Vergoeding freestyle libre (diabetes pen)

Als je de FSL zelf moet betalen, kost het 1600 euro per jaar. Tegenwoordig vergoeden zorgverzekeraars het steeds vaker onder bepaalde voorwaarden. 

Zorginstituut Nederland (ZIN) heeft bepaald dat de FreeStyle Libre vergoed wordt voor vier groepen mensen met diabetes type 1, namelijk: 

  • Kinderen met diabetes type 1;
  • Volwassenen met gemiddeld hoge bloedsuikerwaarden en die slecht zijn in te stellen;
  • Vrouwen met diabetes types 1 en 2 en zwanger willen worden;
  • Zwangere vrouwen met diabetes type 1 en 2 (geen zwangerschapsdiabetes).

Mensen die gebruik maken van een insulinepomp met RT-CGM functie en de FreeStyle Libre kunnen ook aanspraak maken op een vergoeding van de FSL

Meer informatie

Als je diabetes hebt, moet je meerdere keren per dag je bloedsuiker meten. Dit is vaak pijnlijk en kost veel tijd. De FreeStyle Libre (FSL) is een nieuwe en vrijwel naaldloze manier om je suikerwaarde te meten. 

Zorgverzekering 2022

Ook als je diabetes hebt, kun je gerust overstappen naar een andere zorgverzekeraar. De meeste zorg rondom diabetes wordt namelijk vergoed vanuit de basisverzekering. De inhoud hiervan is bij iedere zorgverzekeraar gelijk. Door te switchen van zorgverzekeraar kun je vaak veel geld besparen.

Bekijk nu of jij ook kunt besparen:

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorginstituut Nederland
  • Diabetesfonds
  • Thuisarts.nl

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.