat voor type zorgpolis je te maken hebt. Wel zo makkelijk!

Tip: lees ons Stappenplan zorgverzekering kiezen voor meer hulp bij de beste zorgverzekering te kiezen voor jou. 

4. Goedkoopste zorgverzekering? Hier moet je op letten

Het belangrijkste aan je zorgverzekering is niet de premie, maar dat je zorgverzekering bij je wensen past. Toch moet je wel goed naar de premie van je zorgverzekering kijken. Om een goedkope zorgverzekering te vinden die wel voldoende dekking biedt voor je zorgwensen, kun je daarom het beste je zorgverzekering vergelijken. Zo kies je de beste zorgverzekering voor jouw situatie. 
In 2021 gaat de premie van je zorgverzekering weer omhoog. Op zoek naar een goedkope zorgverzekering? 3 tips om de goedkoopste zorgverzekering te vinden:

 • Kijk ieder jaar opnieuw naar je zorgwensen en zorg dat je zorgverzekering daarbij past. Goed vergelijken kan je zomaar een tientje per maand schelen!
 • Kijk goed naar de vergoeding die je krijgt. Zorg er voor dat je uiteindelijk niet meer premie betaalt dan je vergoed krijgt uit de zorgverzekering.
 • Kijk naar je eigen risico. Is een vrijwillig eigen risico iets voor jou??

Lees meer: besparen op zorgverzekering.

Tip: een collectieve verzekering is niet per definitie de goedkoopste zorgverzekering. Je krijgt namelijk met een grote groep (collega’s) precies hetzelfde pakket. Daardoor kan het goedkoop zijn, maar de kans is zeer klein dat het pakket ook bij je wensen past. Hierdoor verzeker je al snel teveel of te weinig. En zo wordt goedkoop uiteindelijk duurkoop. Vergelijk je collectieve verzekering altijd met niet-collectieve verzekeringen. Zo weet je zeker dat je de beste en goedkoopste zorgverzekering hebt.

5. Check de contractering van je ziektekostenverzekering

Niet alle zorgverzekeraars sluiten contracten af met alle ziekenhuizen en fysiotherapeuten. Independer heeft een handig overzicht waarin je per zorgverzekeraar kunt zien met wie zij een contract hebben. Wil je liever per zorgaanbieder bekijken met welke zorgverzekeraars zij een contract hebben? Bekijk dan ons overzicht samenwerkingen zorgaanbieders.

Ga je naar een aanbieder waar je zorgverzekeraar geen contract mee heeft? Dan kan het zijn dat je een bedrag moet bijbetalen. Controleer dus altijd bij je zorgverzekeraar of je met jouw zorgverzekering een volledige vergoeding krijgt bij de zorgaanbieder waar je naar toe gaat. Dit geldt niet voor spoedeisende zorg; hiervoor kun je met elke zorgpolis altijd naar elk ziekenhuis of spoedpost zonder onverwachte kosten. Het maakt dan niet uit of je zorgverzekeraar geen contract heeft gesloten met dat ziekenhuis.

Zorgverzekering vergelijken? Dan zie je in onze vergelijker natuurlijk ook per ziektekostenverzekering met welke zorgverleners er een contract is afgesloten.

6. Laat ons je helpen bij het overstappen en zorgverzekeringen vergelijken

Het wisselen van zorgverzekering kan normaal gesproken één keer per jaar: per 1 januari. Alleen in sommige situaties mag je tussentijds wisselen van zorgverzekering.

Tips bij overstappen zorgverzekering

Overstappen is heel makkelijk: je nieuwe zorgverzekeraar zegt je oude zorgverzekering op als je voor 1 januari 2021 afsluit. Ga je overstappen per 1 januari 2021? Denk dan aan de volgende dingen:

 • Pas op dat je niet oververzekerd bent
 • Kijk goed naar de gecontracteerde zorgverleners;
 • Denk na over een eventueel hoger eigen risico.
 • Kijk of een jaarpremie voor jou mogelijk is.

Vergelijk je zorgverzekering ieder jaar

De dekking van de basisverzekering verandert jaarlijks: dit bepaalt het kabinet. Het kan ook zijn dat de dekking van je aanvullende verzekering verandert, je zorgpremie hoger wordt of dat je zorgwensen voor komend jaar veranderen. Logisch dus om elk jaar even te kijken wat de beste zorgverzekering is voor jou. 

Ga je op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Dan ben je bij Independer aan het juiste adres. Wij helpen je met het vergelijken van basis zorgverzekeringen, aanvullende zorgverzekeringen en zorgverzekeraars.

