Vergoeding chemotherapie

Chemotherapie wordt vanuit de basisverzekering vergoed. Er geldt wel een eigen risico. Dit eigen risico bedraagt in 2022 €385,-. Het is ook belangrijk om na te gaan of jouw zorgverzekeraar een contract heeft met het ziekenhuis waar jij je wilt laten behandelen. Als dit niet zo is, betaal je een eigen bijdrage.

Ook verblijf en vervoer wordt vergoed door basisverzekering

Ook het ziekenhuisverblijf en het ziekenvervoer wordt door de basisverzekering vergoed. Je kunt de kosten van ziekenvervoer, per auto of met openbaar vervoer, declareren bij jouw zorgverzekeraar. Voor deze kosten geldt ook een eigen risico van €385.- in 2022. Ook betaal je bij ziekenvervoer een wettelijke eigen bijdrage in 2022van €111,-. Wil je geen eigen bijdrage betalen? Dan kun je je hiervoor aanvullend verzekeren. 

Bekijk ons vergoedingsoverzicht taxivervoer om te zien wat er per zorgverzekeraar vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorgverzekeraars Nederland

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.