Nu je zorgverzekering vergelijken en afsluiten mét gratis Tandongevallenverzekering

Vergoeding fysiotherapie 2023

Ga je regelmatig naar de fysiotherapeut? Dan is het belangrijk dat je een zorgverzekering kiest met een goede dekking voor fysiotherapie. Maar het is ook belangrijk dat je weet waar je wel en niet terecht kan als je de behandelingen vergoed wil krijgen. Niet elke therapeut heeft namelijk met alle zorgverzekeraars afspraken gemaakt. Fysiotherapie wordt alleen vergoed uit de basisverzekering bij een chronische aandoening.

Bas Knopperts Expert zorgverzekeringen
laatste update: 13 november 2022
Gebruik gegevens van
Geboortedatum
15-01-1981
Postcode
1222 TE
Het lijkt erop dat je in België of Duitsland woont.
Mocht dat niet het geval zijn, pas dan je postcode aan.
Geslacht
Gezinsleden meeverzekeren?
Ben je student?

Vergoeding fysiotherapie basisverzekering voor volwassenen

Fysiotherapie wordt vaak niet vergoed uit de basisverzekering. Dit betekent dat je een aanvullende zorgverzekering nodig hebt om je behandeling vergoed te krijgen.

Er zijn een paar uitzonderingen waarbij fysiotherapie wel vergoed wordt vanuit de basisverzekering:

 • Fysiotherapie als onderdeel van revalidatie na bepaalde operaties of behandelingen.
 • Fysiotherapie bij urine-incontinentie. Je hebt dan recht op een vergoeding voor negen behandelingen.
 • Fysiotherapie bij chronische aandoeningen die op de lijst chronische aandoeningen staan.
 • Fysiotherapie als je jonger bent dan 18 jaar. Je krijgt in elk geval een vergoeding voor negen behandelingen. In overleg met je zorgverzekeraar kun je nog negen extra behandelingen vergoed krijgen.
 • Fysiotherapie als herstelzorg na ernstige coronaklachten. Het gaat om maximaal 50 behandelingen. Heb je na zes maanden nog meer zorg nodig? Dan kan de periode verlengd worden met nog een keer zes maanden. Een medisch specialist bepaalt of die tweede periode nodig is.

Eigen risico vanaf 21e behandeling

Heb je een chronische aandoening? Dan krijg je fysiotherapie in veel gevallen vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Dit betekent dat je de eerste 20 behandelingen zelf betaalt. Maar je kan hiervoor ook gebruik maken van een aanvullende verzekering.

 Goed om te weten: voor zorg uit de basisverzekering geldt het eigen risico. Die geldt dus bij fysiotherapie vanaf de 21e behandeling. Het eigen risico betaal je elk jaar. De eerste 20 behandelingen betaal je maar één keer zelf.

Vergoeding fysiotherapie aanvullende verzekering

Fysiotherapie is een van de meest gekozen dekkingen in het aanvullend pakket van zorgverzekeringen. Het aantal behandelingen dat door zorgverzekeraars vergoed wordt, verschilt sterk. De vergoeding binnen de aanvullende zorgverzekering varieert van 6 tot 52 behandelingen. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het pakket (en hangt natuurlijk samen met de premie die je betaalt). Bedenk bij het kiezen van een aanvullende verzekering dus goed of je fysiotherapie nodig hebt en hoeveel behandelingen dat dan zijn.

 Let op: de vergoeding geldt alleen wanneer je naar een gecontracteerde fysiotherapeut gaat. Dit is een fysio waar je zorgverzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. Je kan dit checken op onze contracteringspagina. Ga je naar een niet-gecontracteerde fysiotherapeut? Dan kan de vergoeding lager zijn.

Scrol naar beneden op deze pagina voor een overzicht van alle verzekeraars.

Vergoeding fysiotherapie kinderen (tot 18 jaar)

Voor kinderen tot 18 jaar worden de eerste 9 behandelingen van fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Daarna worden er maximaal 9 extra behandelingen vergoed. In totaal gaat het dus om 18 behandelingen. Een uitzondering wordt gemaakt voor kinderen met een chronische aandoening. In dat geval worden alle behandelingen vergoed, onder voorwaarde dat de aandoening op de lijst met chronische aandoeningen staat.

