Vergoeding Body Stress Release

Een aantal zorgverzekeraars vergoeden Body Stress Release vanuit de aanvullende verzekering. Hier betaal je geen eigen risico voor. De zorgverzekeraars kunnen wel eisen stellen aan de behandelaar van Body Stress Release. 

  • De behandelaar is aangesloten bij de Body Stress Release Associatie Nederland (BSRAN). Deze beroepsvereniging is de enige die erkend is op het gebied van Body Stress Release. 
  • De behandelaar heeft volgens Plato het Diploma Medische Basiskennis behaald. 


Alle behandelaars van Body Stress Release hebben een opleiding gevolgd in Engeland of Zuid-Afrika. Als deze opleiding is voltooid en ze zich aansluiten bij de BSRAN, mogen ze het bekende logo gebruiken op hun eigen website. Op die manier is ook makkelijk te herkennen of de behandelaar aangesloten zit bij de BSRAN en of je aanvullende verzekering de kosten vergoedt.

Meer informatie

Bij body stress is je lichaamsspanning in de spieren vastgezet. Dit komt vaak door overbelasting van je lichaam en/of geest. Teveel spierspanning kan het gevolg zijn van fysieke of emotionele overbelasting.

Het gevolg van stress in je lichaam is dat er meer druk op de zenuwbanen komen te staan. Dit kan zich uiten in verschillende soorten klachten en problemen, zoals: RSI, hernia, prikkelbare darm, spijverteringsproblemen of pijn in spieren en gewrichten. Ook hoofdpijn, vermoeidheid, buikpijn kunnen het gevolg van langdurige stress.

Body Stress Release (BSR) is een techniek die ervoor zorgt de stress die vastzit in je lichaam, leert los te laten. Hierdoor wordt je lichaam in staat gesteld om zichzelf te genezen en de klachten en pijn te doen verminderen. Het is voor iedereen geschikt.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorgverzekeraars Nederland
  • BSRAN 

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.