Vergoeding brilmonturen vaak beperkt

Veel mensen zoeken naar een vergoeding voor brilmonturen in hun zorgverzekering. Toch is de vergoeding vaak beperkt in vergelijking tot de premie die je er voor betaalt. Let dus goed op of de extra premie opweegt tegen de vergoeding die je krijgt. Het heeft niet altijd zin om je voor brilmonturen te verzekeren.

Je krijgt alleen brillenglazen vergoed vanaf +/- 10 of in geval van uitzonderlijke medische noodzaak. De aanvullende verzekering heeft wel vaak vergoeding voor brilmonturen. Bij de keuze voor een aanvullende verzekering is het belangrijk om te kijken naar de premie. De kosten voor de bril kunnen lager zijn dan de jaarpremie die je betaalt voor de aanvullende verzekering. Het kan daardoor verstandiger zijn om de bril zelf te betalen en een andere aanvullende verzekering of lagere dekking te nemen.

Dekking voor brilmonturen in de vergelijking

Als je een vergelijking maakt, kun je bij de rubriek 'brillen en contactlenzen' aangeven hoeveel je vergoed wilt krijgen. Wij laten je dan alleen verzekeringen zien die aan jouw wensen voldoen. De vergoeding kan per zorgverzekering verschillen, het kan voorkomen dat de brilglazen worden vergoed maar het montuur niet. Veel mensen zijn op zoek naar een goede vergoeding bij hun zorgverzekering voor brillen en lenzen. Bekijk het overzicht met vergoedingen brillen en lenzen.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorginstituut Nederland

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.