Zorgverzekering en dyscalculie

Er bestaan verschillende behandelingen voor kinderen met dyscalculie. Je kunt extra begeleiding of coaching krijgen of hulpverlening van een orthopedagoog. Voor de behandeling van dyscalculie krijg je geen vergoeding vanuit de zorgverzekering. Heeft je kind dyscalculie in combinatie met een andere aandoening, zoals ADHD of dyslexie? Dan kan de hulp voor een andere aandoening ook helpen bij dyscalculie. We raden daarom aan om bij de behandelaar aan te geven dat je kind (mogelijk) ook last heeft van dyscalculie.

Onderzoek naar dyscalculie

Allereerst wil je graag weten of je kind echt dyscalculie heeft. Het is mogelijk om een dyscalculie test te doen. Dit onderzoek bestaat uit een intelligentietest en een rekentoets. De kosten hiervoor zijn rond de 1000 euro en worden niet vergoed vanuit de basisverzekering of de aanvullende verzekering. 

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorgverzekeraars Nederland
  • Zorgweb

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.