Andere behandelmethodes fysiotherapie

Naast de meest bekende vorm van fysiotherapie, kun je ook gebruik maken van andere specialisaties. Klik hieronder op de links voor de vergoedingen:

Deze tekst is gecontroleerd en goedgekeurd door Manon de Langen, algemeen fysiotherapeut en ZwangerFit docent bij FysiovdBerge.

Meer informatie over fysiotherapie

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Schiet het ineens in je rug, of heb je de laatste tijd wel erg vaak last van je knie? Dan kan het zijn dat je fysiotherapie nodig hebt. Er bestaan veel verschillende soorten. Voor bijna iedere aandoening kan je terecht bij een speciale fysiotherapeut. Tegenwoordig kan dat zonder verwijzing van de huisarts. Denk bijvoorbeeld aan kinderfysiotherapie, manuele therapie en sportfysiotherapie. De meest bekende variant is de algemene fysiotherapie.

Klachten waarmee je naar de fysiotherapeut kan

Je kan met veel verschillende klachten naar de fysiotherapeut. Denk bijvoorbeeld aan pijn, krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen en bewegingsbeperkingen. Ook de oorzaak van klachten is vaak verschillend. Zo kan je klachten krijgen door aandoeningen of ziektes. Maar ook door sport of bepaalde (zware) werkzaamheden.

Voor een bezoek aan de fysiotherapeut heb je sinds 1 januari 2006 geen verwijzing meer nodig van je huisarts. Je kan dus zelf direct naar de fysiotherapeut gaan. Het is wel verstandig om bij je zorgverzekeraar te controleren of die een contract met je fysiotherapeut heeft. Dan weet je zeker dat je alle kosten vergoed krijgt. Bekijk daarvoor ons overzicht met gecontracteerde zorgaanbieders.

Sommige zorgverzekeraars bieden speciale aanvullende verzekeringen voor studenten aan. Die verzekeringen zijn gericht op de behoefte van een student. Lees meer over de dekkingen van fysiotherapie voor studenten.

Moet je revalideren? Dan maakt de verzekeraar onderscheid tussen revalideren door middel van alleen fysiotherapie en revalideren met fysiotherapie en andere behandelingen. Lees meer over revalideren en fysiotherapie.

Bij bepaalde (chronische) aandoeningen wordt fysiotherapie wel vergoed vanuit de basisverzekering. 

Enkele aandoeningen die wél op de chronische lijst staan, zijn:
 • Ruggenmergaandoening
 • Multipele sclerose (MS)
 • Spierziekte
 • Whiplash
 • Frozen shoulder
 • Myasthenia gravis
Klik hier voor de lijst met chronische aandoeningen

De tarieven voor fysiotherapie zijn vrijgegeven. Dit betekent dat de tarieven niet zijn vastgesteld door de overheid zoals bijvoorbeeld voor tandartsen. Toch liggen de tarieven over het algemeen vrij dicht bij elkaar. Voor een reguliere behandeling betaal je tussen de €28 en €40 per zitting. Voor meer specialistische therapie zoals manuele therapie of kinderfysiotherapie ligt het tarief iets hoger: tussen de €37 en €45 per zitting.

Maximale tarieven

Als je een aanvullende verzekering hebt met een naturapolis of budgetpolis, krijg je niet alle fysiotherapeuten vergoed. Alleen die waarmee jouw verzekeraar een contract heeft afgesloten. Ga je naar een fysiotherapeut die geen afspraken met jouw verzekeraar heeft, dan moet je zelf een gedeelte van de kosten bij betalen. Vaak is dit een bepaald percentage (tot wel 50 procent) van het ‘maximale tarief’. Dit is het tarief dat de verzekeraar met de wel gecontracteerde fysiotherapeuten heeft afgesproken. Dit bedrag kan behoorlijk verschillen per verzekeraar!

Marktconforme tarieven

Als je een restitutiepolis hebt en je gaat naar een niet gecontracteerde fysiotherapeut, krijg je in veel gevallen toch alles vergoed. Maar het kan ook zijn dat jouw verzekeraar maximaal het marktconforme tarief vergoedt. Dit is een prijs vastgesteld door de verzekeraars zelf. Zit jouw therapeut boven deze tarieven dan betekent dit dat het verschil in prijs voor jouw rekening is.

Let op: Er zijn ook verzekeraars die een maximum tarief aanhouden in plaats van het marktconforme tarief. Vaak ligt dit nog een stuk lager en moet je best veel bijbetalen als je naar een niet gecontracteerde fysiotherapeut gaat. Neem contact op met je verzekeraar voor de exacte tarieven die zij aanhouden.

