Wordt Euritmietherapie vergoed?

Euritmietherapie wordt vanuit een aanvullende zorgverzekering vergoed. Er gelden wel enkele voorwaarden en deze kunnen verschillen per zorgverzekeraar. Het is in ieder geval belangrijk dat de therapeut die jou behandelt aangesloten is bij een beroepsvereniging die erkend is door jouw zorgverzekeraar.

Meer informatie

Euritmietherapie is een bewegingstherapie met als doel om het natuurlijke genezingsproces te stimuleren. Tijdens de therapie maken ze gebruik van ritmische en vloeiende bewegingen, klanken en muziek. De therapie wordt toegepast bij verschillende soorten lichamelijke klachten. Maar ook bij psychische klachten en gedrag- en ontwikkelingsproblemen.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorginstituut Nederland
  • Euritmietherapie.nl

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.