Wat is ayurveda?

Het betekent letterlijk ‘wetenschap of kunst van het leven’. Ayus betekent leven en Veda staat voor wetenschap of kunst. Het richt zich op het in balans komen en daardoor gezonder leven. Met ayurveda behandelen ze bestaande chronische klachten en het voorkomen van klachten door middel van goede voeding en levensstijl. Ze maken tijdens de ayurvedische behandelingen gebruik van yoga, meditatie, massages en kuren. 

Vergoeding Ayurveda zorgverzekering

Ayurveda is een officiële wetenschappelijke geneeskunde. Het is erkend door het World Health Organisation (WHO). Veel van de zorgverzekeraars vergoeden Ayurvedische behandelingen als je een aanvullende verzekering hebt. Het valt onder de ‘alternatieve’ of ‘complementaire’ geneeskunde.

Voorwaarden vergoeding Ayurveda zorgverzekering

Veel zorgverzekeraars eisen wel dat de therapeut verbonden is aan een erkende beroepsvereniging. Dit kunnen de volgende verenigingen zijn:

- Algemene Nederlandse Vereniging voor Ayurvedische Geneeskunde (ANVAG) 

- AVIG, BATC, NFPN, NVGN, LVNG, N.W.P, RBNG, VBAG, VIT, VNT of het verbond.

Zit je therapeut hier niet bij aangesloten, dan kan het zijn dat je de kosten zelf moet betalen.

Wanneer Ayurveda?

Als je lichaam en geest niet in balans zijn, kan dit vervelende klachten opleveren waarvoor vaak geen directe medische verklaring voor is. Denk aan: klachten in de spijsvertering, huidklachten, brandend maagzuur, stress, hoofdpijn of vermoeidheid. Ayurveda helpt om je lichaam en geest weer met elkaar in balans te brengen.

Nog ergens hulp bij nodig?

035 626 55 44

vandaag tot 18:00 uur