Ben je op zoek naar fysiotherapie? Ga dan naar onze fysiotherapievergelijking

a.s.r.

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
Extra
100%, max. 15 behandelingen p.jr. 100% waarvan max. 12 behandelingen manuele therapie p. jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 26,75
Extra
100%, max. 15 behandelingen p.jr. 100% waarvan max. 12 behandelingen manuele therapie p. jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 26,75
Start
100%, max. 9 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 11,75
Start
100%, max. 9 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 11,75
Uitgebreid
100%, max. 21 behandelingen p.jr. waarvan max. 12 behandelingen manuele therapie p. jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 44,50
Uitgebreid
100%, max. 21 behandelingen p.jr. waarvan max. 12 behandelingen manuele therapie p. jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 44,50
Vitality
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 3,50

Aevitae (EUCARE)

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
AV Young
100%, max. 6 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 5,75
Basic Pakket
100%, max. 6 behandelingen p. jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 6,31
Bril abonnement
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 4,95
Extra Pakket
100%, max. 12 behandelingen p. jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 26,39
Plus Pakket
100%, max. 9 behandelingen p. jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 14,82
Prettig
100%, max. 6 behandelingen p. jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 4,68

Anderzorg

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
Buitenland & Tandongeval
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 1,94
Geen samenwerking
Extra
100%, max. 6 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 15,95
Geen samenwerking
Flex
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 6,75
Geen samenwerking
Fysiotherapie
100%, max. 4 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 7,50
Geen samenwerking

CZ

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
50 Plus
100%, max. 13 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 16,95
Geen samenwerking
Basis
100%, max. 9 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 8,10
Geen samenwerking
Gezinnen
100%, max. 12 behandelingen p.jr.
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
Vanaf € 59,00
Geen samenwerking
Jongeren
100%, max. 9 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 20,15
Geen samenwerking
Plus
100%, max. 12 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 22,75
Geen samenwerking
Start
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 1,95
Geen samenwerking
Top
100%, max. 20 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 43,25
Geen samenwerking

CZdirect

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
Aanvullend 1
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 1,25
Aanvullend 2
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 1,50
Aanvullend 3
100%, max. 6 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 5,25
Aanvullend 4
100%, max. 9 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 10,50
Aanvullend 5
100%, max. 9 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 16,35

De Friesland

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
AV Budget
100%, max. 9 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 7,95
Geen samenwerking
AV Doorstap
100%, max. 9 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 10,75
Geen samenwerking
AV Extra
100%, max. 18 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
Vanaf € 24,95
Geen samenwerking
AV Instap
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 1,95
Geen samenwerking
AV Opstap
100%, max. 6 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 7,25
Geen samenwerking
AV Optimaal
100%, max. 36 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
Vanaf € 54,75
Geen samenwerking
AV Standaard
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 15,50
Geen samenwerking

Ditzo

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
Buitenland
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 1,50
Pearle & Eye Wish Bril en lenzen module
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 3,75
Vitality
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 3,50
ZorgBasis
100%, max. 3 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 3,50
ZorgBeter
100%, max. 9 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 11,95
ZorgBewust
100%, max. 6 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 6,95

DSW Zorgverzekeraar

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
AV Compact
100%, max. 9 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.; Oefentherapie 100%, max 9 behandeling p. jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 8,75
Geen samenwerking
AV Standaard
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie Oefentherapie 100%, max. 20 behandelingen
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
Vanaf € 24,50
Geen samenwerking
AV Student (HBO/WO (studenten))
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.; Oefentherapie 100%, max 12 behandeling p. jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 16,25
Geen samenwerking
AV Student (MBO (studenten))
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.; Oefentherapie 100%, max 12 behandeling p. jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 16,25
Geen samenwerking
AV Top
100%, max. 27 behandelingen p.jr. waarvan max. 18 behandelingen manuele therapie p. jr.; Oefentherapie 100%, max 36 behandeling p. jr.
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
Vanaf € 43,00
Geen samenwerking

FBTO

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
Module Gezichtszorg & Orthodontie
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 15,25
Module Spieren & Gewrichten 200
100%, max. € 200,- p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 5,95
Module Spieren & Gewrichten 350
100%, max. € 350,- p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 9,95
Module Tand Ongeval
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 0,95
Module Zorg in het Buitenland Europa
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 1,25
Module Zorg in het Buitenland Wereld
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 1,75