Zoek je meer informatie over een zorgverzekering in jouw plaats of regio? Bijvoorbeeld of de zorgverleners in je woonplaats gecontracteerd zijn? Check de zorgverzekering regiopagina.​

Nieuws over zorgverzekeringen

Stoppen met roken? Dit doet je zorgverzekering Het is oktober. En dat betekent in Nederland: veel gesprekken over alle herfstbuien. Maar de maand staat ook in het teken van Stoptober. Jaarlijks doen duizenden mensen mee met dit initiatief. Het doel? Om je sigaretten nu écht te laten... lees meer
Niet-effectieve zorg verdwijnt uit basispakket Het basispakket van de zorgverzekering wordt ieder jaar uitgebreid met nieuwe zorg. Bijvoorbeeld wanneer er nieuwe behandelingen zijn ontwikkeld. Maar hoe zit het met de zorg die al in het basispakket zit? Is die altijd effectief? Zorginstituut Nederland vindt het... lees meer
Korting op collectieve zorgverzekering verdwijnt volledig De korting op de premie is voor veel verzekerden reden om te kiezen voor een collectieve verzekering. Maar dit gaat veranderen. Het is vanaf 2023 niet meer toegestaan dat zorgverzekeraars een groep verzekerden korting geven op de basispremie. De belangrijkste... lees meer
meer nieuws op ons weblog

Meer informatie over je zorgverzekering? Lees hieronder verder.

Waarom je zorgverzekering vergelijken en afsluiten via Independer?

Independer heeft ruim 15 jaar ervaring met het online vergelijken, adviseren en afsluiten van zorgverzekeringen. Inmiddels hebben al meer dan 800.000 consumenten hun ziektekostenverzekering via ons afgesloten. Binnen enkele minuten vergelijkt Independer voor jou meer dan 900 verschillende zorgverzekeringen. Je kunt na de vergelijking je zoekresultaat bewaren en naar jezelf e-mailen, of direct de zorgverzekering afsluiten. Je oude verzekering wordt automatisch voor je opgezegd. Daar hoef je zelf niets voor te doen.

En ook om onderstaande redenen kun je bij Independer terecht:

 • Goedkoop: je betaalt nooit meer dan bij de zorgverzekeraar
 • Expert advies: we staan altijd voor je klaar met hulp bij vragen over bijvoorbeeld je vergoedingen
 • Snel: binnen 5 minuten krijg je bevestigd of je verzekerd bent
 • Ziekenhuiskwaliteit: direct inzicht in de beste ziekenhuizen in jouw regio
 • Gratis opzegservice: wij zeggen je oude zorgverzekering op
 • Claimhulp bij letselschade: gratis gebruik van deze hulpservice
 • Gratis tandongevallen-verzekering: verzekerd voor tandartskosten na een ongeval als je bij Independer je ziektekostenverzekering afsluit
 • Keurmerk Objectief Vergelijken: Wij mogen dit keurmerk dragen omdat we voldoen aan de gedragscode waarin regels voor betrouwbare vergelijkingsresultaten, transparante dienstverlening en klantgerichte advisering zijn vastgelegd.

Goedkope zorgverzekering: nooit duurder dan bij de zorgverzekeraar

Waarom zou ik een zorgverzekering kiezen via Independer?

Omdat Independer veel klanten heeft en bijna alles via internet doet, werkt dat zeer efficiënt en kunnen we goedkope zorgverzekeringen aanbieden. Want we mogen vaak extra korting aanbieden, tot 9% op de basisverzekering en tot 20% op de aanvullende verzekering. Eerlijk kunnen we zeggen: je bent bij ons nooit duurder uit dan de zorgverzekeraar.

Maar let op: een goedkope zorgverzekering is fijn, maar niet alleen de prijs is belangrijk. De zorgverzekeringen die je ziet in onze top 3 zijn goedkoop, maar wel met voor jou de beste voorwaarden. Want een goedkope zorgverzekering met een slecht (passende) dekking is natuurlijk duurkoop. Wij nemen in ons advies aan jou je zorgwensen voor je dekkingen mee. Zodat je zeker weet dat je die terugziet in de geselecteerde zorgverzekeringen.

Snel je zorgverzekering vergelijken en afsluiten: binnen 5 minuten bevestiging

Een nieuwe zorgverzekering afsluiten is zo geregeld. Vergelijk eenvoudig door je wensen in te vullen en je ziet direct wat voor jou de beste zorgverzekering is. Vervolgens kun je de zorgverzekering die je het beste vindt passen direct afsluiten. Het overstappen is zo geregeld en je oude zorgverzekering opzeggen gaat automatisch. De nieuwe zorgverzekeraar zegt namelijk je oude zorgverzekering op.

