Vergoeding gestalttherapie

Vanuit de aanvullende zorgverzekering wordt gestalttherapie vergoed. De vergoeding valt onder alternatieve geneeswijzen. Je betaalt geen eigen risico, omdat je aanvullend verzekerd bent. Veel verzekeraars hebben de volgende voorwaarden:

  • De behandelingen moeten een medisch reden hebben;
  • Groepsbehandelingen zijn niet toegestaan;
  • De therapeut van gestalttherapie zit aangesloten bij een door je zorgverzekeraar erkende beroepsvereniging, zoals bijvoorbeeld de Nederlandse Beroepsvereniging van Gestalt Therapeuten (NBGT) en/of De Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie (NVAGT). ​

Meer informatie over gestalttherapie

Gestalttherapie is een vorm van psychotherapie, alleen dan directer, procesmatiger en praktisch. Het maken van contact met jezelf, de therapeut en de omgeving staan centraal binnen de gestalttherapie. De bedoeling is om erachter te komen wat dat contact in de weg staat, zodat je jezelf beter kunt ontwikkelen als mens.

Gestalttherapie kan helpen als je vastloopt in je leven. Dit kun je merken als je bijvoorbeeld problemen hebt in relaties, een depressie, (werk)stress of als je even niet meer weet wie je bent.

Bronnen en expertise

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:​

  • ​Zorginstituut Nederland
  • NVAGT

Informatie gecontroleerd door expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Bas Knopperts. Hij is specialist op het gebied van zorgverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media. Bijvoorbeeld bij Radio 1 en het AD

Disclaimer

Het gebruik van de informatie is volledig de verantwoordelijkheid van de lezer. Independer staat niet in voor de medische correctheid, volledigheid en effectiviteit. Bekijk voor meer informatie ook ons redactioneel beleid.

Awards

De zorgverzekering vergelijker van Independer heeft al verschillende prijzen en awards gewonnen, waaronder de WUA Award en de Shopping Award.