HEMA

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
Aanvullend 1
100%, max. 6 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 8,50
Geen samenwerking
Aanvullend 2
100%, max. 9 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 17,50
Geen samenwerking
Aanvullend 3
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.
Voor elke verzekerde die een Aanvullend 3 afsluit geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie.
Vanaf € 32,50
Geen samenwerking

Interpolis

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
MeerZeker
100%, max. 12 behandelingen p.jr. (of max. 24 behandelingen p.jr. bij het delen van behandelingen) waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie; Fysiotherapeutische (na)zorgtrajecten (oncologische, CVA en hart- en vaatziekte): 100%, max. duur van 2 jr. (eenmalig)
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
Vanaf € 17,06
Geen samenwerking
ZonderMeer
100%, max. 6 behandelingen p.jr.; Fysiotherapeutische (na)zorgtrajecten (oncologische, CVA en hart- en vaatziekte): 100%, max. duur van 2 jr. (eenmalig)
Direct acceptatie
Vanaf € 6,18
Geen samenwerking
ZonderZorgen
100%, max. 20 behandelingen p.jr. (of max. 40 behandelingen p.jr. bij het delen van behandelingen) waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie; Fysiotherapeutische (na)zorgtrajecten (oncologische, CVA en hart- en vaatziekte): 100%, max. duur van 2 jr. (eenmalig)
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
Vanaf € 34,06
Geen samenwerking
ZorgCompact Plus
100%, max. 6 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 9,95
Geen samenwerking

inTwente Zorgverzekeraar

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
AV Compact
100%, max. 9 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.; Oefentherapie 100%, max 9 behandeling p. jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 8,75
Geen samenwerking
AV Standaard
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie Oefentherapie 100%, max. 20 behandelingen
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
Vanaf € 24,50
Geen samenwerking
AV Student (HBO/WO (studenten))
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.; Oefentherapie 100%, max 12 behandeling p. jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 16,25
Geen samenwerking
AV Student (MBO (studenten))
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.; Oefentherapie 100%, max 12 behandeling p. jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 16,25
Geen samenwerking
AV Top
100%, max. 27 behandelingen p.jr. waarvan max. 18 behandelingen manuele therapie p. jr.; Oefentherapie 100%, max 36 behandeling p. jr.
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
Vanaf € 43,00
Geen samenwerking

IZA Zorgverzekeraar

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
Classic Comfort
100%, max. 20 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie. 100%
Voor Classic Comfort geldt een wachttijd van 12 maanden voor gedeeltelijke gebitsprothesen, implantaten, kronen en bruggen
Vanaf € 61,50
Geen samenwerking
Extra Zorg 1
100%, max. 16 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 19,25
Geen samenwerking
Extra Zorg 2
100%, max. 24 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Voor IZA Extra Zorg 2 geldt een wachttijd van 12 maanden voor orthodontie tot 18 jaar
Vanaf € 42,25
Geen samenwerking
Extra Zorg 3
100%, max. 32 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Voor IZA Extra Zorg 3 geldt een wachttijd van 12 maanden voor orthodontie tot 18 jaar
Vanaf € 52,00
Geen samenwerking
Extra Zorg Instap
100%, max. 6 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 7,00
Geen samenwerking

Jaaah

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
Jaaah best
100%, max. 6 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 8,95
Jaaah beter
100%, max. 3 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 4,95
Jaaah op reis
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 2,55

Just

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
Just Live
100%, max. 4 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 3,00

Menzis

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
Aanvullend
100%, max. 4 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 16,00
Geen samenwerking
Extra Aanvullend
100%, max. 6 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 28,78
Geen samenwerking
ExtraVerzorgd 1
100%, max. 6 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 7,80
Geen samenwerking
ExtraVerzorgd 2
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 22,50
Geen samenwerking
ExtraVerzorgd 3
100%, max. 20 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 43,50
Geen samenwerking
JongerenVerzorgd
100%, max. 6 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 19,46
Geen samenwerking
SamenGezond
FysioFitheidScan (t.w.v. € 35,-) tegen inlevering van 1500 punten.
Direct acceptatie
Vanaf € 0,00
Geen samenwerking

