Vergoeding Ayurveda zorgverzekering

Ayurveda is een officiële wetenschappelijke geneeskunde. Het is erkend door het World Health Organisation (WHO). Veel van de zorgverzekeraars vergoeden Ayurvedische behandelingen als je een aanvullende verzekering hebt. Het valt onder de ‘alternatieve’ of ‘complementaire’ geneeskunde.

Voorwaarden vergoeding Ayurveda zorgverzekering

Veel zorgverzekeraars eisen wel dat de therapeut verbonden is aan een erkende beroepsvereniging. Dit kunnen de volgende verenigingen zijn:

  • Algemene Nederlandse Vereniging voor Ayurvedische Geneeskunde (ANVAG) 
  • AVIG, BATC, NFPN, NVGN, LVNG, N.W.P, RBNG, VBAG, VIT, VNT of het verbond.

Zit je therapeut hier niet bij aangesloten, dan kan het zijn dat je de kosten zelf moet betalen.

Meer informatie over ayurveda

Het betekent letterlijk ‘wetenschap of kunst van het leven’. Ayus betekent leven en Veda staat voor wetenschap of kunst. Het richt zich op het in balans komen en daardoor gezonder leven. Met ayurveda behandelen ze bestaande chronische klachten en het voorkomen van klachten door middel van goede voeding en levensstijl. Ze maken tijdens de ayurvedische behandelingen gebruik van yoga, meditatie, massages en kuren. 

Als je lichaam en geest niet in balans zijn, kan dit vervelende klachten opleveren waarvoor vaak geen directe medische verklaring voor is. Denk aan: klachten in de spijsvertering, huidklachten, brandend maagzuur, stress, hoofdpijn of vermoeidheid. Ayurveda helpt om je lichaam en geest weer met elkaar in balans te brengen.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorginstituut Nederland
  • Ayurveda.nl
  • Algemene Nederlandse Vereniging voor Ayurvedische Geneeskunde (ANVAG)

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.

  

Nog ergens hulp bij nodig?

Je vindt je antwoord op de klantenservice pagina. We staan voor je klaar.

Klantenservice