Vergoeding alleen bij gecontracteerde zorgverlener

Een besnijdenis met medische noodzaak wordt vergoed door de basisverzekering. Je kan geen aanvullende verzekering afsluiten om de kosten van een (niet-noodzakelijke) besnijdenis vergoed te krijgen.

Tip: De hierboven genoemde vergoeding vanuit de basisverzekering geldt alleen als je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat (dus een ziekenhuis of kliniek waar je zorgverzekeraar afspraken mee heeft gemaakt). Als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat kan de dekking lager zijn. Via onze contracteringsmodule zie je snel en gemakkelijk met welke zorginstellingen jouw zorgverzekeraar contracten heeft.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorginstituut Nederland

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.