Nationale-Nederlanden

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
Compleet
100%, max. 24 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 47,00
Extra
100%, max. 9 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 27,75
Jij & Gemak
100%, max. 12 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 27,85
Jij & Jonge kinderen
100%, max. 10 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 40,95
Jij & Pubers
100%, max. 10 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 48,95
Jij & Vitaal
100%, max. 10 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 39,95
Start
100%, max. 6 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 14,15
Zorg Basis
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 1,40
Zorg Zeker
100%, max. 4 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 3,60
Zorg Zeker & Tand
100%, max. 6 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 15,95
Zorg Zeker Plus
100%, max. 8 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 8,25

OHRA

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
Aanvullend
100%, max. 9 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 13,55
Compact
100%, max. 6 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 6,25
Extra Aanvullend
100%, max. 9 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 25,25
Fysio Meenemen
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 1,50
Fysio Meenemen
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 1,00
Sterk
100%, max. 9 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 7,99
Uitgebreid
100%, max. 18 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 49,50
Zorgverzekerd op Reis
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 1,95

ONVZ

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
OntzorgPlus
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 4,50
Vrije Keuze Benfit
100%, max. 16 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 22,75
Vrije Keuze Optifit
100%, max. 30 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Medische acceptatie
Vanaf € 47,75
Vrije Keuze Startfit
100%, max. 10 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 8,95
Vrije Keuze Topfit
100%, max. 50 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Medische acceptatie
Vanaf € 72,75
Wereldfit
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 3,75

Pro Life

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
Extra Largepolis
100%, max. 36 behandelingen p.jr waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie.; Fysiotherapeutische (na)zorgtrajecten (oncologische, CVA en hart- en vaatziekte): 100%, max. duur van 2 jr. (eenmalig)
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
Vanaf € 74,25
Geen samenwerking
Largepolis
100%, max. 27 behandelingen p.jr waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie.; Fysiotherapeutische (na)zorgtrajecten (oncologische, CVA en hart- en vaatziekte): 100%, max. duur van 2 jr. (eenmalig)
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
Vanaf € 42,75
Geen samenwerking
Mediumpolis
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie; Fysiotherapeutische (na)zorgtrajecten (oncologische, CVA en hart- en vaatziekte): 100%, max. duur van 2 jr. (eenmalig)
Direct acceptatie
Vanaf € 20,50
Geen samenwerking
Smallpolis
100%, max. 9 behandelingen p.jr.; Fysiotherapeutische (na)zorgtrajecten (oncologische, CVA en hart- en vaatziekte): 100%, max. duur van 2 jr. (eenmalig)
Direct acceptatie
Vanaf € 7,95
Geen samenwerking

Salland zorgverzekeringen

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
Extra
100%, max. 9 zittingen p.jr. (ook littekenbehandeling)
Direct acceptatie
Vanaf € 9,00
Plus
100%, max. 15 zittingen p.jr. (ook littekenbehandeling) waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie per aandoening
Direct acceptatie
Vanaf € 21,50
Start
100%, max. 6 zittingen p.jr. (ook littekenbehandeling)
Direct acceptatie
Vanaf € 5,85
Top
100%, max. 25 zittingen p.jr. (ook littekenbehandeling) waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie per aandoening
Direct acceptatie
Vanaf € 40,95

Stad Holland Zorgverzekeraar

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
Compact AV
100%, max. 9 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.; Oefentherapie 100%, max 9 behandeling p. jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 8,75
Geen samenwerking
Extra Uitgebreide AV
100%, max. 36 behandelingen p.jr. waarvan max. 18 behandelingen manuele therapie Oefentherapie 100%, max. 36 behandelingen
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
Vanaf € 62,75
Geen samenwerking
Jongeren AV
100%, max. 6 behandelingen p.jr.; Oefentherapie 100%, max. 9 behandelingen
Direct acceptatie
Vanaf € 12,00
Geen samenwerking
Standaard AV
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie Oefentherapie 100%, max. 20 behandelingen
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
Vanaf € 24,50
Geen samenwerking
Uitgebreide AV
100%, max. 27 behandelingen p.jr. waarvan max. 18 behandelingen manuele therapie p. jr.; Oefentherapie 100%, max 36 behandeling p. jr.
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
Vanaf € 45,25
Geen samenwerking