In een enkel geval wil de verzekeraar je nog medische vragen stellen, bijvoorbeeld als je een aanvullend pakket af wilt sluiten met hoge (tandarts)vergoedingen. Dat geven we dan direct aan bij het zorgverzekering vergelijken. Maar in de meeste gevallen ontvang je binnen 5 minuten een bevestiging dat je zorgverzekering is goedgekeurd. Sneller kan niet toch?

Expert advies bij je zorgverzekering vergelijken

Soms kom je er niet helemaal uit met je zorgverzekering vergelijken. Bijvoorbeeld: je ging afgelopen jaar niet zo vaak naar de tandarts, maar moet je daar volgend jaar nu wel of geen dekking voor opnemen? Wij adviseren dan om geen kosten te verzekeren die je zelf niet kunt betalen.

Zo zijn er bij je zorgverzekering natuurlijk nog meer vragen waar je tegenaan kunt lopen. Onze zorgexperts zitten daarom van woensdag 27 december tot en met zaterdag 30 december van 8:00 tot 00:00 en op 31 december zijn we open van 8:00 tot 17:00 voor je klaar. Het maakt niet uit of je ons belt, appt of mailt. Wij helpen je op elk moment van de dag.

We hebben al onze zorgexperts opgeleid. Heb je een vraag of heb je hulp nodig bij het afsluiten van je zorgverzekering, dan krijg je altijd iemand van onze eigen klantenservice aan de telefoon. En we zijn er supertrots op dat we gemiddeld een 9,0 als cijfer van onze klanten krijgen. Lees zelf wat andere klanten van Independer vinden.

Ziekenhuiskwaliteit: inzicht in de beste ziekenhuizen in jouw regio

Verzekeraar sluiten met ziekenhuizen en fysiotherapeuten contracten af. Dat wordt 'contractering' genoemd. Independer vindt het belangrijk dat je precies weet waar je terecht kunt met welke zorgverzekering. Daarom zie je de contractering van ziekenhuizen direct terug in onze vergelijking. Maar ook de kwaliteit van ziekenhuizen onderzoeken we en laten we aan je zien.

We wijzen je er ook op of je een budgetpolis of een restitutiepolis voor je ziet in de vergelijking. Met een restitutie- en combinatieverzekering ben je altijd vrij om te kiezen naar welke zorgaanbieder je gaat, met een budget- of naturaverzekering zal je zorgverzekering alleen kosten vergoeden van aanbieders waar zij contracten mee hebben afgesloten. zorgverzekering alleen kosten vergoeden van aanbieders waar zij contracten mee hebben afgesloten.

Overstapservice oude zorgverzekering

Stap je over aan het eind van het jaar? Dan wordt je zorgverzekering automatisch opgezegd door je nieuw verzekeraar. Als je buiten deze periode overstapt, moet je zelf je oude zorgverzekering opzeggen

Claimhulp bij letselschade

Ook gratis bij het afsluiten van een zorgverzekering bij Independer: gratis hulp bij het claimen van letselschade. Vaak is dit een lang en vervelend proces. Deze service helpt je in geval van letselschade en hier mag je gratis van gebruikmaken.

Gratis tandongevallen-verzekering

Vergelijk en sluit je een zorgverzekering af bij Independer? Dan krijg je gratis een tandongevallen-verzekering. Voor tandartskosten die het gevolg zijn van een ongeval ben je gratis verzekerd tot 10.000 euro. Twee nieuwe voortanden kosten namelijk al snel ruim 2.000 euro en zowel je basisverzekering als tandartsverzekering dekken deze kosten niet volledig. Fijn om te weten dat je in zo'n geval verzekerd bent toch?

Wanneer krijg ik mijn polisblad?

Je ontvangt je polisblad uiterlijk twee weken nadat je de verzekering hebt afgesloten. Als je voor een digitale verzekeraar hebt gekozen, ontvang je de polis per mail en duurt het vaak wat minder lang. Houd je mailbox goed in de gaten. In sommige gevallen belandt de polis namelijk in de spambox of ongewenste e-mailbox. 

Check altijd of de juiste gegevens op het polisblad staan. Kijk bijvoorbeeld naar:

Wanneer krijg ik mijn zorgpas?

Ga je voor 1 januari overstappen? Dan ontvang je je zorgpas ongeveer halverwege januari. Sommige verzekeraars sturen de zorgpas mee met de polis, maar in de meeste gevallen sturen ze de pas apart.

Wie zegt mijn oude verzekeraar op?

