Vergoeding familieopstelling zorgverzekering

Vanuit de basisverzekering krijg je voor de psycholoog één behandeltraject vergoed, maar het eigen risico is wel van toepassing. Je hebt hiervoor een verwijzing van je huisarts nodig. 

Meer informatie

Je bent in je leven nooit alleen geweest. Er zijn altijd mensen om je heen die wat met je doen, ook al gaat dat niet bewust. Ze bepalen voor een groot deel jouw leven en hoe je gevormd bent. Een familieopstelling geeft je hier inzicht in. Je ontdekt hoe je geworden bent, zoals je bent en waar je vastloopt. Daarnaast toont de opstelling waarom je vaak dezelfde problemen tegenkomt.

Als je ergens mee zit of een vraag hebt, kun je deelnemen aan een familieopstelling. Dit is een workshop die wordt begeleid door een psycholoog, vaak in groepsverband. Uit de deelnemers van de workshop kies je intuïtief een aantal mensen die jouw familieleden, vrienden of collega’s vertegenwoordigen.Zelf maak je ook een belangrijk deel uit van de opstelling. Je kunt de mensen in de familieopstelling vragen stellen. Op die manier kun je gevoelens onderzoeken, onverwachte spanningen of knelpunten vinden. Onuitgesproken verwachtingen en pijn komen op. Een psycholoog begeleidt je hierbij en geeft je instructies. Hierdoor zie je weer mogelijkheden en leer je jezelf beter kennen.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorginstituut Nederland
  • Psyned
  • Familieopstellingen.nl

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.