Studenten Goed Verzekerd

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
Aanvullend 1 ster + Extra Pakket Studenten (HBO/WO (studenten))
100%, max. 9 behandelingen p.jr.; Fysiotherapeutische (na)zorgtrajecten (oncologische, CVA en hart- en vaatziekte): 100%, max. duur van 2 jr. (eenmalig)
Direct acceptatie
Vanaf € 5,95
Aanvullend 2 sterren + Extra Pakket Studenten (HBO/WO (studenten))
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie; Fysiotherapeutische (na)zorgtrajecten (oncologische, CVA en hart- en vaatziekte): 100%, max. duur van 2 jr. (eenmalig)
Direct acceptatie
Vanaf € 17,21
Aanvullend 3 sterren + Extra Pakket Studenten (HBO/WO (studenten))
100%, max. 27 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie; Fysiotherapeutische (na)zorgtrajecten (oncologische, CVA en hart- en vaatziekte): 100%, max. duur van 2 jr. (eenmalig)
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
Vanaf € 38,25
Aanvullend 4 sterren + Extra Pakket Studenten (HBO/WO (studenten))
100%, max. 36 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie; Fysiotherapeutische (na)zorgtrajecten (oncologische, CVA en hart- en vaatziekte): 100%, max. duur van 2 jr. (eenmalig)
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
Vanaf € 58,50
Basis Plus Module + Extra Pakket Studenten (HBO/WO (studenten))
Fysiotherapeutische (na)zorgtrajecten (oncologische, CVA en hart- en vaatziekte): 100%, max. duur van 2 jr. (eenmalig)
Direct acceptatie
Vanaf € 1,69

UnitedConsumers (VGZ)

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
UC ZorgBasis
100%, max. 4 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 5,00
Geen samenwerking
UC ZorgCombi
100%, max. 6 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 17,50
Geen samenwerking
UC ZorgStart
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 2,50
Geen samenwerking
ZorgBasis
100%, max. 4 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 5,00
Geen samenwerking
ZorgZeker 1 (incl. Tand Ongevallen)
100%, max. 6 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 8,73
Geen samenwerking
ZorgZeker 2 (incl. Tand Ongevallen)
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 30,63
Geen samenwerking
ZorgZeker 3 (incl. Tand Ongevallen)
100%, max. 24 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 49,81
Geen samenwerking

Univé

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
Aanvullend Best
100%, max. 20 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 41,00
Geen samenwerking
Aanvullend Beter
100%, max. 16 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 28,00
Geen samenwerking
Aanvullend Goed
100%, max. 9 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 11,00
Geen samenwerking
Zorg Budget pakket
100%, max. 4 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 4,00
Geen samenwerking
Zorg Budget Plus pakket
100%, max. 6 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 15,00
Geen samenwerking

VGZ

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
VGZ Aanvullend Best
100%, max. 20 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 43,15
VGZ Aanvullend Beter
100%, max. 16 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 25,20
VGZ Aanvullend Goed
100%, max. 9 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 12,35
VGZ Aanvullend Instap
100%, max. 6 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 5,95

VGZbewuzt

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
bewuzt actief
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 2,50
bewuzt fit
100%, max. 4 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 5,00
bewuzt gezond
100%, max. 6 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 17,50

VinkVink

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
Buitenland & Tandongeval
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 1,94
Geen samenwerking
Bundel
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 6,75
Geen samenwerking

VvAA zorgverzekering

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
ontzorgplus
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 4,50
Geen samenwerking
Optimaal
100%, max. 30 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Medische acceptatie
Vanaf € 47,75
Geen samenwerking
Plus
100%, max. 16 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 22,75
Geen samenwerking
Start
100%, max. 10 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 8,95
Geen samenwerking
Student
100%, max. 9 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 13,25
Geen samenwerking
Top
100%, max. 50 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Medische acceptatie
Vanaf € 72,75
Geen samenwerking
zorg op reis
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 3,75
Geen samenwerking
zorgplan
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 20,00
Geen samenwerking

ZEKUR

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
Aanvullend ZEKUR Buitenland
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 4,50
Geen samenwerking
Aanvullend ZEKUR Fysiotherapie
100%, max. 9 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 14,95
Geen samenwerking
Extra ZEKUR Zorg (inclusief tandarts)
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 36,95
Geen samenwerking

ZieZo van Zilveren Kruis

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
ZieZo Aanvullend 1
100%, max. 6 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 5,75
ZieZo Werelddekking
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 1,25