Overstappen naar een andere zorgverzekering mag maar één keer per jaar. Vanaf half november tot eind december heb je hier de tijd voor. Wil je voor die tijd overstappen? Dan mag dit alleen als je aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Als dit bij jou het geval is, moet je wel zelf je oude verzekeraar opzeggen. Dit doet de nieuwe verzekeraar helaas niet voor je.

Ik heb een verkeerde zorgverzekering afgesloten, kan ik nog annuleren?

Heb je een nieuwe zorgverzekering afgesloten, maar wil je deze toch annuleren? Geen zorgen: je hebt altijd nog 14 dagen bedenktijd na het ontvangen van het polisblad. 

Stuur een email naar info@independer.nl of bel naar 035-626 55 44.

Kan ik mijn aangevraagde verzekering nog aanpassen?

Als je een verzekering hebt aangevraagd en je wilt toch nog iets wijzigen, bijvoorbeeld omdat je toch een andere vergoeding wilt of omdat je een goedkoper alternatief hebt gevonden, kun je nog een wijziging doorgeven tot uiterlijk 14 dagen na het ontvangen van het polisblad. Daarna kan dit helaas niet meer. Bij sommige verzekeraars kun je de dekking tussentijds wijzigen.

Bij welke zorgverleners kan ik terecht?

Naast zorgverzekeringen vergelijken, kun je bij Independer ook ziekenhuizen, fysiotherapeuten, tandartsen en huisartsen vergelijken. Daarmee kun je de beste zorg in jouw buurt vinden. Je ziet onder meer wat de kwaliteit is van die zorginstelling, voor welke behandelingen je daar terecht kunt en wat de ervaringen zijn van andere patiënten. Bekijk onze module voor ziekenhuizenfysiotherapeuten, tandartsen en huisartsen. Na het invullen van je postcode en zorgverzekeraar, zie je meteen bij welke zorgverleners je terecht kunt.


Wil je juist weten met welke zorgverzekeraars je ziekenhuis of fysiotherapeut samenwerkt? Ook daar hebben we een handig overzicht van.

Zorgverzekering vergelijken: basisverzekering of aanvullende verzekering?

Wanneer je naast de verplichte basisverzekering ook een aanvullende verzekering wilt, kun je die ook afsluiten via Independer. Je geeft aan welke dekking je nodig hebt voor bijvoorbeeld fysiotherapie, medicijnen en de tandarts, en vervolgens zoeken wij welke aanvullende verzekering voor jou het meest geschikt is.

Ben je op zoek naar specifieke vergoedingen? Dan kun je ook onze vergoedingsoverzichten bekijken.

Wat te doen bij een betalingsachterstand?

Een zorgverzekering is verplicht èn kost je een hoop geld. Je moet maandelijks premie betalen en je hebt een verplicht eigen risico of eigen bijdrage. Soms kan je de premie in een dure maand niet betalen of word je overvallen door een hoge rekening van je eigen risico. Je bent niet de enige, en gelukkig kom je niet zomaar zonder verzekering te zitten. Maar naast rechten heb je natuurlijk ook wat plichten. Hier lees je wat er gebeurt als je de premie van je zorgverzekering niet betaalt en wat je dan kunt doen.

Bronnen

De informatie op deze pagina is voor het laatst geupdatet op 20 oktober 2020. De volgende bronnen zijn hiervoor geraadpleegd:​

 • Rijksoverheid
 • Nederlandse Zorgautoriteit
 • Zorginstituut Nederland
 • Zorgverzekeraars Nederland
 • Zorgweb

Awards Independer zorgverzekering

WUA

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen. Zo zijn we regelmatig als beste zorgverzekering vergelijker uitgeroepen door WUA: een internationaal en onafhankelijk onderzoeksbureau gespecialiseerd in het meten van online gebruikerservaringen. We wonnen deze prijs onder andere in 2018 en 2019.

Best Managed Company

Independer is inmiddels ook al acht keer uitgeroepen tot Best Managed Company. De laatste keer was in 2018

Shopping Awards

In 2019 won Independer de Shopping Awards publieksprijs XL in de categorie financiële diensten. Independer behaalde van alle genomineerden de hoogste eindscore, binnen een combinatie van twee onafhankelijke onderzoekmethodes onder online klanten. 

Onderzoek zorgverzekeringen

Met ruim twintig jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en vergelijkingen en honderdduizenden afgesloten zorgverzekeringen, heeft Independer heel veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Bijvoorbeeld op het gebied van eigen risico, dekking en type zorgpolis. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Hieronder vind je een aantal onderzoeken die we de afgelopen jaren deden:

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.