Vergoeding APS therapie

APS therapeuten bepalen zelf de tarieven voor de behandelingen. Er zijn een paar zorgverzekeraars die de therapie volledig of voor een deel vergoeden vanuit een aanvullende verzekering. Omdat het onder de aanvullende verzekering valt, gaat het niet ten koste van je eigen risico. Hoeveel ze vergoeden hangt af van de zorgverzekeraar en het type pakket dat je hebt. 

Ook zijn er voorwaarden waar je APS therapeut aan moet voldoen, zoals:

  • ​de APS therapeut is lid van de Beroepsvereniging Voor APS-Therapie (BVAT);
  • de APS therapeut staat vermeld in de zorggids van de zorgverzekeraar;
  • combinatie van beide voorwaarden.

De meeste zorgverzekeraars hebben een bepaalde limiet per dag of per behandeling. Ze vergoeden dan niet alle kosten. 

Meer informatie

APS staat voor Actie Potentiaal Simulatie en is een therapie die gebruikmaakt van lichte prikkelingen op het lichaam om daarmee het zelfgenezende vermogen van het lichaam aan te spreken. Kleine elektrische stroompjes veroorzaken deze prikkelingen. Door de stroom komen lichaamseigen stoffen vrij die ontstekingsremmend werken en pijn verminderen. Ook bevordert het de bloedsomloop en de afvoer van afvalstoffen.

Bij verschillende klachten en blessures kan APS therapie helpen. Bijvoorbeeld bij pijn in spieren en gewrichten, reuma, energieverlies, allergieën, migraine, burn-out en dystrofie. Dit is een deel van klachten waarbij APS therapie kan helpen. Je kan bij een APS therapeut vragen of jouw klachten verminderen door APS therapie. APS therapie wordt niet toegepast bij baby’s, zwangere vrouwen, mensen met epilepsie, een elektronisch implantaat of kanker.

Zorgverzekering 2022

Overweeg jij over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar en ben je op zoek naar een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen zoals bijvoorbeeld APS therapie? Geef dit dan aan in onze vergelijking.


Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorginstituut Nederland
  • Beroepsvereniging voor APS therapie

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.