Zilveren Kruis

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
Aanvullend 1 ster
100%, max. 9 behandelingen p.jr.; Fysiotherapeutische (na)zorgtrajecten (oncologische, CVA en hart- en vaatziekte): 100%, max. duur van 2 jr. (eenmalig)
Direct acceptatie
Vanaf € 7,95
Geen samenwerking
Aanvullend 2 sterren
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie; Fysiotherapeutische (na)zorgtrajecten (oncologische, CVA en hart- en vaatziekte): 100%, max. duur van 2 jr. (eenmalig)
Direct acceptatie
Vanaf € 20,25
Geen samenwerking
Aanvullend 3 sterren
100%, max. 27 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie; Fysiotherapeutische (na)zorgtrajecten (oncologische, CVA en hart- en vaatziekte): 100%, max. duur van 2 jr. (eenmalig)
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
Vanaf € 38,25
Geen samenwerking
Aanvullend 4 sterren
100%, max. 36 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie; Fysiotherapeutische (na)zorgtrajecten (oncologische, CVA en hart- en vaatziekte): 100%, max. duur van 2 jr. (eenmalig)
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie
Vanaf € 58,50
Geen samenwerking
Basis Plus Module
Fysiotherapeutische (na)zorgtrajecten (oncologische, CVA en hart- en vaatziekte): 100%, max. duur van 2 jr. (eenmalig)
Direct acceptatie
Vanaf € 2,25
Geen samenwerking

Zorg en Zekerheid

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
AV Basis
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 14,95
AV Basis (MBO (studenten))
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 14,95
AV Basis (HBO/WO (studenten))
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 14,95
AV Gemak
100%, max. 9 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 16,50
AV GeZZin
100%, max. 25 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie tot 18 jaar
Vanaf € 57,95
AV GeZZin (HBO/WO (studenten))
100%, max. 25 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie tot 18 jaar
Vanaf € 57,95
AV GeZZin (MBO (studenten))
100%, max. 25 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie tot 18 jaar
Vanaf € 57,95
AV GeZZin Compact (MBO (studenten))
100%, max. 9 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie tot 18 jaar
Vanaf € 31,25
AV GeZZin Compact
100%, max. 9 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie tot 18 jaar
Vanaf € 31,25
AV GeZZin Compact (HBO/WO (studenten))
100%, max. 9 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie tot 18 jaar
Vanaf € 31,25
AV Plus (MBO (studenten))
100%, max. 25 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 52,95
AV Plus (HBO/WO (studenten))
100%, max. 25 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 52,95
AV Plus
100%, max. 25 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 52,95
AV Standaard
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 22,50
AV Standaard (MBO (studenten))
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 22,50
AV Standaard (HBO/WO (studenten))
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 22,50
AV Sure (MBO (studenten))
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 21,25
AV Sure (HBO/WO (studenten))
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 21,25
AV Sure
100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Direct acceptatie
Vanaf € 21,25
AV Top
100%, max. 25 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie tot 18 jaar
Vanaf € 47,25
AV Top (HBO/WO (studenten))
100%, max. 25 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie tot 18 jaar
Vanaf € 47,25
AV Top (MBO (studenten))
100%, max. 25 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Er geldt een wachttijd van 1 jaar voor orthodontie tot 18 jaar
Vanaf € 47,25
Module Buitenland
Geen dekking
Direct acceptatie
Vanaf € 1,25

Zorgverzekeraar UMC

logo
Naam verzekering Dekking Goed om te weten Prijs per maand
UMC Extra Zorg 1
100%, max. 9 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 12,21
Geen samenwerking
UMC Extra Zorg 2
100%, max. 18 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Voor UMC Extra Zorg 2 geldt een wachttijd van 12 maanden voor orthodontie tot 18 jaar
Vanaf € 31,10
Geen samenwerking
UMC Extra Zorg 3
100%, max. 32 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie
Voor UMC Extra Zorg 3 geldt een wachttijd van 12 maanden voor orthodontie tot 18 jaar
Vanaf € 49,43
Geen samenwerking
UMC Extra Zorg Instap
100%, max. 6 behandelingen p.jr.
Direct acceptatie
Vanaf € 5,95
Geen samenwerking

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

 • ​Zorginstituut Nederland
 • Rijksoverheid
 • Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.

   

Independer gebruikt cookies

Independer gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en je relevante advertenties te kunnen laten zien. De partijen waarmee we samenwerken kunnen dan zien dat je onze website hebt bezocht. Kies je voor weigeren, dan plaatsen we alleen functionele en analytische cookies. Meer informatie, ook over je instellingen aanpassen, vind je in ons cookiebeleid.